KAVA stijgt deze week met 31% in afwachting van Mainnet-upgrade


KAVA, het utility-token van de gedecentraliseerde blockchain Kava, heeft de afgelopen dagen een sterke bullish trend doorgemaakt. De cryptocurrency handhaafde dit momentum ondanks het bearish marktsentiment van de afgelopen week en boekte een indrukwekkende koerswinst van 31%.

Om een ​​grotendeels positieve week af te sluiten, werd een voorstel ingediend om de eerste fase van Kava Horizon te initiëren door het Layer-1-ecosysteem.

KAVA Prijsoverzicht

Onlangs heeft het KAVA-token een positieve prijsrally doorgemaakt en in de afgelopen zeven dagen meer dan 30% van zijn waarde gewonnen. Voor langetermijnbeleggers kan dit worden gezien als een vorm van herstel, aangezien de munt tot een week geleden niet goed presteerde.

Om dit in perspectief te plaatsen: de token is de afgelopen maand slechts met 1,6% gestegen. In Sterker nog, tot 8 mei was de prijs van KAVA gestaag aan het dalen en verloor bijna 29% van zijn waarde in drie weken.

Dat gezegd hebbende, een opwaartse prijsbeweging die een week geleden begon, heeft ervoor gezorgd dat het token is gestegen naar zijn vorige hoogtepunt van $ 0,96. Op het moment van schrijven wordt KAVA gewaardeerd op $ 0,969, een stijging van 4,7% in 24 uur.

KAVAUSD trading at $0.9754 | Source: KAVAUSD chart from TradingView

Deze laatste prijsverhoging is gekoppeld aan de aanstaande upgrade op het mainnet. schedUitgevoerd voor 17 mei 2023 (15:00 UTC), heeft de “Kava 13”-upgrade tot doel architectonische verbeteringen aan te brengen in de beveiliging, schaalbaarheid en functionaliteit van het netwerk. Bijgevolg zal dit ontwikkelaars helpen om hun protocollen te schalen en te versnellen en de gebruikerservaring in het hele ecosysteem te verbeteren.

Volgens CoinGecko-gegevens heeft KAVA een marktkapitalisatie van $ 495,5 miljoen, waarmee het de 90e grootste cryptocurrency op de markt is. Het is echter vermeldenswaard dat het dagelijkse handelsvolume van het token de afgelopen 24 uur met 51,7% is gedaald tot $21,9 miljoen.

Kava dient voorstel in om ‘Horizon’ te initiëren

Op 13 mei 2023 vervroegde Kava zijn plannen om de eerste phten opzichte van de Kava Horizon. Met de codenaam “Voorstel 141”, is het voorstel om deze wijziging in gang te zetten nu live voor stemming door de gemeenschap. Dit voorstel zal, indien goedgekeurd, definitief een einde maken aan alle emissies (inclusief POS-beloningen, Rise-beloningen, subsidies en andere beloningsemissies) tegen 31 december 2023.

Voordat dit echter wordt geïmplementeerd, zullen er twee onafhankelijke stichtingen worden opgericht om toezicht te houden op de gestage ontwikkeling en het onderhoud van de toestemmingloze en gedecentraliseerde blockchain. Deze twee stichtingen zullen het grootste deel van de emissies ontvangen totdat ze uiteindelijk aan het einde van het jaar ophouden.

Een toekomstige software-upgrade – gelanceerd na voorstel 141 – zal de stroom van alle verzamelde beloningen van de bovengenoemde stichtingen beheersen.

Uitgelichte afbeelding van Securities.io, grafiek van TradingViewPlaats een reactie