Margot Paez over het beperken van klimaatverandering, het progressieve perspectief en het representatieprobleem van BitcoinMilieuactiviste Margot Paez beschrijft haar eigen Bitcoin-reis en hoe inclusiviteit niet alleen maar een ‘ontwaakte ideologie’ is.

Als Bitcoiners herhalen we vaak de mantra “Bitcoin lost dit op” en echt, het lost veel problemen op. Het probleem met deze zin is niet of Bitcoin dingen oplost, maar vraagt: “voor wie?” Als we ons in een echokamer bevinden, dan houden we de voordelen van Bitcoin in de gaten en wat het voor iedereen kan doen.

Margot Paez is een briljante milieuactivist en een uitgesproken Bitcoiner. Paez behaalde masterdiploma’s in natuurkunde en etnomusicologie en is momenteel bezig met het afronden van een doctoraat in civiele techniek aan het Georgia Institute of Technology. Ze heeft bewezen een van de MVP’s in Bitcoin te zijn vanwege haar uitgebreide onderzoek naar het snijvlak van Bitcoin-mining en energieverbruik. Ze blijft royaal haar tijd en middelen geven om een ​​ingewikkeld raamwerk te bieden voor het beïnvloeden van het tweeledige Bitcoin-beleid.

Paez levert een uniek perspectief dat ongeëvenaard is in de Bitcoin-ruimte. In oktober 2022 sprak Paez op een panel met de toepasselijke titel: “Kan Bitcoin helpen de planeet te redden?” op de UK Bitcoin Conference in Schotland. Ze droeg niet alleen verbluffende feiten bij met betrekking tot Bitcoin-mijnbouw en het milieu, maar ze deed dit op een welsprekende en toegankelijke manier. Ze is een gepassioneerde Bitcoiner in een gemeenschap waar verschillende subculturen soms belangrijke waarheden kunnen verdoezelen. Paez doet fantastisch werk door te helpen Bitcoin voor iedereen te maken.

Zij en ik hadden de gelegenheid om een ​​paar actuele onderwerpen te bespreken, zoals Bitcoin-mijnbouw en energieverbruik, of Bitcoin echt zo slecht is als veel progressieven denken en of er een door mannen gedomineerde scheefheid in Bitcoin zit.

Hoe leerde je voor het eerst over Bitcoin en wat trok je er specifiek naar aan?

Ik hoorde voor het eerst over Bitcoin in het begin van 2010′. Het was een Slashdot-post of toen WikiLeaks besloot om Bitcoin te gebruiken nadat (Julian) Assange was buitengesloten van het banksysteem. Er waren Bitcoiners bij de “Audit The Fed”-bijeenkomst die plaatsvond in Occupy Los Angeles. Er waren twee dingen van die gebeurtenis die ik me herinner. Ten eerste had iemand een Bitcoin-sticker op zijn bezittingen, die ik heb gefotografeerd, en ten tweede mensen die dollarbiljetten verbrandden, die ik ook heb gefilmd.

Occupy bracht mensen met veel verschillende achtergronden bij elkaar door hun wederzijdse haat tegen de banken. Ergens vóór 2014 probeerde ik eigenlijk bitcoin te minen, maar begreep het echt niet en dacht dat het gewoon weer een willekeurig, open-sourceproject was. Ik was destijds geïnteresseerd in hardware en mesh-netwerken en dacht niet dat er veel meer met geld te maken had dan dat sommige mensen er niet genoeg van hadden.

Dit veranderde allemaal in 2018 toen ik zag dat makers van inhoud werden gedeplatformeerd. Sommigen waren makers waar ik sympathie voor had en anderen waren mensen die ik helemaal niet mocht. Ik leerde snel dat om online betalingen te kunnen accepteren, je eigenlijk maar twee opties had: PayPal of Stripe. Als u geen toegang meer heeft tot een van deze, kunt u volledig worden buitengesloten van het betalingsverwerkingsnetwerk. Als je eenmaal op de slechte lijst staat, blijf je daar ongeveer vijf jaar, en creditcardmaatschappijen beheren deze lijsten. Als reactie hierop heb ik een platform voor het maken van content gebouwd waarin BTCPay Server is geïntegreerd. Dit dwong me om echt te begrijpen hoe ik geld kon verzenden en ontvangen met bitcoin en toen begon ik Bitcoin echt serieus te nemen. Het was een lange reis, maar een deel daarvan was dat ik vanaf het begin geen basis in economie of monetaire geschiedenis had om op te bouwen. Ik was gewoon een naïeve computernerd die dol was op de vrijheid en openheid van internet. Bitcoin helpt voor mij om het internet gratis te houden.

Wat is uw mening als milieuactivist over hoe Bitcoin, met name bitcoin-mining, het milieu positief of negatief beïnvloedt?

Bitcoin is een technologie. Het kan goede dingen doen, het kan slechte dingen doen. Wat we ermee besluiten te doen, bepaalt de positieve of negatieve effecten ervan op de planeet en de mensheid. Sommige mijnwerkers kozen ervoor om heel snel te groeien zonder rekening te houden met hun impact op het milieu. Gelukkig is de manier waarop proof-of-work functioneert, dat het een ingebouwd mechanisme heeft om deze high-time voorkeur onder controle te houden. Dus hoewel we mijnwerkers in het verleden slechte keuzes hebben zien maken, denk ik dat mijnwerkers beginnen te beseffen dat ze zullen omkomen als ze te snel groeien. Hierdoor is er hoop dat Bitcoin een positieve impact kan hebben op het milieu. Ons bestaande monetaire en economische systeem werkt niet op deze manier. Het bestaande systeem geeft alleen prioriteit aan het heden boven de toekomst. Het bevordert een snelle groei en het maximaliseren van de winst ten koste van alles. Er is geen mechanisme om de spelers uit te roeien die niet op de lange termijn dachten of die te veel risico namen. Wat nog belangrijker is, met een bewijs van werk is er geen reddingsoperatie voor die mijnwerkers die falen.

