Kernontwikkelaar Amiti Uttarwar zal de decentralisatie versterken bij Bitcoin 2023“Een van de vele manieren waarop Bitcoin een experiment is, is in zijn gedecentraliseerde ontwikkelingsmodel”, legt Amiti Uttarwar uit. “Of het nu gaat om een ​​non-profitorganisatie of een particulier bedrijf, de overgrote meerderheid van softwareprojecten heeft een gecentraliseerde structuur voor het sturen van financiering, het prioriteren van projecten en het coördineren van inspanningen. Maar het gemeenschapsconsensusmodel van Bitcoin is essentieel voor voortdurende weerstand tegen censuur. Hoewel het niet eenvoudig is om tienduizenden individuele computers zover te krijgen dat ze het ermee eens zijn, is het misschien wel de grootste uitdaging om duizenden mensen zover te krijgen dat ze het ermee eens zijn.”

Als Bitcoin Core-ontwikkelaar is Uttarwar begrijpelijkerwijs gefascineerd door het unieke consensusmodel van Bitcoin. Ze koos ervoor om zich in 2019 fulltime te concentreren op dit door de gemeenschap geleide open-sourceproject, waarbij ze een aanzienlijke loonsverlaging op zich nam van een technische rol bij Coinbase, en heeft sindsdien beurzen verdiend om haar werk voort te zetten van OKCoin, BitMEX-operator HDR Global en Gemini.

Haar eerdere codebase-bijdragen hebben de logica van het adresbeheer van Bitcoin veranderd, de adrescommunicatie fundamenteel verschoven en privacylekken als gevolg van het uitzenden van transacties verminderd. Tegenwoordig ligt haar ontwikkelingsfocus op het verbeteren van de ondersteuning voor privacybevorderende communicatielagen zoals Tor, I2P en CJDNS door middel van een samenwerking met Chaincode Labs’ Martin Zumsande.

“Hoewel Bitcoin-gebruikers op dit moment nodes op meerdere netwerken kunnen gebruiken, zijn de voordelen beperkt en vereisen ze vaak een diep begrip van de node-operator”, zei Uttarwar. “Ons huidige project is om automatische verbindingen mogelijk te maken met knooppunten op elk netwerk dat een gebruiker heeft ingeschakeld. Met ons werk, als een gebruiker clearnet (met interfaces IPv4 of IPv6) en Tor op zijn Bitcoin-knooppunt heeft ingeschakeld, zal het knooppunt ernaar streven om ervoor te zorgen dat ten minste één van zijn 10 uitgaande verbindingen naar een ui-peer op het Tor-netwerk gaat.

Voor Uttarwar, die haar werk heeft zien opgaan in een Bitcoin Core-update en die afhankelijk is van de grotere gemeenschap van Bitcoin-ontwikkelaars voor feedback en kritische beoordeling van haar werk, is de decentralisatie die ten grondslag ligt aan dit softwareproject meer dan alleen een ontwikkelingsmodel, het is een verantwoordelijkheid.

“Het eren van decentralisatie in de wereld van Bitcoin-ontwikkeling vereist deelname van Bitcoin-gebruikers op verschillende niveaus van expertise,” zei ze. “Een protocolupgrade kan bijvoorbeeld alleen plaatsvinden als gebruikers over de hele wereld besluiten de code over te nemen en de nieuwe logica te activeren… De vraag wat Bitcoin beter maakt roept sterke meningen op in de gemeenschap, maar of het pleiten voor verbening of zachte -fork-methodologie, het financieren van ontwikkelaars of het selecteren van beheerders, de vraag die aan al deze gesprekken ten grondslag ligt, is: hoe komen we op een gedecentraliseerde manier tot overeenstemming over wat Bitcoin nodig heeft?

Het onderzoeken van deze existentiële vraag zal Uttarwar’s focus zijn op de komende Bitcoin 2023-conferentie, waar ze een keynote zal houden met de titel “Decentralization In Action”. In plaats van te pleiten voor een bepaald Bitcoin-project, use case of implicatie, zal Uttarwar deze spotlight gebruiken om te worstelen met de aard van organisatiesystemen en de unieke waarde van Bitcoin-ontwikkeling in hun context.

“Mijn lezing begint met een epistemologische lens, die betekenisvolle mentale modellen identificeert door naar de wereld om ons heen te kijken”, beschreef ze. “Door met deze voorbeelden te beginnen, moedig ik het publiek aan om hun begrip van hoe decentralisatie in de praktijk werkt te verbreden. De rest van het gesprek relateert deze vragen aan dagelijkse uitdagingen in het ecosysteem van Bitcoin-bouwers. Bitcoin vertrouwt op knooppunten die code over de hele wereld uitvoeren om censuurweerstand op het netwerk te garanderen. Het handhaven van dit doel vereist ook een gedecentraliseerd ontwikkelingsmodel – de gemeenschap moet ervoor zorgen dat het aanbrengen van wijzigingen in de code niet kwetsbaar is voor een single point of failure.”

Ze zal ook deelnemen aan een paneldiscussie naast die van Bitcoin Magazine Aaron van WirdumJudica-oprichter Jeremy Rubin en Lightning-netwerkontwikkelaar Tadge Dryja genaamd “Evolving Bitcoin’s Code” om verder te onderzoeken wanneer en hoe met succes wijzigingen kunnen worden aangebracht in de onderliggende software van Bitcoin.

Uttarwar ziet Bitcoin 2023 als een kans om te pleiten voor het werk dat zij en de rest van de Bitcoin-ontwikkelingsgemeenschap elke dag doen, en versterkt wat decentralisatie echt betekent voor ons allemaal die genieten van de tools die bovenop deze technologie zijn gebouwd.

“Bij Bitcoin 2023 probeer ik mensen aan te moedigen een beter begrip te ontwikkelen van de complexiteit van wat het betekent om een ​​echt gedecentraliseerde technologie te bouwen, en hoe het succes van Bitcoin afhangt van de individuele aandacht van de individuen binnen de gemeenschap”, concludeerde ze. . “Ik kijk ernaar uit om een ​​polsslag te krijgen van de grotere gemeenschap, meer te leren over wat mensen opwindt en over de huidige pijnpunten. Ik ben ook opgewonden om met verschillende mensen in contact te komen en conversatiehoeken te ontdekken die mijn enthousiasme voor deze ruimte versterken.”Plaats een reactie