Litecoin overtreft $90, maar dit niveau blijft cruciaal voor de Altcoin


Ondanks de heersende verkoopdruk op de cryptocurrency-markt, is Litecoin naar voren gekomen als een opvallende speler. Hoewel er de afgelopen 24 uur geen significante beweging in de LTC-prijs is geweest, laat de wekelijkse grafiek een appreciatie van bijna 4% zien.

Er vond een belangrijke doorbraak plaats toen Litecoin het cruciale prijsniveau van $90 overschreed, wat een positieve verschuiving in de prijs aangeeft. Technische analyse suggereert dat de bulls de prijsactie beheersen, waarbij vraag- en accumulatie-indicatoren positieve signalen op de daily chart vertonen.

De meeste altcoins, waaronder Litecoin, hebben vergelijkbare prijspatronen vertoond, beïnvloed door de fluctuaties van Bitcoin. Daarom zal het handhaven van de LTC-prijs boven de $ 90 afhangen van de algehele sterkte van de bredere markt. Mocht Bitcoin de zone van $27.000 terugvorderen, dan zou dit de weg kunnen effenen voor Litecoin om zijn aanzienlijke overheadweerstand in volgende handelssessies te overwinnen.

Hoewel kopers van LTC momenteel een gunstige positie behouden, is het belangrijk op te merken dat een lichte duw van de beren de prijs mogelijk onder de $ 90 zou kunnen brengen, wat tot bearish activiteit zou kunnen leiden. De toegenomen marktkapitalisatie van Litecoin in de recente sessie suggereert echter dat kopers momenteel de touwtjes in handen hebben.

Litecoin-prijsanalyse: eendaagse grafiek

Litecoin was geprijsd op $ 91,02 op de eendaagse grafiek | Bron: LTCUSD op TradingView

Op het moment van schrijven had Litecoin (LTC) een waarde van $91,02. De succesvolle beweging van de altcoin boven de $90-drempel heeft de stieren versterkt, die de prijzen nu nog verder opdrijven.

Een formidabele barrière staat echter op $ 92,8. Het overwinnen van dit weerstandsniveau zou LTC mogelijk naar de $ 97 kunnen stuwen.

Omgekeerd zou een verlaging van het huidige prijsniveau de altcoin onder de $90 duwen. Als dit gebeurt, kan ondersteuning worden gevonden rond de $ 86. Het handelsvolume van LTC van de recente sessie was positief (groen), wat wijst op een groeiende vraag naar de munt.

Technische Analyse

Litecoin
Litecoin toonde positieve koopkracht op de eendaagse grafiek | Bron: LTCUSD op TradingView

Kopers hebben consistent vertrouwen in Litecoin (LTC) getoond naarmate de prijs van het activum is verbeterd. Dit positieve sentiment wordt weerspiegeld in de Relative Strength Index (RSI), gepositioneerd boven de halve lijn en net onder de 60.

Dit duidt op meer kopers dan verkopers, wat de optimistische vooruitzichten versterkt. Bovendien blijft de prijs van LTC boven de 20-Simple Moving Average (SMA)-lijn, wat aangeeft dat kopers het momentum van de markt bepalen.

Bovendien is LTC erin geslaagd om boven de 50-SMA (geel) en de 200-SMA (groen) lijnen te blijven, wat wijst op een grotere vraag naar het activum.

Litecoin
Litecoin geeft koopsignalen weer op de eendaagse grafiek | Bron: LTCUSD op TradingView

Litecoin (LTC) vertoonde koopsignalen naast andere technische indicatoren, wat duidt op gunstige marktomstandigheden. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) onthulde de vorming van groene signaalbalken, wat duidt op een positief momentum en een bullish trend.

Bovendien vertoonden de Bollinger Bands, een volatiliteitsindicator, brede banden, wat duidt op een grotere prijsvolatiliteit en fluctuatie. Dit impliceert dat het onwaarschijnlijk is dat LTC handelt binnen een smalle prijsklasse, aangezien er potentieel is voor aanzienlijke prijsschommelingen.

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafieken van TradingView.com

Plaats een reactie