Larry Fink, CEO van BlackRock, beschrijft de vooruitgang van Digital Assets in de jaarlijkse aandeelhoudersbrief


Miljardair Larry Fink houdt de vooruitgang van digitale activa in de gaten, volgens zijn recente aandeelhoudersbrief.

In een jaarlijkse aandeelhoudersbrief van BlackRock CEO Larry Fink beschreef Fink hoe de digitale activa-industrie getuige is geweest van “zeer interessante ontwikkelingen”.

Fink benadrukt met name de groei van het gebruik van Bitcoin en cryptocurrency in India, Brazilië en delen van Afrika. Hij beschrijft hoe “dramatische vooruitgang in digitale betalingen” “de kosten verlaagt en financiële inclusie bevordert”.

Bitcoin Magazine heeft deze vorderingen in de acceptatie van Bitcoin nauwlettend gevolgd, zoals de groei van bitcoin-transacties in India, het Bitcoin Beach Brazil-project, Bitcoin Ekasi in Zuid-Afrika en nog veel meer, allemaal duidelijke voorbeelden van toenemend gebruik in landen waar soeverein digitaal geld nodig is meest.

Fink merkt verder op dat ontwikkelde markten zoals de Verenigde Staten in vergelijking daarmee achterblijven, waardoor de kosten van betalingen hoger zijn, wat een weerspiegeling kan zijn van de eigen recente acties van de Verenigde Staten om grote beurzen hardhandig aan te pakken. Bovendien heeft de ineenstorting van de banken die financiële diensten aan deze beurzen verleenden de sector verder verstikt.

“Met name de tokenisatie van activaklassen biedt het vooruitzicht om efficiëntie op kapitaalmarkten te stimuleren, waardeketens te verkorten en de kosten en toegang voor investeerders te verbeteren”, schrijft Fink. “Bij BlackRock blijven we het ecosysteem van digitale activa verkennen, met name gebieden die het meest relevant zijn voor onze klanten, zoals toegestane blockchains en tokenisatie van aandelen en obligaties.” Hoewel hij de tokenisatie van bestaande activa bespreekt, is het merkwaardig om te overwegen of BlackRock en soortgelijke grote financiële instellingen de sluier van de reactie van de regering op de recente bankinstortingen zullen doorzien en de tokenisatie als de primaire use-case van blockchain-technologie zullen beschouwen. van gezond geld.

Dit was tenslotte de eerste use-case – in de vorm van Bitcoin.

“Terwijl de industrie volwassen wordt, zijn er duidelijk verhoogde risico’s en is er behoefte aan regulering in deze markt”, concludeert Fink. “BlackRock zet zich in voor operationele uitmuntendheid en we zijn van plan dezelfde normen en controles toe te passen op digitale middelen die we in ons hele bedrijf toepassen.”Plaats een reactie