Meme-munten versnellen ETH-verbrandingssnelheid, hier zijn de statistieken


Het succes van de PEPE meme-munt heeft geleid tot een snelle verbrandingssnelheid op het Ethereum (ETH) -netwerk. Na het succes van de meme-munt zijn er anderen geweest die hebben geprobeerd te kopiëren en naarmate er meer munten worden vrijgegeven, is het volume gevolgd en is het nieuwe proof of stake-systeem van het Ethereum-netwerk in overdrive gegaan als het gaat om branden vergoedingen.

Meme-munten activeren 37.000 ETH Burn

Meme-munten zijn de afgelopen maand naar de voorgrond van crypto gegaan en dit toegenomen volume heeft onbedoeld geleid tot een stijging van de ETH-verbrandingssnelheid. Om dit in perspectief te plaatsen, laten de gegevens van Ultrasound Money – een website gewijd aan de activiteiten van Ethereum na de samenvoeging – zien dat er in totaal 561.656 ETH is verbrand sinds de samenvoeging 231 dagen geleden plaatsvond.

Uitzoomen naar een korter tijdsbestek van 30 dagen laat zien dat er in de periode van een maand meer dan 130.852 ETH is verbrand. Dit betekent dat ongeveer 23% van de totaal verbrande ETH tot nu toe in de afgelopen maand is verbrand, en dit werd veroorzaakt door de toename van de activiteit in het netwerk.

Kortom, hoe meer activiteit op het Ethereum-netwerk, hoe hoger de biedingen voor blokruimte. Dit is wat zich vertaalt in de stijging van de gaskosten wanneer gebruikers proberen hun transacties snel bevestigd te krijgen. Hoe hoger de biedingen voor blokruimte, hoe meer ETH wordt verbrand. Afspoelen en herhalen.

Gas fees lead to a higher burn rate | Source: Ultrasound Money

De grootste brandwonden hebben plaatsgevonden op Uniswap, de grootste gedecentraliseerde exchange op het netwerk. Ultrasound Money laat zien dat er in de afgelopen 30 dagen ongeveer 32.800 ETH is verbrand door transacties op de DEX.

Deze versnelde verbrandingssnelheid is ook niet vertraagd met meer dan 45.000 ETH die in de afgelopen zeven dagen zijn verbrand. Als gevolg hiervan ligt de verbrandingssnelheid nu op 4,53 ETH per minuut met een uitgifte-offsetsnelheid van 3,47x.

Ethereum blijft DeFi domineren

De trend van meme-munten werd altijd geleid door Ethereum, zelfs in 2021. Deze keer was het niet anders en het netwerk domineert op dit moment opnieuw de overgrote meerderheid van het meme-muntvolume. Als gevolg hiervan is het 24-uursvolume van het netwerk gestegen tot $ 1,12 miljard.

Ethereum is ook het voorkeursnetwerk voor veel nieuwe projecten vanwege het volume met de lancering van PEPE, WOJAK en TURBO in de afgelopen maand. Deze munten alleen al hebben meer dan $ 3 miljard aan cumulatief handelsvolume gedaan en zijn aan het stijgen.

Als de huidige trend zich voortzet en de gaskosten hoog blijven, wordt verwacht dat de ETH-kosten blijven stijgen. Dit zou betekenen dat er meer ETH uit de circulatie wordt gehaald, wat erg bullish is voor de prijs van ETH in de toekomst.

Ethereum (ETH) prijsgrafiek van TradingView.com

Ethereum price recovers above $1,900 | Source: ETHUSD on TradingView.com
Volg Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van NewsBTC, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie