MetaMask waarschuwt gebruikers over nieuwe crypto-zwendel genaamd adresvergiftiging


Sinds de digitale industrie de laatste tijd is gegroeid, hebben crypto-oplichters en fraudeurs hun inspanningen opgevoerd om het geld van mensen te stelen. Nu digitale middelen steeds meer een dagelijks onderdeel van het leven worden, proberen cybercriminelen nieuwe manieren om slachtoffers aan te vallen.

Dat is de reden waarom de cryptocurrency wallet-serviceprovider, MetaMask, waarschuwt de cryptogemeenschap over een nieuw type zwendelmodel dat fraudeurs gebruiken om te profiteren van ‘onzorgvuldigheid van de gebruiker’.

Met de adresvergiftigingstechniek volgen cybercriminelen de transacties van een gebruiker en genereren ze een ‘vanity’-portemonneeadres dat tekens bevat die lijken op het adres van een daadwerkelijke ontvanger in de transactiegeschiedenis. Daarna maken de fraudeurs $ 0 aan tokens over via een nieuw gegenereerd adres om de transactiegeschiedenis te vergiftigen. Slechte actoren hopen dat gebruikers bij toekomstige transacties per ongeluk het hackadres kopiëren in plaats van het echte adres.

Crypto-vanity-adressen worden gemaakt via een generator. Hiermee kan een gebruiker een adres maken dat tekens bevat die lijken op het adres van een andere gebruiker. Oplichters maakten gebruik van de tool om een ​​portemonnee-ID te maken die lijkt op het adres dat ze volgen. Met name copycat-adressen die bij dit soort crypto-zwendel worden gebruikt, hebben voornamelijk dezelfde tekens aan het begin en einde van een portemonnee-ID.

Bitcoin handelt momenteel onder de $19.000 in de daily chart. | Bron: BTCUSD-prijsgrafiek van TradingView.com

Hoe voorkom je dat je een prooi wordt om crypto-zwendel met vergiftiging aan te pakken?

Terwijl ze dagelijks cryptotransacties uitvoeren, kopiëren de meeste gebruikers de ontvanger-ID uit de transactiegeschiedenis. Op deze manier konden gebruikers nalatig cryptogeld naar het adres van de oplichter sturen. Eenmaal gedaan, is het onmogelijk om de transactie ongedaan te maken. Het is beter om een ​​adresboek te gebruiken bij het overzetten van digitale middelen.

Hoewel crypto-gebruikers de gewoonte hebben gekregen om een ​​lange hexadecimale reeks uit de transactiegeschiedenis te kopiëren, is het veiliger om tijdens de overdracht elk teken van de portemonnee-ID van de ontvanger te matchen.

Tijdens het reageren op de community in de Twitteren draad, MetaMask toegevoegd;

MetaMask is zelfbewaring, dus we hebben nooit toegang tot accounts. We proberen te voorkomen dat oplichters onze gebruikers schade berokkenen, maar we kunnen niet alles stoppen wat gebruikers met hun portemonnee willen doen. Als u hulp nodig hebt: https://support.MetaMask.io – klik op de blauwe knop ‘Start een gesprek’.

Gerelateerd lezen: Hong Kong beperkt de cryptohandel van particuliere beleggers tot alleen ‘zeer liquide’ activa

Het bedrijf van de infrastructuurserviceprovider publiceerde ook een blogpost om het bewustzijn te vergroten en uit te leggen hoe deze crypto-zwendel werkt. Hoewel het team van MetaMask toegeeft dat het moeilijk is om lange hexadecimale getallen te onthouden, merkte het op:

Mogelijk ziet u alleen de eerste reeks tekens, of soms ziet u de eerste 5-10 of zo en de laatste 5-10 of zo, waarbij u het midden overslaat. Zo herkennen de meeste mensen adressen: niet door elk karakter te kennen, maar door vertrouwd te raken met het begin en het einde. Dit is de tendens waar adresvergiftiging op jaagt.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay en grafiek van TradingView.comPlaats een reactie