MATIC 6,5% gestegen in de afgelopen 7 dagen


In het jaar 2022 daalde de waarde van Polygon’s native token MATIC 64%. Maar het netwerk begon dit jaar positief, met een prijsstijging van 8% volgens de grafieken. Kan MATIC dit momentum echter vasthouden?

On-Chain-ontwikkelingen spelen een grote rol voor MATIC

Het Layer 2-ecosysteem ziet de ontwikkelingen in de keten groeien. Vlak voor de jaarwisseling de eerste voorspellingsmarkt van Polygon Bhavische financiën gemaakt meerdere records waarmee Polygon in de schijnwerpers kwam te staan. Uniswapeen gedecentraliseerde uitwisseling in het ecosysteem, geëindigd 2022 met een jaarlijks volume van $ 28 miljard.

De DEX heeft dat verrassend genoeg bereikt met een TVL van minder dan $ 100 miljoen, maar op het moment van schrijven staat Uniswap’s TVL op Polygon op $ 111,21 miljoen, volgens het openbare dashboard van DEX.

Chart: Uniswap.org

Deze bullish ontwikkelingen worden echter voorafgegaan door groot nieuws over de NFT-tak van Polygon. DeGods en y00tstwee van de grootste namen op Solana, zal overbruggen hun collecties op Polygon en Ethereum in Q1 van 2023.

Dit zou onvermijdelijk interesse wekken op de NFT-markt van Polygon, waardoor de prijs van MATIC omhoog zou gaan. Echter, met de naderende tijdlijn van de ‘Shanghai’-netwerkupgrade van Ethereum, het belangrijkste aanbod van Polygon, die lage gaskosten zijn vanwege een beter roll-up-protocol, zal worden uitgedaagd.

Met dit in gedachten valt nog te bezien wat de ontwikkelingen in de keten zullen zijn differentiëren Polygon met de upgrade van Ethereum en andere L2-protocollen.

Crypto FUD zal Bears op lange termijn versterken

De cryptomarkt heeft zeker geleden onder die van vorig jaar grote instortingen. Maar de FUD (angst, onzekerheid en twijfel) die deze gebeurtenissen veroorzaakte, zou kunnen worden versterkt omdat Huobi, een gecentraliseerde uitwisseling, in realtime lijkt te smelten.

Uit recent nieuws blijkt dat het de CEX zal zijn afzetten 20% van zijn werknemers. Tweets over de situatie van Huobi laten zien dat Justin Sun, de aangeprezen schaduweigenaar van Huobi, is omzetten miljarden van zijn crypto fiat op Binance.

MATIC total market cap at $7 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

De uitwisseling zelf wordt ook waargenomen verhoogde opnames in de afgelopen paar dagen. Dit leidde tot enige speculatie dat de uitwisseling de volgende FTX zou kunnen zijn. Elke negatieve ontwikkeling hier zou van invloed zijn op Polygon, aangezien insolventienieuws de cryptomarkten bijzonder hard trof.

Op korte tot middellange termijn heeft MATIC echter enige ruimte om te groeien, aangezien de huidige steun van $ 0,7538 een barrière blijkt te zijn voor de bears.

Eerdere bullish on-chain ontwikkelingen hielpen ook om het beleggerssentiment positief te houden. Maar met de sterke correlatie van het token met ETH, negatieve macro’s zou de koning van altcoins samen met MATIC kunnen neerhalen.

Beleggers en handelaren zouden zich moeten richten op prijsweerstand van $ 0,8106 om de bullishness van MATIC voort te zetten.

– Uitgelichte afbeelding: The Daily HodlPlaats een reactie