MicroBT COO Jordan Chen bespreekt de langetermijndoelen van het bedrijf en de nieuwste Whatsminers op Bitcoin 2023
MicroBT, een toonaangevende fabrikant van Bitcoin-mijnbouwinstallaties, richt zich op het aanpakken van de behoefte aan verbeterde stroombronnen in bitcoin-mijnbouw. In een interview op Bitcoin 2023 in Miami Beach benadrukte de COO van MicroBT, Jordan Chen, de inzet van het bedrijf om een ​​oplossing voor mijnbouw op zonne-energie te ontwikkelen. Volgens Chen is “Zonne-energie een perfecte energiebron voor bitcoin-mining, zowel wat betreft decentralisatie als duurzaamheid.” Hij legde verder uit dat MicroBT samenwerkt met partners in de waardeketen om een ​​volwassen oplossing te bieden die zonne-energie gebruikt voor mijnbouw wereldwijd.

Chen ging in op de aanpassing van spanning en frequentie in MicroBT’s Whatsminer-installaties om zich aan te passen aan de verandering in zonne-energie. Hij verklaarde: “De mijnbouwmachine moet zich aanpassen aan de stroomveranderingen om de hele dag door te kunnen mijnen met verschillende werkspanningen en frequenties.” Chen benadrukte dat deze dynamische aanpassing slechts ongeveer “1% tot 2% efficiëntie kost in vergelijking met de traditionele methode van afsluiten en opnieuw opstarten”, waardoor continue mijnbouwactiviteiten worden gegarandeerd en de inkomsten worden geoptimaliseerd.

Chen besprak de koelmethoden in de nieuwe Whatsminer M50-serie en gaf inzicht in de voordelen en unieke kenmerken van elke methode. Hij legde uit: “Luchtkoeling voert warmte af via ventilatoren, terwijl hydrokoeling waterkoelingspads gebruikt die de noodzaak van ventilatoren en koellichamen wegnemen en een langere levensduur bieden.” Met betrekking tot dompelkoeling benadrukte Chen de voordelen ervan door te zeggen: “Het is echt geen stof, geen blootstelling aan corrosieve lucht, weinig geluid en een langere levensduur.”

Chen deelde de focus van MicroBT op scenario’s voor warmtegebruik en verklaarde: “De warmte die tijdens het mijnbouwproces wordt gegenereerd, wordt via een warmtewisselaar overgebracht naar een externe verwarmingslus.” Hij legde verder uit dat het warmteterugwinningspercentage kan oplopen tot 95%. Chen benadrukte de samenwerking van MicroBT met klanten voor verschillende toepassingen, zoals het leveren van verwarmingsdiensten aan gemeenschappen en het opwekken van stoom voor industrieel gebruik zoals voedselverwerking.

Bij het bespreken van de visie van MicroBT voor de toekomst van Bitcoin-mijnbouw, benadrukte Chen hun inzet voor het benutten van hernieuwbare energiebronnen en het maximaliseren van het hergebruik van warmte die tijdens het mijnen wordt gegenereerd. Hij verklaarde: “Onze visie is dat bitcoin-mining een steeds grotere positieve bijdrage aan de samenleving kan leveren”, met de nadruk op het minimaliseren van de koolstofemissies en de koolstofvoetafdruk.

Plaats een reactie