Musk ontslaat Twitter-managers, onderzoek wakkert blockchain-energiedebat aan en CFTC-messing deelt crypto-zorgen: Hodler’s Digest, 23-29 oktober


Elke zaterdag komt Hodler’s Digest zal je helpen om elk belangrijk nieuwsverhaal van deze week te volgen. De beste (en slechtste) quotes, adoptie- en regelgevingshoogtepunten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op Cointelegraph in één link.

Topverhalen deze week

JPMorgan voert eerste DeFi-transactie uit op openbare blockchain

Een grensoverschrijdende valutaswap werd uitgevoerd op een openbare blockchain door JPMorgan als onderdeel van een proefprogramma waarbij de Monetary Authority of Singapore’s (MAS) Project Guardian, SBI Digital Asset Holdings, Oliver Wyman Forum en DBS Bank betrokken waren. De Polygon-blockchain organiseerde de swap tussen tokenized deposito’s van de Japanse yen en de Singaporese dollar, geholpen door slimme contracttechnologie van Aave.

UnionBank of the Philippines lanceert handel in Bitcoin en Ethereum

De Filippijnse bankgigant UnionBank biedt nu bepaalde particuliere klanten toegang tot de handel en bewaring van Bitcoin en Ether, dankzij een samenwerkingspilot tussen de bank en cryptobedrijf Metaco. Het aanbod van UnionBank maakt gebruik van Harmonize, een platform van Metaco. UnionBank opereert onder de wettelijke goedkeuring van de Bangko Sentral ng Pilipinas, de centrale bank van de Filippijnen. Het aanbod is bijna een jaar in de maak, het resultaat van een samenwerking in januari 2022 tussen Metaco en UnionBank. Dit is ook niet de eerste stap van UnionBank in de cryptosector.

Lees ook

Functies

Crypto PR: het goede, het slechte en het slordige

Functies

NFT-kloon Punks: goed of fout?

Kom een, kom allemaal! Meta om NFT-munten en -handel naar Instagram te brengen

Nieuwe aankomende functies op Instagram zullen gebruikers helpen bij het maken, pronken en ook verkopen van niet-vervangbare tokens (NFT’s) op het sociale-mediaplatform. Instagram, een social media-operatie onder Meta (voorheen Facebook), zal een “end-to-end toolkit” voor NFT’s bieden, volgens een recente aankondiging van Meta. NFT’s die op Instagram zijn gemaakt, kunnen zowel op het platform als daarbuiten worden verkocht. De Solana-blockchain is volgens de aankondiging ook toegevoegd aan de lijst met compatibele blockchains voor Instagram.

Elon Musk wordt geconfronteerd met class-action-aanklacht wegens massale Twitter-ontslagen

Elon Musk heeft al verschillende wijzigingen in Twitter doorgevoerd sinds de overname op 27 oktober werd afgerond. Na het ontslaan van Twitter op het hoogste niveau, is Musk naar verluidt begonnen met aanzienlijke ontslagen. Het getroffen personeel vecht naar verluidt terug via een class-action-rechtszaak gericht tegen Musk die in wezen beweert dat de ontslagen meer voorafgaande kennisgeving vereisten. Een regelgevende aanvraag maakte onlangs ook bekend dat Musk het enige bestuurslid van Twitter was nadat hij alle anderen had verwijderd.

Je hebt onze zwaarden: 12 onafhankelijke entiteiten beloven juridische ondersteuning voor Ripple

De rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple duurt bijna twee jaar voort. De laatste ontwikkelingen zien de officiële steun van 12 verschillende entiteiten die Ripple steunen in de vorm van ingediende amicus-briefs. De Kamer van Digitale Koophandel en Coinbase behoren tot de lijst van supporters. De SEC beweert dat de XRP-verkoop van Ripple een niet-geregistreerde effectenaanbieding was. De uitkomst van de zaak kan mogelijk van invloed zijn op de crypto-industrie als geheel.

Winnaars en verliezers

Aan het einde van de week, Bitcoin (BTC) is bij $ 20.861ether (ETH) Bij $ 1.626 en XRP Bij $ 0,49. De totale marktkapitalisatie is $ 1,03 biljoen, volgens CoinMarketCap.

Onder de grootste 100 cryptocurrencies zijn de top drie altcoin-gainers van de week Loopring (LRC) bij 45,27%, Dogecoin (DOGE) bij 41,72% en Arweave (AR) op 40,73%.

De top drie altcoin-verliezers van de week zijn Aptos (APT) bij -11,80%, Klaytn (KLAY) bij -7,22% en Terra Classic (WEG) bij -6,77%.

Lees voor meer informatie over cryptoprijzen de marktanalyse van Cointelegraph.

Lees ook

Functies

Wie wint er goud op de crypto- en blockchain-olympische spelen?

