Miami-Dade County beëindigt samenwerking met Crypto Company te midden van financiële problemen.


Miami-Dade, een van de dichtstbevolkte provincies van de VS en de thuisbasis van het NBA-team Miami Heat, heeft met succes de samenwerking met FTX opgezegd na de ineenstorting van het bedrijf in november.

Volgens een rapport van de Miami Herald oordeelde een federale rechter dat de naamgevingsovereenkomst tussen beide partijen op de FTX Arena onmiddellijk moet worden beëindigd. In juni 2021 tekenden de twee partijen een 19-jarige deal ter waarde van $ 135 miljoen voor FTX om de naamgevingspartner te worden van het speelterrein van de drievoudig NBA-kampioen Miami Heat.

Echter, na de alarmerende onthullingen over de financiën van FTX en de beschuldigingen van criminele fraude tegen CEO Sam Bankman-Fried in november, ondernam Miami-Dade onmiddellijk juridische stappen met het verzoek om hun zakelijke relatie met het nu failliete bedrijf te verbreken.

Op woensdag 11 januari werd het verzoek uiteindelijk goedgekeurd, wat resulteerde in de onmiddellijke verwijdering van elke vertegenwoordiging van het merk FTX uit de thuisarena van Heat.

Volgens een gezamenlijke uitspraak door de Miami-Dade-leiding en het Heat-basketbalteam worden er agressieve pogingen ondernomen om zo snel mogelijk een andere naamgevingspartner voor de arena te vinden. In de tussentijd zou de grond de Miami-Dade Arena worden genoemd.

FTX verliest alweer een partnerschap

De beëindiging van de sponsorovereenkomst van FTX met Miami Dade is slechts de laatste die de krantenkoppen haalt na de spectaculaire ineenstorting van het $ 32 miljard crypto-imperium in november.

Op 11 november kondigde het Mercedes AMG Petronas F1-team de opschorting aan van zijn samenwerking met de crypto-uitwisseling. Hoewel het Formule 1-team aanvankelijk enige vorm van steun had getoond voor het omstreden cryptobedrijf, keerde het zijn positie om door hun samenwerking stop te zetten en de merknaam van FTX uit zijn raceauto’s en andere gerelateerde activa te verwijderen.

De verwachting is dat de komende maanden gevuld zullen zijn met soortgelijke gebeurtenissen, aangezien de FTX-crisis nog lang niet is opgelost. Eind vorig jaar diende het eens zo machtige cryptobedrijf een motie in waarin werd verzocht om de onmiddellijke beëindiging van meer dan 20 marketingdeals, waaronder de inmiddels ter ziele gegane naamgevingsovereenkomst van de FTX Arena.

Andere populaire deals op de lijst waren een sponsorovereenkomst met regerend NBA-kampioen Golden State Warriors en een ambassadeursovereenkomst met het Braziliaanse mode-icoon Gisele Bündchen.

Hoe het met de cryptomarkt gaat na de ineenstorting van FTX

Na de crash van de FTX-beurs vorig jaar leed de cryptomarkt zware verliezen, met als hoogtepunt een waarde van meer dan $180 miljard. De afgelopen weken is er echter sprake van een gestaag herstel van de markt.

Gisteren handelde de marktleider en belangrijkste cryptocurrency, Bitcoin, voor het eerst na de ineenstorting van FTX boven de $20.000. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat de storm voorbij is, kan het worden geïnterpreteerd als een teken van een toekomstige prijsrally in de komende maanden.

In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met 11% gestegen tot een waarde van $20.871,72, volgens gegevens van CoinMarketCap. Het 24-uurs handelsvolume is $ 40.609.971.140, terwijl de totale marktkapitalisatie wordt gewaardeerd op $ 401.860.462.376.

BTC wordt verhandeld op $20.886 | Bron: BTCUSD-grafiek op Tradingview.com.

– Uitgelichte afbeelding: Miami Herald, grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie