Mississippi Missouri rekeningen om Bitcoin te beschermen – Bitcoin Magazine


Wetgevers uit de Amerikaanse staten Mississippi en Missouri hebben wetsvoorstellen ingediend die de rechten van hun burgers om een ​​Bitcoin-node te exploiteren en BTC te minen, wettelijk willen beschermen.

Uittreksel van de rekening van Mississippi

Uittreksel van de rekening van Missouri

Uittreksel van de rekening van Missouri

Er zijn wetsvoorstellen ingediend bij zowel de Huizen als de Senaten van de respectieve staten, waarbij senator Josh Harkins (R) en vertegenwoordiger Jody Steverson (R) de beweging binnen Mississippi leiden. Vertegenwoordiger Phil Christofanelli (R) uit Missouri diende zijn respectieve wetsvoorstel in bij het Huis. De rekeningen van beide staten gebruiken taal uit het Satoshi Action Fund. Naast de expliciete rechten voor nodes en mining, hebben de rekeningen ook een taalverbod:

  • Politieke onderverdelingen van de staat creëren vereisten die niet in overeenstemming zijn met andere datacentervereisten en wijzigen de zonering van bitcoin-mijnwerkers zonder de juiste kennisgeving.
  • Verbanning van discriminerende energietarieven gericht op bitcoin-mijnwerkers.
  • Geluidsverordeningen gericht op mijnbouwinstallaties die niet in overeenstemming zijn met andere geluidsverordeningen binnen de gemeenschap.
  • Het bedienen van knooppunten of mijnwerkers wordt beschouwd als het verzenden van geld.

Gisteren heeft een commissie van New Hampshire aanbevolen dat het ministerie van Energie onderzoekt hoe bitcoin-mining kan worden geïntegreerd in energienetwerken over de gehele staat. Naast deze aanbeveling adviseerde een in november 2022 uitgebracht rapport gericht aan leden van de wetgevende macht van Texas om van bitcoin een geautoriseerde investering voor de staat te maken, terwijl lokale BTC-mijnwerkers belastingvoordelen kregen.

“Ik zie een kans voor staten die buiten de tech-boom zijn gelaten om een ​​echte kans te maken om deel te nemen aan de Bitcoin-boom”, aldus Dennis Porter, CEO en oprichter van het Satoshi Action Fund. “Mijnbouwfaciliteiten worden vaak gebouwd in landelijke delen van Amerika. We hopen dat Missouri en Mississippi dit potentieel zien en hun staten beginnen open te stellen voor Bitcoin-mijnbouwbedrijven.

De rapporten duiden allemaal op een groeiende belangstelling van staten in heel Amerika over hoe ze kunnen profiteren van het adopteren van bitcoin en het gebruik van bitcoin-mining binnen hun energienetwerken. Voortdurende politieke actie van onder meer Bitcoin Policy Institute en Satoshi Action Fund dragen in hoge mate bij aan de opleiding van wetgevers.

“Nu deze wetsvoorstellen zijn opgesteld en ingediend, moeten we het onderwijsproces voor de gekozen leiders van de staat Mississippi voortzetten”, aldus Porter.

Met betrekking tot de zorgen van Bitcoiners over de consolidatie van de hash-snelheid in Noord-Amerikaanse rechtsgebieden, zei Porter: “Consolidatie van mijnbouw is een zorg, maar het is veel minder een zorg dan consolidatie van knooppunten. De knooppunten en de gebruikers van het Bitcoin-netwerk hebben de controle, de Blocksize Wars hebben dit bewezen. Extreme consolidatie van mijnbouw kan echter een risico worden. Wij bij Satoshi Action zijn een groot voorstander van de groei van de hasjsnelheid buiten de VS en Noord-Amerika.”

Eric Peterson, beleidsdirecteur bij het Satoshi Act Fund, heeft ook gewerkt om Mississippi te adviseren. Hij legt uit hoe “Vanwege zijn unieke kenmerken willen Bitcoin-mijnwerkers hun voetafdruk in de staat uitbreiden. Wetgevers zien de kansen die deze mijnwerkers met zich meebrengen, vooral wat betreft het creëren van banen in plattelandsgebieden.”

Als de rekeningen worden aangenomen, kunnen ze bijdragen aan toenemende belangstelling van deelstaatregeringen, iets waar Peterson schijnbaar op leunt. “Het belangrijkste concept dat wetgevers moeten begrijpen, is dat Bitcoin niet snel zal verdwijnen”, zei hij. “Zelfs als staten niet achter de industrie gaan staan, moeten ze er een werkende regelgevende structuur voor hebben en ervoor zorgen dat bedrijven die in deze staat actief zijn, dat ook op lange termijn in hun staat kunnen doen.”

Plaats een reactie