Vanwege het feit dat bitcoin-mijnwerkers gedwongen worden om de goedkoopste elektriciteit te vinden, een neerwaartse druk voelen vanwege de moeilijkheidsaanpassing en de bijna perfecte concurrentiemarktdynamiek van mijnbouw, worden ze gedreven in de richting van afvalenergie. Dit blijkt erg nuttig te zijn voor het milieu, omdat veel van deze energiebronnen bio-methaan zijn, zoals op stortplaatsen, veeafval, enzovoort. Antropogeen methaan is de nummer twee bron van opwarming van de aarde, op de tweede plaats na koolstofdioxide. Als we omslagpunten proberen te voorkomen, is het logisch dat we zouden willen proberen onszelf wat tijd te kopen en het opwarmingspotentieel op korte termijn te verminderen. Bitcoin-mijnwerkers zijn zeer flexibel en locatie-agnostisch. Ze kunnen geld verdienen met de vroege fase van een methaanopvangsysteem dat het methaangas opneemt en omzet in elektriciteit.

In een markteconomie, verwijzend naar zonne- en windenergiegeneratoren die met elkaar moeten concurreren wanneer ze stroom produceren, hoe zullen ze overleven als de prijs van hun product in sommige markten tot nul of zelfs negatief wordt gedreven? Bitcoin-mijnwerkers kunnen deze generatoren van hernieuwbare energie helpen ondersteunen als een secundaire bron van inkomsten die hun investeringsrendement verhoogt. Sommige bedrijven proberen dit al te doen. Het gaat erom de energie-industrie voor te lichten over de use-cases van bitcoin-mining en dat kost tijd. De anti-bitcoin politieke omgeving en de cryptocurrency-zwendel zoals FTX zorgen ervoor dat potentiële partners op hun hoede zijn om met mijnwerkers in zee te gaan. Dit is jammer, want dit is een gemiste kans om onze doelstellingen voor het koolstofvrij maken te halen.

Elektriciteitsnetten die overgaan van conventionele thermische stroomgeneratoren zoals steenkool en aardgas naar hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind hebben behoefte aan flexibiliteit aan de vraagzijde. Bitcoin-mijnwerkers zijn nuttig en kunnen helpen het elektriciteitsnet te stabiliseren, zodat er meer wind en zon online kunnen komen.

Hoe reageer je doorgaans op degenen die Bitcoin afwijzen? Hoe presenteert u kort en bondig de zaak voor Bitcoin vanuit een progressief oogpunt?

In mijn eigen vriendenkring heb ik weinig succes gehad. Ze zijn allemaal te dogmatisch in hun opvattingen over het economische systeem om te denken dat bitcoin iets voor hen zou kunnen zijn. Sterker nog, ik verberg nog steeds al mijn Bitcoin-stickers en Bitcoin Magazine-exemplaren wanneer een niet-Bitcoin-vriend langskomt. Ik ben waarschijnlijk een lafaard, maar ik heb gewoon niet zoveel vrienden in het echte leven, ik kan het me niet veroorloven ze te verliezen door Bitcoin. Het beste argument dat ik kan geven, is aan mensen die niet zo emotioneel betrokken zijn bij onze economische problemen en die bereid zijn te luisteren naar een andere mening: Bitcoin heeft sociale waarde voor iedereen die ooit is buitengesloten van het banksysteem of zijn bank heeft verloren. deposito’s bevroren en van hen gestolen. Het heeft de mogelijkheid om op verspilde energie te werken, wat betekent dat het ons kan helpen de methaanuitstoot te verminderen en tijd te winnen. Als het je niet bevalt wat je ziet, dan moet je in ieder geval weten dat Bitcoin in wezen geen ideologie heeft en dat iedereen eraan kan deelnemen. Hoe meer mensen Bitcoin gebruiken die zich bekommeren om klimaatverandering en het milieu, hoe groter de kans dat Bitcoin goed zal zijn voor het klimaat en de planeet in het algemeen. Bitcoin is voor iedereen, Bitcoin is voor vijanden.

Waarom is het naar uw mening belangrijk om de genderkloof in interesse en acceptatie van Bitcoin te dichten?

Ik denk dat wanneer Bitcoiners komen opdagen en zeggen: “Bitcoin is voor iedereen! Het is inclusief! Het is voor mensen in het Zuiden!” en de mensen die je probeert te overtuigen een kamer vol Amerikaanse en Europese blanke mannen zien, roept de vraag op of Bitcoin echt voor iedereen is. Een deel hiervan is een berichtenprobleem. Een deel daarvan is dat financiën en technologie helaas door mannen gedomineerde ruimtes zijn.

Als Bitcoin echter echt voor iedereen is, dan moeten we meer mensen zien die Bitcoin vertegenwoordigen, zoals vrouwen, mensen van kleur, LGBTQ+, gehandicapten, enzovoort. Ik weet dat sommige mensen hierdoor beledigd zijn en denken dat het een “wakkere ideologie” is, maar dat is het echt niet. De acceptatie van Bitcoin zal moeilijk worden als we niet de juiste ambassadeurs hebben. Het zijn gewoon feiten. Feiten kwetsen soms fragiele ego’s, maar dat maakt ze niet minder waar.

Dit is een gastpost van Becca Bratcher. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie