Kenia stelt nieuwe wet voor crypto- en NFT-transactiebelasting voor


De Keniaanse regering overweegt naar verluidt nieuwe fiscale maatregelen die van invloed zijn op cryptocurrency-transacties, online advertenties en non-fungible token (NFT)-overdrachten.

Volgens rapporten is de regering op zoek naar nieuwe inkomstenstromen om haar begroting te helpen financieren en overweegt ze deze industrieën te belasten.

Kenia keurt wetsvoorstel over cryptobelastingen goed

De wetgevers van het land streven ernaar een vermogenswinstbelasting op te leggen op winsten die worden gemaakt met de handel in cryptocurrency. Als zodanig zullen ze plaatsen een belasting van 3% op digitale activa. Deze stap probeert de sector te reguleren en ervoor te zorgen dat cryptocurrency-handelaren bijdragen aan de belastinginkomsten van het land.

De wetgevers overwegen ook om een ​​belasting te heffen op de overdracht van NFT’s. Deze digitale activa vertegenwoordigen het eigendom van unieke kunstwerken, muziek en video’s. Volgens hen krijgen NFT-overdrachten een vergelijkbaar belastingpercentage van 3%.

Verder merkten de wetgevers in het wetsvoorstel op dat ze een belasting van 15% zullen heffen op online influencers, die een machtige kracht in de advertentie-industrie zijn geworden. De voorgestelde belasting zou worden geheven op inkomsten die influencers genereren via verschillende socialemediaplatforms.

Sommige van de producten en diensten die in de rekening zijn opgenomen, zijn ook affiliate marketing, sponsoring, betaalde abonnementen en merchandise.

De cryptomarkt zit vandaag in een opwaartse trend l Bron: Tradingview.com

In de tussentijd moet de regering het wetsvoorstel nog in wet omzetten. Het zal met name verschillende beoordelingssessies moeten doorlopen, waaronder vijf leesrondes, rapporten en commissies, door de Nationale Assemblee. Ten slotte zal het uiteindelijk naar de tafel van de president gaan voor definitieve beoordeling en overweging voordat het wet wordt.

Desalniettemin heeft het besluit van de Keniaanse regering om nieuwe belastingmaatregelen voor deze bedrijfstakken op te leggen, effect gehad aangetrokken meerdere reacties online.

Individuen richten zich op de verhuizing van de nieuwe wet

Er zijn verschillende gedachten geweest over de stap van de wetgever om nieuwe belastingmaatregelen te creëren die virtuele activa-industrieën omvatten.

Keniaanse markten en onderzoeksanalist Rufas Kamau aangesproken de verhuizing in een tweet op 4 mei, waarin werd opgemerkt dat de belasting van 3% op digitale activa een grap was. Hij informeert of het al dan niet van toepassing is op creditcard- en supermarkt-loyaliteitspunten.

In een andere tweeten, de Keniaanse belangenbehartigingsgroep voor digitale activa, Cryptocurrency Kenya, verklaarde dat de digitale belasting alles wat digitaal is moet omvatten. Het merkte ook op dat het toepassen van het alleen op cryptovaluta gerichte intimidatie is.

Gerelateerd lezen: Bitcoin bereidt zich voor op de volgende grote sprong: $ 36.000 binnen bereik – Matrixport-gegevens

De groep noemde ook het verschil tussen het belastingtarief en de kosten die cryptobeurzen in rekening brengen voor transacties. Het gebruikte de kosten van Binance van 0,10% en 0,50% als een scenario en merkte op dat het belastingtarief van 3% hoger is.

De Centrale Bank van Kenia heeft eerder gewaarschuwd over het gebruik van digitale valuta. Het heeft echter nooit een verbod ingevoerd. Desalniettemin erkennen crypto-gebruikers en investeerders altijd de risico’s van de handel in digitale activa en zijn ze te allen tijde voorzichtig.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay en grafiek van TradingviewPlaats een reactie