Mede-oprichters van Nifty Gateway nemen ontslag te midden van Gemini-ellendeIn een Twitter-thread die op 25 januari werd gepost, kondigden Duncan Cock Foster en Griffin Cock Foster, mede-oprichters van nonfungible token (NFT) veilingplatform Nifty Gateway, hun ontslag aan met onmiddellijke ingang. Ter ondersteuning van de beslissing zei Duncan dat ze weggingen omdat “Griffin en ik in hart en nieren oprichters zijn en we een ander bedrijf willen starten.”

“Toen @Gemini NG in 2019 overnam, zeiden Griffin en ik dat als alles geweldig zou gaan en we het geweldig zouden vinden, we 4 jaar zouden blijven voordat we een ander bedrijf zouden starten. We bleven uiteindelijk de maximale tijd die we oorspronkelijk voor mogelijk hadden gehouden, wat aantoont hoe geweldig deze ervaring was!

De verhuizing komt te midden van een juridische strijd tussen het moederbedrijf van Nifty Gateway, Gemini, en de failliete geldschieter Genesis Global. Gemini beweert dat de laatste zijn gebruikers $ 900 miljoen verschuldigd is als onderdeel van zijn Gemini Earn-programma nadat Genesis Global de opnames had stopgezet vanwege “ongekende marktomstandigheden” in november 2020.

Nifty Gateway is opgericht in 2018 en overgenomen door Gemini in 2019. Ondanks moeilijke zakelijke omstandigheden bij het moederbedrijf, zei Duncan dat ze “zich al maanden voorbereiden op deze overgang” en dat Nifty Gateway “in goede handen is”. Hij schreef: ‘Cameron [Winklevoss] en Tyler Winklevoss zijn visionairs die het potentieel van NFT’s ruim voor bijna iedereen zagen. Onder hun leiding zal Nifty Gateway blijven bloeien.” Als onderdeel van de overgang zal Eddie Ma het overnemen als “technisch leider” voor Nifty Gateway, terwijl Tara Harris zal optreden als “leider” voor niet-technisch.

“We weten dat transities voor onzekerheid over de toekomst kunnen zorgen. Daartoe zullen we de komende weken publiekelijk een roadmap en een plan voor de toekomst van Nifty schetsen. Na ons vertrek blijven we verbonden aan de missie in een adviserende rol om de continuïteit te waarborgen.”Plaats een reactie