Krediet zal bestaan ​​op een Bitcoin-standaard – Bitcoin MagazineDit is een getranscribeerd fragment van de “Bitcoin Magazine Podcast”, gehost door P en Q. In deze aflevering worden ze vergezeld door John Carvalho om te praten over bouwen bovenop Bitcoin, Bitcoin-filosofie en wat er gebeurt met het Lightning Network.

Luister hier naar de aflevering:

V: Is krediet niet “fiat” van aard of is er een manier om een ​​gezond kredietsysteem te creëren door middel van gezond geld? Ik heb het gevoel dat hier vaak over wordt gedebatteerd en besproken en ik handel niet of claim hier het juiste antwoord op te weten, ik ben gewoon oprecht nieuwsgierig of je het gevoel hebt dat er componenten van krediet zijn die het gewoon inherent fiat maken.

John Carvalho: Nee, ik bedoel, ik denk dat dat een soort van – ik probeer niet onbeleefd te zijn of zo, maar dat is gewoon een woord salade. Ze hebben definities; deze dingen hadden definities. Aan jullie en iedereen in het publiek, als je wilt proberen een beter begrip te krijgen van zowel de dynamiek van Bitcoin als de economie die ervoor relevant is, lees dan “Crypto-economie” door Eric Voskuil. Er is geen Bitcoiner die deze dingen op dat niveau beter begrijpt. Mijn interacties met hem en het lezen met hem hielpen me deze dingen ook veel dieper te begrijpen.

Hij zou Bitcoin omschrijven als een marktfiat. Het is bijna zoals sommige mensen grappen maken en zeggen dat het een Ponzi zonder hoofd is. Er is geen belofte dat u in de toekomst een handelswaarde van bitcoin krijgt voor een bepaald bedrag.

Alsof bitcoin weg zou kunnen zijn en niemand verantwoordelijk zou zijn. Bitcoin zou het meest populaire ding op aarde kunnen zijn en je zou een huis kunnen kopen met iets waar je maar $ 5 voor hebt betaald, maar er is geen handhaving van de prijs door iets in het Bitcoin-systeem. De enige handhaving in bitcoin is alleen de hoeveelheid die je in het systeem hebt.

Dus je weet niet wat je voor je bitcoin krijgt totdat je het probeert te verkopen en het is allemaal relatief aan de persoon aan wie je het verkoopt. Er is geen handhaving van de prijs. In zekere zin is bitcoin zelf als een marktfiat, een nieuw type fiat omdat er geen controller is, er is geen centrale uitgever.

Het is iets dat de markt heeft gecreëerd om dit concept te kunnen hebben en deze geabstraheerde bron als geld te kunnen gebruiken. Krediet en fiat zijn slechts twee totaal verschillende concepten. Krediet is gewoon zeggen: [that] je hebt mensen die elkaar vertrouwen. Dus je hebt bitcoin voor vertrouwenloosheid. De markt fiat, het vertrouwenloze systeem, zegt gewoon: “Als ik een rekeneenheid wil hebben waar ik niemand hoef te vertrouwen om dat te kunnen gebruiken, de ultieme waardeopslag in abstracto, dan heb je bitcoin . Al het andere is krediet.

Je kunt zeggen dat fiat een soort krediet is waarbij ze niets beloven. Fiat is gewoon fiat bij decreet. Je zegt: “Dit is geld.” U hebt geen belofte dat de uitgever u iets voor dat geld zal geven. Tenzij je filosofisch wilt worden en zegt: “Oh, ze geven je een leger voor dat geld als je ermee instemt dat dat geld naar believen wordt opgeblazen of van je wordt afgenomen.” Ik wil niet filosoferen, dus we zeggen gewoon dat er geen echte belofte achter fiat zit, maar krediet is een vertrouwd systeem. Het erkent het feit dat twee mensen die elkaar vertrouwen meer dan één persoon alleen kunnen bereiken.

Je kunt een soort singulier karakter hebben. Er is een soort van dichotomie met mensen, je hebt competitie en samenwerking. Je zou geen samenleving hebben als iedereen de hele tijd op alles wedijverde. Als je samenwerking hebt, heb je de samenleving. De samenleving is vertrouwen.

Als je nu met mensen wilt samenwerken over abstracties van economische concepten, heb je kredietsystemen nodig. Je moet kunnen zeggen: “Ik heb één coffeeshop. Ik heb aan mijn vrienden P hier bewezen dat ik een behoorlijk goede coffeeshop kan runnen en dat ik twee coffeeshops wil hebben, maar mijn winstmarge om twee coffeeshops te openen zou me 10 jaar kosten om mijn tweede coffeeshop te openen en ik wil om er volgend jaar een te openen.” En dus als hij zegt: “Ik denk dat John dat aankan, dan vertrouw ik John mijn geld toe.” Nu is dit slechts een vorm van financiering. Krediet is als de minimale vorm van financiering. Het zegt alleen maar: “Ik vertrouw je voor iets in de toekomst.”

Ik zou kunnen zeggen: “Ok. Ik ben Starbucks. En ik wil P er niet bij betrekken,” ik wil tegen mijn klanten zeggen: “Hé, ik ga koffie verkopen en ik wil dat je ze voor de toekomst koopt met bijvoorbeeld 20% korting.” En nu zeg je: “Nou, ik ben van plan de komende vijf jaar koffie te kopen van John of Starbucks. Dat is een goede deal en ik ga ze vooraf kopen.” Ik kan dat nu aan en ik kan dat vertrouwen benutten en ik kan dat extra geld gebruiken om de tweede coffeeshop te openen, zolang ik mijn toezeggingen voor de aflossing van de koffie kan nakomen.

U kunt dus zien dat krediet niet zo veel anders is dan financiën, omdat u dingen een beetje onafhankelijk kunt financieren als u risico’s neemt bij het benutten van uw kredietverplichtingen.

Plaats een reactie