Multicoin verwacht FTX-besmettingsgevaren voor de komende weken


In een brief aan zijn investeerders heeft een van de meest opmerkelijke crypto-ondernemingen in de branche, Multcoin Capital, zijn stelling voor de komende weken onthuld.

Managing partners Kyle Samani en Tushar Jain schrijven in een brief van 3.400 woorden dat het FTX-fiasco geen onheil betekent voor de crypto-industrie, zoals critici als Peter Schiff en Nassim Taleb onlangs deden.

“Net zoals Lehman Brothers het bankwezen niet heeft vermoord en Enron niet de dood van energiebedrijven was, zal FTX niet het einde van de crypto-industrie betekenen”, zei de durfkapitaalfirma.

Tegelijkertijd waarschuwt het bedrijf zijn investeerders dat de ineenstorting van FTX meer uitval zal veroorzaken. Samani en Tushar schreven:

We verwachten de komende weken besmettingsverschijnselen van FTX/Alameda.

Veel handelsfirma’s zullen worden weggevaagd en gesloten, wat de liquiditeit en het volume in het hele crypto-ecosysteem onder druk zal zetten. We hebben al verschillende aankondigingen op dit front gezien, maar verwachten er nog meer te zien.

Volgens Multicoin moet eerst de hefboomwerking uit het systeem worden gehaald voordat er volgend jaar ‘groene scheuten’ zijn.

Multicoin vertrouwde FTX

Het bedrijf van Samani erkende echter ook zijn eigen fouten. Het had dus “te veel vertrouwen” in FTX gesteld. Als gevolg hiervan verloor Multicoin 15,6% van zijn totale fondsvermogen op FTX.

De venture-onderneming kon slechts ongeveer een kwart van het geld terugkrijgen dat op de beurs was gestort. Hoewel het bedrijf wacht op het verloop van de faillissementsprocedure, verwacht het zijn investering in FTX tot nul af te schrijven.

Hiermee volgt Multicoin het lot van andere investeerders in FTX, zoals Temasek, Sequoia Capital en Softbank.

Vanwege het verlies van vertrouwen zei Multicoin dat het alleen op twee andere beurzen handelt, Coinbase en Binance. Voorlopig vertrouwt het bedrijf echter alleen op Coinbase-bewaring en zelfbeheerde cold wallets, zei het.

De toekomst van Solana (SOL)

Multicoin heeft naar eigen zeggen een groot bedrag geïnvesteerd in Solana (SOL). Het token was een van de grootste slachtoffers van de ineenstorting van FTX, aangezien SOL samen met FTT een van de grootste posities van FTX was.

Op 5 november handelde SOL nog tegen een prijs van $ 38,71 op Binance voordat de steile crash naar $ 13,53 plaatsvond.

SOL zag een ongekende daling na de eerste FTX-geruchten. Bron: TradingView

Ondanks de zware verliezen gelooft Multicoin officieel nog steeds in het langetermijnpotentieel van Solana, aldus de brief aan investeerders. Het venture-bedrijf zei dat het zijn positie behoudt en nog steeds een mooie toekomst verwacht voor Solana, omdat de cryptocurrency “een van de meest levendige ontwikkelaarsgemeenschappen” heeft.

Op basis van onze ervaring in 2018 en 2020 hebben we geleerd dat het niet verstandig is om tijdens een kortstondige crisis een actief te verkopen als de kernscriptie niet wordt aangetast”, aldus de brief.

Er doet echter een sappig (onbevestigd) gerucht de ronde dat Samani en Jain anders met zijn persoonlijke geld omgingen. Naar verluidt hebben de algemene partners hun persoonlijke SOL-voorraad aan de top verkocht.Plaats een reactie