Ledger CEO Pascal Gauthier heeft een open brief ingaan op de recente aankondiging van Ledger Recover en hoe deze aan klanten werd gecommuniceerd. In de brief erkende Gauthier dat de communicatiefout van het bedrijf tot bezorgdheid had geleid bij de cryptogemeenschap en het vermogen van klanten om de rol van het product in de toekomst van het aanbod van Ledger te begrijpen, had aangetast.
Grootboek herstellen
De leverancier van hardware-wallets heeft onlangs de lancering aangekondigd van zijn nieuwe service, genaamd Ledger Recover, die tot doel heeft gebruikers een extra beveiligingslaag te bieden door hen in staat te stellen gecodeerde back-ups van hun seed-zinnen op te slaan bij drie bewaarders.
Voor de opt-in-functie is een know-your-customer (KYC)-verificatie vereist. Deze stap is echter bekritiseerd door sommige leden van de cryptogemeenschap die zich zorgen maken over het delen van seed-zinnen met iemand anders dan de eigenaar van de portemonnee.
Deze zorgen hebben vragen doen rijzen over de veiligheid van deze nieuwe functie en hebben Ledger ertoe aangezet zich te verontschuldigen voor eventuele verwarring veroorzaakt door de lancering.
Hoewel deze service niet nieuw is, veroorzaakte de manier waarop het bedrijf het aankondigde enige verwarring. In zijn open brief erkende Gauthier dit en bood hij zijn excuses aan voor de manier waarop het was gecommuniceerd, waarbij hij verklaarde dat het nooit de bedoeling was om klanten te verrassen.
Gauthier benadrukte dat het hun missie is om crypto veilig en gebruiksvriendelijk te maken. Hij herhaalde dat het belangrijkste pijnpunt voor de acceptatie van zelfbewaring door cryptovaluta het herstel van seed-zinnen is en dat Ledger Recover een noodzakelijke service is om dit probleem aan te pakken. Hij benadrukte ook het belang van zelf-soevereiniteit en zelfbewaring over digitale activa, wat het ethos van crypto is.
Bovendien verklaarde Gauthier dat Ledger nooit compromissen sluit op het gebied van beveiliging en dat hun Donjon-beveiligingsteam zich inzet om niet alleen de firmware- en hardware-updates van Ledger te herzien, maar ook het hele ecosysteem.
Ledger zet de lancering van de herstelservice in de wacht
Naast veiligheid zet Ledger zich ook in voor het vergroten van de transparantie. Het grootste deel van de codebase van Ledger is al open source en het bedrijf is van plan om zijn roadmap voor open source te versnellen. Ze zullen zoveel mogelijk van het besturingssysteem van het bedrijf bevatten, te beginnen met de kerncomponenten van de open source en Ledger Recover, die volgens Gauthier pas zullen worden vrijgegeven als dit werk is voltooid.
Bovendien heeft de CTO van het bedrijf, Charles Guillemet, vermeld dat open sourcing altijd een kernonderdeel is geweest van de roadmap van het bedrijf en dat recente gebeurtenissen alleen maar hebben benadrukt hoe belangrijk het is om dit initiatief te versnellen. Door de cryptografische protocollen controleerbaar te maken, hoopt het bedrijf de zorgen over de veiligheid en beveiliging van zijn producten weg te nemen, die door sommige leden van de cryptocurrency-gemeenschap zijn geuit.
We zullen geleidelijk het grootste deel van ons besturingssysteem open source maken, te beginnen met Ledger Recover, om het volledig controleerbaar te maken. We zullen Ledger Recover Product vrijgeven zodra dit firmwaregedeelte van de code wordt gepubliceerd.
—Charles Guillemet (@P3b7_) 23 mei 2023
De eerste stap in dit proces is de release van de whitepaper voor Ledger Recover, waarmee de cryptografische protocollen die in de firmware worden gebruikt, kunnen worden gecontroleerd. Dit zal worden gevolgd door de release van het Recover-product zodra de firmware is gepubliceerd.
Bovendien, volgens Guillemet, is de vertraging bij de lancering van het Recover-programma een noodzakelijke stap om prioriteit te geven aan transparantie en veiligheid. Het bedrijf zal het product vrijgeven zodra het firmwaregedeelte van de code is gepubliceerd. De andere onderdelen daarentegen zullen meer tijd nodig hebben omdat ze moeten worden geherstructureerd om de chipspecifieke kenmerken onder Non-Disclosure Agreement (NDA) te abstraheren van de open-source van het bedrijf.
Uitgelichte afbeelding van iStock, grafiek van TradingView.com