Ledger Nano X Installeren – [Handleiding Nederlands]


Wil je weten hoe je een Ledger Nano X kunt installeren? In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe je dit kunt doen.

Mocht je nog geen Ledger Nano X hebben, koop deze dan alleen via de officiële webshop (alles voor de veiligheid):

Coolblue is overigens ook een officiële reseller van Ledger. Hier kun je eventueel ook een Ledger aanschaffen:

Zelf heb ik de Ledger via de officiële webshop aangeschaft. Het duurde 3 werkdagen voordat ik hem had.

✅ Start met handelen in crypto op Bitvavo (1000 euro gratis handelen):
🔵 Crypto handelen en staking op Binance (meeste mogelijkheden):
🔵 Handelen in crypto op Kucoin:

00:00 Intro
00:49 Ledger Live App installeren op desktop
03:12 Aan de slag met de Ledger Nano X
04:53 Beste manier om te starten
06:20 Ledger Nano x installeren
07:47 Pincode instellen
09:09 Recovery phrase (herstelcode) opschrijven
10:36 Bevestig je recovery phrase
11:58 Ledger Quiz
13:30 Ledger Nano X koppelen aan Ledger Live App
14:05 Hoe werkt de Ledger Live App?
14:36 Hoe kun je een crypto app toevoegen aan je Nano X?
15;58 Crypto (Bitcoin) ontvangen op je ledger
18:30 Ledger Nano X koppelen aan je smartphone
20:40 Crypto ontvangstadres ontdekken op je smartphone
21:29 outro

Het instellen en installeren van je Ledger Nano X kan voordat je begint moeilijk lijken, maar als je eenmaal bezig bent valt dit reuze mee. Zeker aan de hand van deze video handleiding waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je alles kunt installeren gaat het je ongetwijfeld lukken.

Tijdens de installatie van je Nano X zijn er een aantal dingen die je moet doen. Zo zal je een pincode moeten verzinnen (4 tot 8 cijfers) om in te kunnen loggen op je apparaat en je zal jouw recovery phrase van 24 woorden moeten noteren.

Het is ontzettend belangrijk dat je deze 24 woorden op een veilig plek neerlegt waar niet zomaar iedereen bij kan. Wanneer je deze woorden kwijtraakt, dan kun je jouw crypto verliezen als iemand anders het heeft. Het kan ook zijn dat je in de problemen komt als jouw Nano X kwijtraakt of kapot gaat, want deze woorden zorgen ervoor dat jij jouw accounts kunt herstellen en weer bij je crypto kan.

Wat verder goed is om te weten is dus dat jouw crypto niet op de Ledger Nano X zelf staat. Jouw crypto blijft altijd in de blockchain, op de Nano X staan enkel de toegangssleutels om hierbij te komen en die worden te allen tijde netjes offline gehouden.

Zodra jij jouw Nano X hebt geïnstalleerd, kun je jouw apparaat koppelen aan de Ledger Live App. Download deze altijd alleen maar vanaf de officiële website, zodat je zeker weet dat je de juiste software hebt die niet is aangetast. Los van de desktop app bestaat Ledger Live ook als app voor smartphones.

Met behulp van de app kun je via een prettige interface crypto apps installeren om deze vervolgens ook te kunnen ontvangen.

Disclaimer:
Beleggen heeft risico’s. Je kunt jouw inleg (deels) verliezen. De inhoud is puur informatief/vermakelijk.
Ik ben GEEN financieel expert. In deze video deel ik dan ook geen financieel advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen. WijsGeld is dan ook niet verantwoordelijk voor enig financieel verlies.
Het is altijd erg belangrijk om goed na te denken voordat je een investering doet en dit niet met geld te doen wat je niet kan missen. Het is je eigen verantwoordelijkheid. Wees verstandig.

6 gedachten over “Ledger Nano X Installeren – [Handleiding Nederlands]”

  1. Ik heb zonet de Ledger Nano X aangeschaft. Ik ben nu in bezit van zowel de S als de X. Kan ik deze alle 2 gebruiken op de Ledger Live applicatie?

  2. Kan je ledger nano x installeren op een pc en ook op een smartphone?

  3. Super bedankt voor deze super goeie uitleg !!! Jij hebt mij vandaag heel goed geholpen!!! Weet je soms welke netwerk ik moet selecteren voor bv eth te versturen naar de ledger 🙂😅

Reacties zijn gesloten.