Mediamatic, Willem Velthoven: Niet bang zijn om het te doen – Omdenkers


Wat als omstandigheden ineens veranderen? Dan zijn de niet voor de hand liggende oplossingen soms het best. Willem Velthoven is directeur en oprichter van kunstcentrum Mediamatic in Amsterdam, maar tegenwoordig is hij ook ineens restauranthouder. Hij laat ons zien hoe hij altijd anders dan anderen onderneemt. Hij stond aan het begin van de opkomst van elektronische beeldmedia en startte een collectief. Toen de videorecorder de wereld veranderde zag hij kansen. En met zijn laatste oplossing in de Coronacisis kreeg hij plots wereldwijde bekendheid. Met anders denken, bijzondere initiatieven én creatief zijn, wist hij door de jaren heen steeds door te zetten, ook na faillissement. Een Omdenker in hart en ziel. Hij ging door, niet via gebaande paden, wel spectaculair. Kijk hoe hij de grenzen opzoekt en zijn bedrijf steeds opnieuw verbetert.

Ondernemen is doorzetten, aanpassen en keuzes maken. KVK helpt je direct om door te gaan als het lastig wordt. Bel gratis 0800 2117 of kijk op

Nooit meer ondernemersnieuws missen? Ontvang praktische tips en inspiratie voor je bedrijf.

Ook ondernemer worden? Zie hier hoe je van start gaat met je eigen bedrijf.

In de serie ‘Omdenkers’ zien we ondernemers die in tijden van crisis door hebben gezet. Zij gingen slim én op een andere manier door met ondernemen toen zij in een lastige situatie kwamen. Nieuwe regelgeving, klanten die wegbleven en crisissituaties maakten het lastig. Maar toch gingen zij door. Anders dan verwacht maar wel succesvol. Hoe deden zij dit? Samen met de BucketBoys kijken we hoe ondernemers slim omgingen met lastige situaties en steeds enthousiast bleven doorzetten. Met handige tips én verrassende oplossingen.

KVK Beyond Business is hét kanaal van KVK waar je terecht kunt voor video’s over ondernemen die net iets verder gaan. Waar we dieper in de wereld van het ondernemen duiken om jou te inspireren en te helpen. Ondernemers gaan uitdagingen aan, geven waardevolle tips en geven een kijkje in hun leven. Elke woensdag om 15:00 uur staat er een nieuwe video online.
KVK biedt informatie, voorlichting en helpt ondernemers bij de belangrijkste thema’s op ondernemersgebied. Kijk voor meer informatie op

Abonneer nu ook op de andere KVK kanalen:
• KVK Beyond Business:
• KVK YouTube:
• Facebook:
• Instagram:
• LinkedIn: /