Marco Faasse over Ripple, Singapore, goud en Bitcoin

laatste update: 08-2022


Soundcloud link:

Paul Buitink praat met Marco Faasse, Nederlandse directeur van het bedrijf Ripple Singapore. Marco legt uit hoe Ripple in de basis werkt. Het is een protocol voor het rondsturen en ontvangen van dingen van waarde. Tevens heeft het een ingebouwde munt, de XRP. Het is, in tegenstelling tot Bitcoin, currency agnostisch.

Verder verschilt Ripple van Bitcoin in de manier waarop transacties worden geverifieerd, of gemined. Bitcoin werkt met proof of work, Ripple met het consensus model, wat sneller is en minder energie vergt.

Marco en Paul gaan verder in op de verschillen tussen Ethereum en Ripple.

Marco’s bedrijf Ripple Singapore maakt het mogelijk om efficiënt in goud, zilver en platinum te handelen via het Ripple protocol. Er zijn geen opslagkosten. Alleen transactiekosten van 0.2% voor het aan- en verkopen via Ripple Singapore rechtstreeks.

Ook bespreken ze hoe Ripple verder kan worden uitgelegd en gepromoot aangezien het een lastig te begrijpen concept is. Tenslotte beschouwen ze of banken geïnteresseerd zijn in Ripple.

Hieronder een goede video over Ripple met CEO van Ripple Labs Chris Larsen:

Dit interview was opgenomen op 4 februari 2014. Voor meer bitcoininfo ga je naar en g

5 gedachten over “Marco Faasse over Ripple, Singapore, goud en Bitcoin”

 1. Interessante toelichting. Wel spijtig dat je niet met een Europese overschrijving (SEPA) fondsen in je portemonnee kan storten of terug ophalen. Zoals dat bvb met Bitstamp wel kan.

 2. Je kan met bitstamp USD ook goud en zilver kopen via je ripple wallet. Binnen de wallet ga je naar de TRADE tab en daar selecteer je (of vul je handmatig in) XAU/USD. Vervolgens zet geef je het Bitstamp adres (rvYAfWj5gh67oV6fW32ZzP3Aw4Eubs59B) aan als ISSUER van de USD en het Ripple Singapore adres (r9Dr5xwkeLegBeXq6ujinjSBLQzQ1zQGjH) aan bij XAU. Dan zie je het live order boek van XAU/USD verschijnen en kan je er op bieden.

 3. Ripple is niet vergelijkbaar met bitcoin, het is fundamenteel tegen alle dingen wat bitcoin zo goed maakt. Het is gecentraliseerd, met een oligarchische verdeling van een eigen munt puur ten bate van de oprichters en daarmee direct al gevallen voor de 51% aanval waar iedereen zo bang voor is bij bitcoin. Komt op mij over als een manier om lekker snel geld te verdienen over de rug van het succes van bitcoin. Bovendien is het een IOU-systeem, vergelijkbaar met mtGox dus, daar kan je netzogoed razendsnel in verschillende munten handelen, maar daarmee heb je ze nog niet in eigen handen, omdat je het bestaan van die munten in Ripple niet kan verifiëren en garanderen. Dus dat het sneller dan bitcoin zou zijn is pure onzin. Het is nog minder geverifieerd als een compleet onbevestigde transactie in bitcoin, waarvan in ieder geval bekend is bij de 2 partijen dat het het bitcoin-netwerk is ingestuurd, omdat er helemaal geen sprake is van verificatie, er worden alleen beloftes rondgestuurd. Ook het energie verhaal houdt geen stand omdat de "vertrouwde" toegangspoorten netzogoed stroom vreten.

  Ripple is dus een wisselbeurs, maar zonder dekkings garantie, gebaseerd op vertrouwen oftewel een moderne versie van het huidige ongedekte papierstelsel en een heruitvinding van het probleem wat bitcoin juist probeerde op te lossen. Geniale van bitcoin is dat het NIET berust op vertrouwen, omdat is gebleken dat vertrouwen in centrale "vertrouwde" instanties niet werkt.

  Opentransactions lijkt me dan een veel beter alternatief voor ripple als aanvulling op  bitcoin. Ook zijn de initiatieven van Invictus een stuk interessanter met het oog op efficiëntie en stroomverbruik met de toepassing van blockchains.

 4. maar hoe zit het met de ripple coin? veel mensen speculeren op een stijging, maar als ik het goed begrijp is de ripple coin compleet waardeloos aangezien je in ripple met alle mogelijke valuta kan betalen en handelen. dus wat is dan de toegevoegde waarde van de ripple coin of zie ik iets over het hoofd?

  het concept van ripple klinkt interessant, maar mocht het een succes worden dan hoeft dat dus niet te betekenen dat de ripple coin ook een succes word?

 5. ook het feit dat je je wallet niet kan activeren zonder dat je ripples hebt zorgt ervoor dat 99% van de consumenten afhaken.

  ook kan je je wallet niet gemakkelijk funden en net als bij bitcoin is het grootste probllem dat betalen met paypal of creditcard waarschijnlijk niet mogelijk word ivm chargebacks.

  daarnaast heeft ripple dus een eigenaar en ik als merchant ben bang dat bepaalde markten straks weer geweigerd gaan worden zoals bijvoorbeeld de adult business.

  en waarom zou je de ene coin in willen wisselen voor een andere. doel van een coin is natuurlijk om er iets mee te kopen. er word nu inderdaad veel in gehandeld maar dat is puur omdat mensen geld willen verdienen ivm de huidige koersdalingen en stijgingen.

  als ik goed wil kopen doe ik dat wel via alex oid, en als ik wil betalen doe ik dat wel met ideal of paypal. ik zie er geen toegevoegde waarde in.

Reacties zijn gesloten.