Kanye West heeft Bitcoin nodig – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Jacob Kozhipatt, een YouTuber en schrijver.

Een van ’s werelds meest prominente beroemdheden en culturele invloeden, Ye – voorheen Kanye West – toonde onlangs publiekelijk steun voor bitcoin. Je droeg een op maat gemaakte muts waarop de naam van de anonieme oprichter Satoshi Nakamoto was geborduurd, enkele dagen nadat JPMorgan Chase & Co. het account van het muziekpictogram had geannuleerd.

Velen in de Bitcoin-gemeenschap wijzen op zijn financiële annulering waarom bitcoin ertoe doet. Hoewel Ye’s opmerkingen als antisemitisch werden geïnterpreteerd en velen beledigd waren, waren ze niet onwettig – dus zou kunnen worden beweerd dat het oneerlijk is om hem te ontslaan. Omdat JPMorgan echter een commercieel bedrijf is en geen overheidsinstantie, is het hun recht om de artiest niet te dienen. Daarom geloven veel cryptovaluta-enthousiastelingen dat Ye misschien de waarde ziet van het gedecentraliseerde financiële systeem dat bitcoin biedt.

Ye heeft een rotsachtige geschiedenis met cryptocurrency, aangezien een van de eerste altcoins, Coinye West, is vernoemd naar de controversiële artiest. Ye, toen bekend als Kanye West, klaagde het project onmiddellijk aan en sloot het af. Ye sprak zich ook uit tegen NFT’s tijdens het hoogtepunt van hun hype in 2021. Dat gezegd hebbende, hoewel Ye andere cryptocurrency-projecten heeft bekritiseerd, was hij in het verleden relatief voorstander van bitcoin.

Dus, zou de financiële annulering van Ye hem ertoe kunnen aanzetten om volledig in bitcoin te duiken? En, misschien nog interessanter, is de aanwezigheid van Ye positief of negatief voor de digitale valuta?

waarom ja [Kanye West] Is goed voor Bitcoin

Veel Bitcoiners zijn enthousiast over het vooruitzicht dat Ye ondersteuning voor bitcoin toont.

Ye is een van de belangrijkste culturele figuren van de 21e eeuw, met figuren als Elon Musk, Virgil Abloh en Chance the Rapper die allemaal de inwoner van Chicago als inspiratiebron noemen. Zijn muziek wordt elke maand tientallen miljoenen keren afgespeeld en zijn merk Yeezy wordt beschouwd als een van ’s werelds belangrijkste streetwear-merken. In minder dan een decennium ging Ye van een relatief onbekende naam in de modewereld naar 10% van de totale omzet van Adidas. Daarom hopen veel bitcoin-supporters dat Ye veel aandacht en potentiële nieuwe gebruikers voor bitcoin kan brengen.

Bovendien heeft de controversiële zakenman aantoonbaar een ideologische reden om een ​​op bitcoin gebaseerd systeem te ondersteunen. Veel bitcoiners, die vaak libertair zijn, wijzen erop dat JPMorgan hun relatie met de artiest beëindigt als een perfecte verklaring voor waarom de cryptocurrency ertoe doet.

Roger Ver, online bekend als “Bitcoin Jesus”, betoogt dat een van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrency belangrijk is, is dat het de misantropen van de wereld financiert. Voor mensen in landen als Iran, Noord-Korea en Rusland – vijanden van de Verenigde Staten, dus vijanden van ’s werelds reservevaluta – bestaat bitcoin om omzeilen de financiële sancties die hen worden opgelegd. Veel speculeren dat Russische oligarchen bitcoin en andere cryptocurrencies gebruikten als middel om hun rijkdom te behouden tijdens de periode na Russische sancties.

waarom ja [Kanye West] Is slecht voor Bitcoin

Ye’s carrière is verwikkeld in controverse, van zijn verklaring in 2007 dat “George Bush niets om zwarte mensen geeft”, tot het onderbreken van Taylor Swift tijdens haar VMA-prijs. Ondanks deze controverse is hij er constant in geslaagd om sterker terug te komen, een van de best verkopende artiesten aller tijden te worden en bereid te zijn een streetwear-merk van meerdere miljarden dollars te laten bestaan. Maar, zoals Travis Andrews schrijft voor de Washington Post, lijkt het erop dat hij het deze keer misschien te ver heeft doorgevoerd.

Ye, die zelf toegaf dat zijn opmerkingen opzettelijk provocerend waren, verloor onlangs meerdere lucratieve partnerschappen met Balenciaga, Vogue en Adidas. Cultuurbewaarders, zoals Anna Wintour’s Vogue Magazine, hebben de banden met de muzikant definitief verbroken. Andere mediabedrijven hebben dit voorbeeld gevolgd en zeggen dat ze zullen stoppen met het platformen van Ye’s controversiële gedachten. Bovendien schreef Ari Emmanuel, CEO van Endeavour, een stuk in de Financial Times waarin hij bedrijven, waaronder muziekstreamingplatforms, aanspoorde om geen samenwerking met de ontwerper aan te gaan. Dit wil allemaal zeggen: het merk van Ye is zwaar beschadigd – en het is aantoonbaar niet goed voor zijn reputatie om verweven te zijn met die van bitcoin.

Bovendien denken velen dat Ye geen serieuze passie heeft voor de digitale valuta. Mahbod Moghadam, oprichter van Helladoge.com en een bitcoin-walvis, die zelf joods is, vertelde Bitcoin Magazine dat Ye’s aanwezigheid goed zou zijn voor bitcoin, maar betwijfelde of de rapper echt in de digitale valuta geloofde en zei: “hij lijkt niet te weten / geven om bitcoin, wat teleurstellend is.”

Ye gaf toe dat hij bitcoin niet begreep, en hoewel hij misschien een toevallige interesse heeft in het idee van bitcoin als innovatief, lijkt het er niet op dat hij serieus geld of tijd aan de zaak wil besteden.

Hoe zal Ye Bitcoin beïnvloeden? Het is moeilijk om te bepalen wat het effect van Ye op bitcoin zal zijn – of dat hij het zelfs nog een keer zal noemen.

Ye wordt momenteel geconfronteerd met verschillende persoonlijke en professionele problemen en het is onwaarschijnlijk dat hij nieuwe oorzaken zal aannemen. Hoewel hij bitcoin zou moeten gebruiken om zijn geld uit JPMorgan over te maken – bitcoin maakt regelmatig honderden miljoenen dollars over voor een fractie van de kosten van traditionele betalingsmethoden – zal hij dat hoogstwaarschijnlijk niet doen. Ye geeft toe dat hij niet zoveel weet over bitcoin, ondanks dat hij al bijna tien jaar op de hoogte is van cryptocurrencies.

De sociale kracht van Ye die bitcoin ondersteunt, kan ook heel weinig betekenen. Aangezien veel merken – zowel in de media als in het bedrijfsleven – afstand nemen van de voormalige miljardair, kan worden aangenomen dat zijn publieke perceptie op een historisch dieptepunt is. Dat gezegd hebbende, Ye heeft nog steeds miljoenen volgers die gemakkelijk aandacht schenken aan alles wat de artiest zegt, en misschien kan dat positief vertalen voor de cryptocurrency.

Dit is een gastpost van Jacob Kozhipatt. De geuite meningen zijn geheel van henzelf en komen niet noodzakelijk overeen met die van BTC Inc. of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie