Marathon Digital Holdings wordt geconfronteerd met tweede dagvaarding door SEC in verband met mijnbouwactiviteiten in Montana
Marathon Digital Holdings, een openbare Bitcoin-mijnwerker, heeft opnieuw een dagvaarding ontvangen van de Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot mogelijke schendingen van de federale effectenwetgeving in overeenkomsten met betrekking tot een datacenterfaciliteit in Hardin, Montana die Marathon heeft gebouwd.

“Het bedrijf en een aantal van zijn leidinggevenden hebben een dagvaarding ontvangen om documenten en mededelingen te produceren”, met betrekking tot de faciliteit in het derde kwartaal van 2021, aldus een driemaandelijkse aanvraag van het bedrijf.

In die overeenkomst gaf Marathon 6.000.000 beperkte gewone aandelen uit, “in transacties die zijn vrijgesteld van registratie op grond van artikel 4(a)(2) van de Securities Act van 1933.” Uit de indiening van het bedrijf bleek echter dat het onlangs op 10 april 2023 opnieuw een dagvaarding van de SEC heeft ontvangen, “met betrekking tot onder andere transacties met verbonden partijen.”

Het bedrijf zegt mee te werken aan het onderzoek. De faciliteit in Montana is ontworpen om tot 100 megawatt aan vermogen te hebben, volgens de indiening.

De aandelenkoers van Marathon was de afgelopen maanden volatiel, als gevolg van de ups en downs van de bitcoin-markt, maar het aandeel heeft sinds begin 2021 over het algemeen een opwaartse trend gevolgd, aangezien de waarde van bitcoin is gestegen.

Plaats een reactie