JP Morgan voert eerste DeFi-transactie uit op een openbare blockchain: Finance RedefinedWelkom bij Finance Redefined, uw wekelijkse dosis essentiële inzichten in gedecentraliseerde financiële (DeFi) – een nieuwsbrief die is gemaakt om u belangrijke ontwikkelingen van de afgelopen week te brengen.

De eerste week van november bleek de institutionalisering van de DeFi-markten te zijn toen grote internationale banken en financiële instellingen hun eerste DeFi-transactie uitvoerden en voltooiden.

De wereldwijde financiële gigant JP Morgan voltooide zijn allereerste grensoverschrijdende transactie met behulp van DeFi op een openbare blockchain met de hulp van de Monetary Authority of Singapore’s (MAS) Project Guardian. DBS Bank is begonnen met een handelstest van buitenlandse valuta (FX) en overheidseffecten met behulp van toegestane DeFi-liquiditeitspools.

Afgezien van JP Morgan en DBS Bank, zei de Bank of International Settlements ook dat geautomatiseerde marketmaking-technologie in DeFi kan dienen als een “basis voor een nieuwe generatie financiële infrastructuur”.

Ander nieuws: de hacker van Team Finance heeft $ 7 miljoen van de $ 14,5 miljoen gestolen en is van plan 10% van het gestolen bedrag als premie te houden. MakerDAO mede-oprichter Nikolai Mushegian werd op 29-jarige leeftijd dood aangetroffen in Puerto Rico, wat het begin was van verschillende samenzweringstheorieën.

Kijkend naar de wekelijkse DeFi-marktprestaties, begon het merendeel van de DeFi-tokens in de top 100 de eerste week van november met een bullish noot. De renteverhoging door de Fed hielp een meerderheid van de tokens om wekelijkse winsten met dubbele cijfers te boeken.

JP Morgan voert eerste DeFi-transactie uit op een openbare blockchain

Multinationaal bankbedrijf JP Morgan heeft met succes zijn allereerste grensoverschrijdende transactie uitgevoerd met behulp van DeFi op een openbare blockchain. De handel werd op 2 november gefaciliteerd door de MAS’ Project Guardian.

De pilot was een volgende stap om te onderzoeken hoe traditionele financiële instellingen tokenized assets en DeFi-protocollen kunnen gebruiken om onder andere financiële transacties uit te voeren.

Lees verder

Bank for International Settlements zal DeFi-implementatie testen in forex CBDC-markten

Volgens een nieuwe aankondiging op 2 november zal de Bank for International Settlements, of BIS, samen met de centrale banken van Frankrijk, Singapore en Zwitserland, een nieuw initiatief starten met de naam “Project Mariana” in haar verkenning van blockchain-technologie. Project Mariana is van plan DeFi-protocollen te gebruiken om valutamarkten en nederzettingen te automatiseren.

Dit omvat het gebruik van DeFi-protocollen om de hypothetische uitwisseling van grensoverschrijdende transacties tussen de Zwitserse frank, euro en Singaporese dollar groothandel digitale valuta’s van centrale banken of CBDC’s te stimuleren.

Lees verder

Singapore bank DBS gebruikt DeFi om FX en staatseffecten te verhandelen

DBS Bank, een grote financiële dienstverlener in Azië, past DeFi toe op een project dat wordt ondersteund door de centrale bank van Singapore. DBS is begonnen met een handelstest van FX en overheidseffecten met behulp van toegestane of particuliere DeFi-liquiditeitspools, zo maakte het bedrijf op 2 november bekend.

De ontwikkeling maakt deel uit van Project Guardian, een gezamenlijke sectoroverschrijdende inspanning die is ontwikkeld door het MAS. De handel werd uitgevoerd op een openbare blockchain en omvatte de aankoop en verkoop van tokenized Singapore-overheidseffecten, de Singaporese dollar, Japanse staatsobligaties en de Japanse yen.

Lees verder

MakerDAO mede-oprichter Nikolai Mushegian sterft op 29-jarige leeftijd in Puerto Rico

Nikolai Mushegian, de mede-oprichter van het cryptocurrency-leenplatform MakerDAO en de gedecentraliseerde Dai (DAI) stablecoin, werd vorige week dood aangetroffen in Puerto Rico.

Mushegian stierf door verdrinking nadat hij werd meegesleurd door zeestromingen op het Condado-strand in San Juan, meldde de lokale krant El Nuevo Día. Mushegian had geen vitale functies tegen de tijd dat zijn lichaam werd gered. Het strand van Condado wordt beschouwd als een van ’s werelds gevaarlijkste plekken voor zwemmers en zou naar verluidt in 2021 aan minstens acht mensen het leven hebben gekost.

Lees verder

Hacker van Team Finance geeft $ 7 miljoen terug aan gerelateerde projecten na exploit

Vier projecten hebben op 27 oktober ongeveer $ 7 miljoen aan tokens ontvangen van de hacker achter de $ 14,5 miljoen Team Finance-exploit. In het weekend bevestigde de aanvaller in een reeks berichten dat ze 10% van het gestolen fonds zouden houden als een premie en geef de andere tokens terug aan de betrokken projecten.

De uitbuiter – een zelf-beschreven “whitehat” – ontvoerde activa van Team Finance via de Uniswap v2-naar-v3-migratie

Lees verder

DeFi-marktoverzicht

Uit analytische gegevens blijkt dat de totale waarde van DeFi opnieuw een wekelijkse stijging registreerde die opliep tot 52 miljard dollar. Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView laten zien dat DeFi’s top 100 tokens volgens marktkapitalisatie een bullish week hadden, waarbij de meerderheid van de tokens in het groen op de 7-daagse grafiek handelde.

Fantom (FTM) was de grootste winnaar van de afgelopen week met een stijging van 25..38%, gevolgd door Chainlink (LINK) met een stijging van 19,05%. De grafiek (GRT) steeg met meer dan 17%, terwijl de Basic Attention Token (BAT) een wekelijkse stijging van 15,66% registreerde.

Bedankt voor het lezen van onze samenvatting van de meest impactvolle DeFi-ontwikkelingen van deze week. Kom volgende week vrijdag met ons mee voor meer verhalen, inzichten en educatie in deze dynamisch voortschrijdende ruimte.

Plaats een reactie