Kraken lanceert bank te midden van regelgevend optreden


Temidden van de verschillende neergangen in de cryptomarkt, waaronder de gevolgen van Silvergate en het harde optreden van de regelgeving, heeft de in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling Kraken haar plannen onthuld om een ​​bankinstelling te lanceren.

Dit werd onthuld door Marco Santori, Chief Legal Officer van Kraken, in een podcast met The Block. Deze update komt wanneer de crypto-industrie een neerwaartse trend ervaart als gevolg van negatief nieuws van Silvergate en verschillende reacties van toezichthouders.

Kraken om zijn eigen bank te lanceren

Marco op de Scoop Podcast zegt dat er een plan komt om de eerste branchegerichte bank te lanceren. De chief legal officer voegde eraan toe:

Kraken Bank ligt goed op schema om zeer binnenkort te lanceren. We zullen die pennen met de kleine balletjeskettingen hebben. We gaan er duizenden bestellen en ze overal aan de bureaus van Wall Street-banken bevestigen. Met ons embleem.

De aanstaande bank die door Kraken wordt gelanceerd, heeft geleid tot speculaties onder de gemeenschap over de vraag of een bank die afkomstig is uit de cryptosector te vertrouwen is, zelfs na de crash van de eens zo bekende grootste crypto-uitwisseling FTX.

De ineenstorting heeft het vertrouwen in de ontluikende sector negatief beïnvloed. Het wanbeheer van klantgelden van de oprichter en de CEO, ook wel bekend als Sam Bankman-Fried (SBF), leidde tot de ondergang van de beurs.

Bovendien is het Silvergate-uitwisselingsnetwerk in de crypto-industrie gecompromitteerd, omdat deze financiële instelling twijfelde aan haar vermogen om te blijven opereren; Santori zei dat de relatie van Kraken met banken ervoor zorgt dat de uitwisseling praat met verschillende “groepen banken over de hele wereld”.

Daaraan toevoegend dat een toenemende voorzichtigheid bij het bankieren in de cryptosector innovatie binnen het ecosysteem zou kunnen belemmeren. “We keren terug naar een tijdperk waarin banken erg voorzichtig zijn met welke rekeningen ze openen”, zei Santori terwijl hij eraan toevoegde:

Wall Street komt goed. Kraken en Coinbase komen goed. Maar voor de man of vrouw die een nieuw idee heeft over het bieden van infrastructuur aan de crypto-economie, wordt het de komende jaren een heel moeilijke weg voor hen. Geen vraag.

Kraken’s recente sage met de SEC

Dit nieuws komt met name na de recente conclusie van Kraken met de Securities and Exchange Commission (SEC). Eerder dit jaar beschuldigde de SEC de crypto-uitwisseling van het overtreden van beveiligingswetten via haar uitzetservice.

De Amerikaanse toezichthouder heeft de dochterondernemingen van de Kraken-crypto-exchange, Payward Ventures Inc en Payward Trading Ltd, aangeklaagd wegens het niet registreren van het crypto-exchange staking-as-a-service-programma.

Maanden later kwam Kraken echter met de SEC overeen om een ​​boete van $ 30 miljoen aan disgorgement, conservatoire rente en civielrechtelijke boetes te betalen om het programma voor het uitzetten van crypto-activa stop te zetten.

Met betrekking tot het uitzetprogramma, dat nu is stopgezet, merkte Santori op dat uitzetten een klein percentage van de inkomsten van Kraken was. “Het heeft natuurlijk een behoorlijk dramatische invloed op onze productmix in de VS”, zegt Santori.

De uitvoerende macht beweerde dat de prestatie van de SEC om de beurs stil te leggen, het uitzetprogramma, Amerikaanse klanten die offshore uitzetdiensten willen, alleen maar naar risicovollere beurzen zal duwen. Santori concludeerde:

Het is echt een indicatie van een behoorlijk ongelukkige situatie hier in de Verenigde Staten. We hebben een regelgevingsomgeving die gebruikers in wezen dwingt om offshore-uitwisselingen te gebruiken die hun zaken graag accepteren met zo weinig als een VPN.

De totale marktkapitalisatieprijs voor cryptocurrency beweegt zijwaarts op de 4-uurgrafiek. Bron: Crypto TOTAL Market Cap op TradingView.com

Ondertussen heeft de cryptomarkt niet significant gereageerd op Kraken’s aankondiging van de aankomende cryptobank. De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptovaluta zet zich voort in een neerwaartse trend, een daling van bijna 1% in de afgelopen 24 uur, met een waarde van $1,073 biljoen.

Uitgelichte afbeelding van Leaprate, grafiek van TradingView.

Plaats een reactie