NFT-ruimte overbrugt passies voor tennislegende Maria Sharapova


Tennislegende Maria Sharapova verscheen op de Binance Blockchain Week Parijs 2022 om haar interesse in nonfungible tokens (NFT’s) te delen.

Tijdens een exclusief interview met Cointelegraph zei Sharapova dat “ze zichzelf blootstelt aan deze nieuwe wereld van crypto en Web3”, en merkt op dat de sector haar zal helpen om beter met haar fans om te gaan. Sharapova was ook een van de strategische investeerders achter MoonPay’s Series A-financieringsronde, maar ze zei dat ze ernaar streeft om haar persoonlijke ervaringen te overbruggen naar de digitale wereld die vooruitgaat.

Maria Sharapova (rechts) met Cointelegraph senior reporter Rachel Wolfson (links) bij Binance Blockchain Week Parijs 2022. Bron: Rachel Wolfson

Cointelegraph: wat doe je hier vandaag op Binance Blockchain Week Parijs?

Maria Sharapova: Ik ben crypto-nieuwsgierig en zou graag willen weten hoe ik de ongelooflijke fysieke ervaringen die ik in al die jaren met mijn fans heb mogen beleven, kan overbruggen. Ik vind nu manieren om ervaringen op te nemen in de digitale wereld, dus daar ben ik het meest enthousiast over. Als vrouwelijke ondernemer vind ik het ook belangrijk om de weg vrij te maken voor andere vrouwen om Web3 te betreden. Geld is een onderwerp waar we als vrouwen volgens mij niet genoeg over praten.

CT: Heeft u plannen om een ​​NFT-project te lanceren?

MEVROUW: Ik kijk nu al enkele maanden naar deze ruimte, omdat ik iemand ben die meer voorstander is van kansen voor de lange termijn. Toen ik de mogelijkheid zag om fysieke en digitale ervaringen te overbruggen, wist ik dat ik wilde dat het een langdurige ervaring voor mezelf zou zijn. Verhalen vertellen is erg belangrijk en het is een enorm onderdeel van Web3. Ik denk dat verhalen voor beide partijen beter worden verteld als je op de lange termijn over een project nadenkt.

Recent: Het Caribisch gebied pioniert met CBDC’s met gemengde resultaten te midden van bankproblemen

CT: Denk je dat NFT’s kunnen helpen bij het creëren van een betere betrokkenheid van fans?

MEVROUW: Absoluut. NFT’s gaan over het vinden van manieren om te communiceren met de juiste gemeenschappen die geïnteresseerd zijn in wat ik doe in een ander soort ruimte. Ik werd bijvoorbeeld al zoveel jaren wekelijks op een televisiescherm gezien terwijl ik tenniste, maar dat platform heb ik niet meer dagelijks omdat ik een paar jaar geleden met pensioen ben gegaan. De Web3-ervaring heeft me op geheel nieuwe manieren toegang gegeven tot mijn fans. Ik heb het gevoel dat ik meer met ze bezig ben, in plaats van dat ze alleen maar betrokken zijn door mij te zien strijden.

CT: Heb je als vrouwelijke ondernemer en voormalig atleet plannen om meer vrouwen bij Web3 te betrekken?

MEVROUW: Ik wil vrouwen een ruimte geven waar ze experimenteren met Web3. Ik was bijvoorbeeld 17 toen ik mijn eerste grand slam won en sociale media maakten op geen enkele manier deel uit van die ervaring. Het heeft jaren geduurd voordat ik me in de loop van de tijd op mijn gemak voelde met sociale media. Ik denk dat Web3 ook een gebied is waar je naar buiten moet om ervan te leren en te groeien. Zoals ik eerder al zei, is het gesprek over geld, financiën, crypto en blockchain een taboegesprek. Mensen kunnen het gevoel hebben dat ze zich niet moeten uitspreken, tenzij ze over deze onderwerpen weten. Maar ik denk dat dit andersom zou moeten zijn – je leert veel meer als je vragen stelt en betrokken raakt.

CT: Waarom heb je besloten om in MoonPay te investeren?

MEVROUW: Ik wil mijn portefeuille diversifiëren. In het begin waren mijn investeringen rond consumptiegoederen. Zo heb ik al vroeg geïnvesteerd in het zonnebrandmerk Supergoop. Ik stel mezelf nu bloot aan een geheel nieuwe categorie.

CT: Wat zijn volgens u de grootste uitdagingen van Web3 en hoe kunnen we deze overwinnen?

MEVROUW: Ik zou graag zien dat de kwaliteit van Web3-ervaringen wat meer naar voren komt en verbetert, met name in de digitale ruimte.

Recent: Zijn gedecentraliseerde digitale identiteiten de toekomst of slechts een niche-use case?

CT: Nog aanvullende opmerkingen?

MEVROUW: Ik ben echt geïnteresseerd in de NFT-ruimte omdat het mijn passie voor mode, interieurontwerp en het creëren van ruimtes die uniek zijn voor individuen en gemeenschappen, overbrugt. Ik ben meer geïnteresseerd geraakt in deze ruimte omdat het meer een ontwerpperspectief heeft. Het is ook een geheel nieuwe inkomstenstroom die zowel artiesten als vrouwen ontdekken.

Plaats een reactie