L2 is cruciaal voor decentralisatie van Ethereum, weerstand tegen censuur, zegt onderzoekerEthereum laag-2 schaalplatform StarkWare heeft officieel de StarkNet Foundation gelanceerd met de introductie van een divers bord dat als doel heeft de decentralisatie- en censuurweerstand van Ethereum te beschermen.

Zeven personen, waaronder belangrijke leden uit het Ethereum-ecosysteem en de bredere cryptocurrency-ruimte, zullen de non-profitorganisatie leiden. Een aankondiging gedeeld met Cointelegraph schetste de rol van de StarkNet Foundation bij het waarborgen van het onderhoud en de beveiliging van het StarkNet-netwerk, evenals de ontwikkeling en uitbreiding ervan.

CoinTelegraph nam contact op met Eric Wall om zijn benoeming in het bestuur van de Stichting uit te pakken. Wall is een blockchain-onderzoeker en klokkenluider die systeemfouten heeft blootgelegd in spraakmakende cryptocurrency-projecten. Wall treedt ook op als adviseur over cryptocurrency voor de Human Rights Foundation.

Wall benadrukte systemische inspanningen om Ethereum te helpen verder te schalen door middel van laag-2-innovaties als sleutel tot het voortdurende succes van het smart contract blockchain-netwerk:

“Omdat Ethereum de belangrijkste DeFi-keten is die we hebben, vind ik het belangrijk om ervoor te zorgen dat het zich houdt aan het ethos van decentralisatie en weerstand tegen censuur. Deze strijd wordt gestreden bij de basislaag, maar moet ook worden gestreden bij de lagen erboven.”

Wall vertelde Cointelegraph dat zijn motivatie om lid te worden van de Foundation was om ervoor te zorgen dat ‘een van de belangrijkste tweede lagen van Ethereum’ het ethos van de onderliggende blockchain niet verwaarloosde:

“StarkWare is waarschijnlijk de belangrijkste speler in het ecosysteem in baanbrekende validiteitsbestendige systemen die volgens velen absoluut centraal staan ​​in het schaalbaarheidseindspel van Ethereum, en StarkNet is het algemene platform dat gebruikmaakt van die technologie”

Wall benadrukte de rol van de Stichting bij het beheren van relaties met ecosysteempartners en ontwikkelaars en bij het toewijzen van subsidies. Dit houdt onder meer in dat ervoor moet worden gezorgd dat partnerschappen in het belang zijn van StarkNet-gebruikers en zijn afgestemd op ‘het fundamentele ethos van neutrale open-source engineering’.

De Foundation zal zich ook richten op StarkNet-technologie-educatie om ontwikkelaars te helpen leren hoe ze gedecentraliseerde applicaties (DApps) kunnen bouwen met behulp van StarkWare’s eigen STARKs (Scalable, Transparent ARgument of Knowledge) proof-systeem.

Gerelateerd: StarkWare haalt $ 100 miljoen op terwijl investeerders bankieren op laag-2-succes

Het bestuur van de Foundation bestaat ook uit StarkWare CEO en mede-oprichter Uri Kolodny en StarkWare’s president, mede-oprichter en computerwetenschapper Eli Ben-Sasson. Computerwetenschapper en StarkNet-adviseur Shubhangi Saraf, blockchain-ontwikkelaar en Nethermind-oprichter Tomasz Stańczak, voormalig plaatsvervangend chief technology officer van de Verenigde Staten Andrew McLaughlin en bekroonde advocaat Heather Meeker vormen de rest van de leiderschapsgroep.

Zoals eerder gemeld, is StarkNet een gedecentraliseerd laag-2-validiteitspakket dat tot doel heeft het Ethereum-netwerk te schalen met behoud van de beveiliging en decentralisatie. Het gaat in op wat bekend staat als het ‘blockchain-trilemma’, bedacht door Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin.

De StarkNet Foundation zal 50,1% van de initiële tokenvoorraad van het ecosysteem beheren om de toewijzing van middelen door het netwerk te sturen. Het geld zal worden gebruikt om StarkNet’s gemeenschap van gebruikers, ontwikkelaars en onderzoekers te ondersteunen, die bijdragen aan het ecosysteem door infrastructuur, tools en applicaties te creëren.

Plaats een reactie