Functies

Investeren in Blockchain Gaming: waarom VC’s groot wedden?

Meest memorabele citaten

“Als de wereldeconomie een bloedsomloop is, staat ze stil. Onderdelen sterven af.

Ray Youssef, mede-oprichter en CEO van Paxful

“Ik denk dat DeFi instellingen zal vervangen op basis van innovatieve use-cases die we vandaag beginnen te zien.

Mike Belshe, mede-oprichter en CEO van BitGo

“Grote cryptocurrencies moeten verschillende ineenstortingen doormaken.

Charles Hoskinsonoprichter van Cardano

“Crypto-uitwisselingen bepalen vaak de winnaars en verliezers van de crypto-wereld, aangezien de lijst op één een bijna trefzekere manier is om uw tokenprijs te verhogen en vroege investeerders een kans op liquiditeit te bieden.

Habeeb Syedsenior associate advocaat bij Vicente Sederberg

“Ik denk dat mensen meer geven om waardevermeerdering dan om openbaar te worden of privé te zijn.

Guillaume Pousazoprichter en CEO van Checkout.com

“Het is makkelijker om talent aan te nemen in de bearmarkt.

Changpeng “CZ” ZhaoCEO van Binance

Voorspelling van de week

Bitcoin-prijsbodem krijgt vorm als ‘oude munten’ een record van 78% van het aanbod bereiken

Bitcoin zag deze week wat prijsvolatiliteit en kwam op 4 november voorbij $ 21.000, volgens de BTC-prijsindex van Cointelegraph. De Amerikaanse Federal Reserve verhoogde ook de rente met nog eens 0,75%, wat samenviel met een deel van de volatiliteit van Bitcoin.

Volgens gegevens van Glassnode is het aantal Bitcoin dat zes maanden of langer wordt vastgehouden nu verantwoordelijk voor het grootste deel van het circulerende aanbod van Bitcoin – meer dan 78% – vanaf eind oktober. Dit zou de kans op significante verkoopactiviteiten in de toekomst kunnen verminderen.

FUD van de week

Deribit crypto-uitwisseling stopt opnames te midden van $ 28 miljoen hot wallet hack

Crypto-derivatenbeurs Deribit kreeg deze week een hot wallet-aanval, waarbij $ 28 miljoen werd gestolen. De beurs zal echter zijn reserves gebruiken om het verlies te betalen, en klanten zouden geen enkel effect moeten voelen, afgezien van het platform dat opnames pauzeert terwijl het zorgt voor een goede beveiliging. Anders dan dat, functioneert de uitwisseling naar verluidt normaal. Deribit houdt doorgaans 99% van de activa van klanten in koude opslag, wat de hack beperkte.

‘Alles is in orde’ – Gala Games roept op tot kalmte na vrees voor miljardenhack

FUD rondom Gala Games deze week bleek ongegrond. Kortom, er ontstond angst nadat PeckShield merkte dat $ 2 miljard aan GALA-tokens schijnbaar was gecreëerd door een eenzaam portemonnee-adres. GALA daalde hierdoor aanzienlijk in prijs. De echte reden voor de vreemde portemonnee-activiteit? De aan Gala Games gelieerde bridge pNetwork heeft een kwetsbare liquiditeitspool leeggezogen voordat iemand deze kon hacken. De prijs van GALA kreeg weer wat verliezen nadat de uitleg aan het publiek was meegedeeld.

Santander UK beperkt cryptotransacties voor haar klanten

Met ingang van 15 november kunnen bankklanten van Santander in het Verenigd Koninkrijk niet meer dan 1.000 pond naar crypto-uitwisselingen sturen in een bepaalde transactie, en niet meer dan 3.000 pond in totaal per maand. De bank beweert dat de limieten klanten zullen helpen beschermen, gezien het gebrek aan wettelijke bescherming in crypto. De limieten hebben betrekking op alle uitgaande pondtransacties die betrekking hebben op crypto. Santander zinspeelde ook op verdere beperkingen in de toekomst.

Beste CoinTelegraph-functies

Andy Warhol zou van NFT’s hebben gehouden (of mogelijk een hekel hebben gehad)

“Er waren veel cypherpunks bij die vroege Bitcoin-bijeenkomsten waar ik naar toe ging.”

Kunnen internetstoringen crypto-netwerken echt verstoren?

“We gaan gebruiken wat het gemakkelijkst lijkt – wat ook werkt. En als het niet werkt, gooien we het weg.”

Ontwikkelaars moeten crypto-hackers stoppen – of in 2023 worden geconfronteerd met regulering

Eén rapport geeft aan dat alleen al de afgelopen twee jaar meer dan $ 2,5 miljard aan crypto verloren is gegaan door cross-chain bridge-hacks.

Redactie

Schrijvers en verslaggevers van Cointelegraph Magazine hebben bijgedragen aan dit artikel.

Plaats een reactie