Lido DAO (LDO) stijgt bijna 20% in de afgelopen 7 dagen, hier is waarom


In de snelle wereld van cryptocurrencies heeft Lido DAO (LDO) de afgelopen week aanzienlijke golven gemaakt, met een indrukwekkende stijging van bijna 20%. Hoewel de stijging komt op een moment dat de wereldwijde cryptomarkt niet diep in een neerwaartse trend zit, kan de huidige rally van Lido worden toegeschreven aan twee opmerkelijke factoren.

In de afgelopen zeven dagen heeft LDO een aanzienlijke piek geregistreerd, een stijging van 16%. Het activum is op 9 mei hersteld van een dieptepunt van minder dan $ 2 naar een hoogste niveau van $ 2,25 op het moment van schrijven. Ondertussen gaat de rally de afgelopen 24 uur door, aangezien het activum momenteel met 6,3% is gestegen met een toenemend handelsvolume.

Walvisaccumulatie voedt Lido’s stijging

Een mogelijke katalysator voor de opmerkelijke prestaties van Lido in de afgelopen 7 dagen is de toegenomen koopactiviteit door cryptocurrency-walvissen. Volgens een recente rapport door Onchain-analist Lookonchain zijn er drie walvisaccounts waargenomen die LDO-tokens verzamelen.

Met name is gezien dat deze walvissen hun LDO-activa overdragen van de gecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling Binance naar persoonlijke portemonnees, wat wijst op een opzettelijke accumulatiestrategie. De omvang van deze walvistransacties is opmerkelijk.

Eén adres heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk bedrag van 724.822 LDO-tokens, ter waarde van ongeveer $ 1,52 miljoen, uit Binance gehaald voor $ 2,01 per token. Een andere walvis trok 655.641 LDO-tokens, gelijk aan $ 1,38 miljoen, uit Binance voor $ 1,83 per token. Bovendien kocht een derde walvis op 12 mei 570.883 LDO-tokens met 974.000 USDC voor $ 1,71.

Deze instroom van kapitaal van deze belangrijke spelers op de markt heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de stijging van de waarde van Lido.

Lido V2-lancering versterkt momentum

Een andere drijvende kracht achter de recente opwaartse trend van Lido is de lancering van Lido V2. Deze langverwachte upgrade voegt verschillende opvallende kenmerken toe aan het Lido DAO-ecosysteem, waardoor het aantrekkelijker wordt voor investeerders en deelnemers. Een belangrijk hoogtepunt van de V2-release is de mogelijkheid voor gebruikers om hun ingezette Ethereum (ETH) in te trekken.

Met de nieuwe opnamepagina kunnen Lido-gebruikers eenvoudig hun gestakede Ethereum-tokens, zoals stETH of wstETH, storten en ETH ontvangen. Lido heeft het opnameproces gestroomlijnd, waardoor de wachttijd is teruggebracht tot slechts 1-5 dagen.

Deze verbetering verbetert niet alleen de liquiditeit en toegankelijkheid van gestaked Ethereum, maar biedt gebruikers ook meer flexibiliteit en controle over hun activa. Bovendien introduceert de V2-upgrade een modulaire uitzetrouter, die uitzetdiversiteit tussen verschillende cohorten bevordert.

Solo-stakers, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) en Distributed Validator Technology (DVT)-clusters kunnen nu deelnemen aan staking-activiteiten via Lido, waardoor de staking-mogelijkheden van het netwerk verder worden uitgebreid.

De prijs van Lido DAO (LDO) beweegt zijwaarts op de 1-daagse grafiek. Bron: LDO/USDT op TradingView.com

De prijs van LDO is sinds de upgrade al bijna 20% gestegen, met een markt die momenteel boven de $2 ligt op het moment van schrijven. Naast de prijsstijging heeft de marktkapitalisatie van Lido DAO ook een opmerkelijke stijging doorgemaakt. De marktkapitalisatie ging van $1,4 miljard afgelopen vrijdag naar $1,9 miljard vandaag.

Bovendien is het handelsvolume van LDO in dezelfde periode ook aanzienlijk gestegen, wat wijst op de toenemende accumulatie van het activum. Het handelsvolume van Lido is gestegen van $ 47,4 miljoen afgelopen vrijdag naar meer dan $ 104 miljoen in de afgelopen 24 uur.

Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingViewPlaats een reactie