Litecoin schiet omhoog met 21% in de afgelopen 24 uur, verslaat Shiba Inu in marktkapitalisatie


Litecoin is de afgelopen 24 uur met meer dan 21% gestegen en heeft Shiba Inu ingehaald wat betreft de marktkapitalisatie.

Litecoin zet zijn recente kracht voort, neemt scherpe opwaartse trend waar

De afgelopen maand was erg slecht voor een groot deel van de cryptomarkt, aangezien zelfs reuzen als Bitcoin en Ethereum in de periode onder vuur hebben gelegen.

De crash veroorzaakt door de val van crypto-uitwisseling FTX is de belangrijkste reden geweest voor de slechte prestaties van activa in de sector.

Litecoin heeft echter veel meer weerstand getoond en de crypto heeft zelfs een stijging waargenomen terwijl de rest van de markt in brand stond.

Op het moment van schrijven schommelt de prijs van LTC rond de $78, een stijging van 21% in de afgelopen 24 uur. Hier is een grafiek die de trend in de waarde van de crypto over de afgelopen dertig dagen laat zien:

The price of the coin seems to have rapidly risen up in the last couple of days | Source: LTCUSD on TradingView

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, zorgde de crash er in eerste instantie ook voor dat Litecoin een diepe duik nam, aangezien de prijs ging van meer dan $ 72 ervoor naar minder dan $ 50 erna.

Het duurde echter niet lang voordat de crypto begon met het samenstellen van herstelpogingen, en deed het dus beter dan de andere crypto’s in de paar weken die volgden op de crash.

In de afgelopen 24 uur heeft LTC het echter naar een ander niveau getild, aangezien de prijs van de crypto net omhoog is geschoten.

Na deze laatste snelle stijging is Litecoin volledig hersteld van de FTX-crash en heeft het zelfs de piek die vlak ervoor werd waargenomen, ver overtroffen.

Als gevolg hiervan is LTC de afgelopen maand met meer dan 50% gestegen, terwijl Bitcoin en Ethereum in dezelfde periode met dubbele cijfers in het rood staan.

Wat betreft het wekelijkse rendement, heeft Litecoin opnieuw verbazingwekkend gepresteerd, met een stijging van bijna 35%.

Litecoin haalt Shiba Inu in qua marktkapitalisatie

Eind oktober was Litecoin de 20e grootste crypto qua marktkapitalisatie, maar de kracht van de munt deze maand ten opzichte van de rest van de crypto’s maakte het de 15e grootste een paar dagen geleden.

De laatste rally heeft natuurlijk de positie van LTC op de top crypto per marktkapitalisatie verder versterkt, van de 15e naar de 13e plaats. De onderstaande tabel laat zien waar de munt op dit moment in de bredere markt staat.

Litecoin versus Shiba Inu

Looks like LTC has a market cap of $5.5 billion at the moment | Source: CoinMarketCap

Eerder zat Shiba Inu op de 13e plaats op de lijst, maar nu is de memecoin gezakt naar de 14e plaats na de stijging van Litecoin.

Featured image from Kanchanara on Unsplash.com, chart from TradingView.com

Plaats een reactie