Lawine nadert belangrijke ondersteuning, verwacht herstel binnenkort?


Avalanche (AVAX) heeft een bearish week achter de rug waarbij verschillende prijsbodems zijn verloren. In de afgelopen 24 uur is AVAX echter met 1,5% gestegen, wat duidt op een zijwaartse handelssessie. De technische analyse geeft aan dat beren nog steeds controle hebben over AVAX, met een verminderde vraag en accumulatie.

Kopers hebben hun interesse verloren door eerdere bearish invloeden. De prijs van Bitcoin was besluiteloos en verloor de prijszone van $ 27.000. Grote altcoins hebben deze trend gevolgd. Hoewel BTC enig herstel heeft laten zien, heeft de algemene marktzwakte het kopersentiment op de altcoin-markt beïnvloed.

AVAX handelt momenteel in de buurt van een cruciaal ondersteuningsniveau en verdere verkoopdruk zou kunnen leiden tot aanzienlijk waardeverlies in komende handelssessies. Kopers moeten ingrijpen om de prijs te laten herstellen.

De marktkapitalisatie van AVAX is ook afgenomen, wat wijst op een grotere verkoopkracht op de grafiek.

Lawineprijsanalyse: eendaagse grafiek

Avalanche werd geprijsd op $ 15,40 op de eendaagse grafiek | Bron: AVAXUSD op TradingView

Op het moment van schrijven kostte AVAX $ 15,40. Na een bescheiden herstel heeft AVAX de drempel van $ 15 overschreden en bevindt het zich nu in de buurt van het kritieke ondersteuningsniveau van $ 14. De altcoin wordt geconfronteerd met weerstand bij $ 16, en als het erin slaagt dit niveau te overtreffen, kan het mogelijk $ 18 bereiken en vervolgens $ 20.

Het overschrijden van $ 16 zou een teken zijn van meer kracht voor de stieren. Omgekeerd zou een daling van het huidige niveau de munt onder de $ 15 en uiteindelijk naar $ 14 duwen, waardoor de beren sterker worden.

Met een lichte stijging van de vraag kan AVAX een poging doen om de drempel van $ 16 te overschrijden. Het handelsvolume voor AVAX in de vorige sessie was relatief laag, wat wijst op een verminderde aanwezigheid van kopers op de markt.

Technische Analyse

Lawine
Avalanche noteerde een lage koopkracht op de eendaagse grafiek | Bron: AVAXUSD op TradingView

Gedurende deze maand ontbrak het AVAX aan aanzienlijke koopkracht. Momenteel bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich iets boven de 40, maar onder de halve lijn. Hoewel er een lichte stijging van de RSI is geweest, zijn verkopers de drijvende kracht geweest achter het prijsmomentum in de markt.

Dit komt overeen met de waarneming dat de prijs van AVAX onder de 20-Simple Moving Average-lijn is gedaald, wat aangeeft dat verkopers het prijsmomentum in de markt blijven stimuleren.

Lawine
Avalanche vertoonde verkoopsignalen op de eendaagse grafiek | Bron: AVAXUSD op TradingView

Ondanks een lichte prijsstijging in de afgelopen 24 uur, toont AVAX nog steeds verkoopsignalen op de grafiek. De Moving Average Convergence Divergence (MACD), een indicator van prijsmomentum en omkeringen, heeft rode histogrammen gevormd, die verkoopsignalen voor de altcoin aangeven. Dit suggereert een mogelijke prijsdaling voor een herstel.

De Bollinger Bands, die prijsvolatiliteit en potentiële schommelingen vertegenwoordigen, zijn breed gebleven, wat aangeeft dat AVAX kan anticiperen op prijsveranderingen in komende handelssessies.

De bovenste band dient als prijsplafond en komt overeen met het weerstandsniveau van $ 16.

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafieken van TradingView.com

Plaats een reactie