Locatiegegevens Nederlandse mobiele telefoons zijn online gewoon te koop


Locatiegegevens van Nederlandse mobiele telefoons zijn online gewoon te koop, blijkt uit onderzoek van BNR. Het gaan en staan van veel Nederlanders is hierdoor tegen betaling te volgen. Het aantal slachtoffers loopt mogelijk in de miljoenen. BNR kreeg van datahandelaren meer dan 80 gigabyte aan locatiegegevens: de coördinaten van miljoenen telefoons, vaak tientallen keren per dag geregistreerd.

De Arbo Unie verwacht weliswaar dat het ziekteverzuim ook dit jaar verder zal dalen,  verwachting is echter ook dat werknemers langer uit de running zullen zijn door psychische klachten. Vooral werkgevers moeten daar op anticiperen, want vorig jaar kostte de bijna 3 miljoen verzuimdagen door psychische klachten het bedrijfsleven ongeveer 1 miljard euro. Corné Roelen, bedrijfsarts bij Arbo Unie en hoogleraar bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen geeft een toelichting.

Chris Christie stapt uit de race om het presidentschap bij de Republikeinen, de vraag dringt zich op naar wie de supporters van deze uitgesproken anti-Trump kandidaat gaan. Hij wilde nog geen andere kandidaat steunen, maar hij beloofde wel dat hij zich tegen Trump zal blijven verzetten. Opmerkelijk is dat Chris Christie een paar dagen voor de eerste preliminary, de voorverkiezingen in Iowa, komende maandag uit de race stapt. Correspondent Jan Postma geeft een toelichting.

Over deze podcast  

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app, Spotify en Apple Podcasts. Of luister elke werkdag vanaf 06.00 uur live via bnr.nl/live. 

See omnystudio.com/listener ( for privacy information.

5 gedachten over “Locatiegegevens Nederlandse mobiele telefoons zijn online gewoon te koop”

  1. Op sommige sites staat dat apps van amerikaanse bedrijven ( facebook, Instagram, netflix etc)vaak gebruikt worden in nederland, wie weet wat amerika kan doen met de data. 🕊️

  2. Pssstt BNR even fluisteren hoor…… maar ik zal jullie vertellen dat met 50 jaar een VVD minister op ministerie van Justitie&Veiligheid echt alles , maar dan ook alles te koop is, wapens, kinderen, drugs, vrouwen, enz, enz, gewoon allemaal te koop, vaak vooreen prikkie. Maar niet doorvertellen hoor.😂😂

  3. Waar blijft de berichtgeving over de ICJ zaak tegen de criminele zionistische apartheid staat Israel die terecht staat vanwege genocide hier in Den Haag notabene. BNR waar zijn jullie?

Reacties zijn gesloten.