Joe Biden ongelukkig met Elon Musk voor het kopen van een platform dat “leugens spuwt”De relevantie van sociale-mediaplatforms in de wuivende wereldpolitiek werd voor het eerst benadrukt met de opkomst van Facebook (later omgedoopt tot Meta), dat werd beschuldigd van het manipuleren van informatie op basis van demografische gegevens van gebruikers. Twitter, dat onlangs werd overgenomen door Elon Musk, kreeg het kort aan de stok toen de Amerikaanse president Joe Biden de website ervan beschuldigde leugens te spuien.

Biden woonde een fondsenwervingsevenement bij in Chicago voor de komende verkiezingen, waarbij hij Elon Musk uitriep voor het kopen van Twitter. Hij beweerde:

“Waar maken we ons nu allemaal zorgen over? Elon Musk gaat uit en koopt een outfit die leugens over de hele wereld verspreidt en spuugt.”

Hoewel de regering-Biden eerder haar standpunt heeft verduidelijkt om de onderdrukking van haatzaaiende uitlatingen en verkeerde informatie op sociale-mediaplatforms te bevorderen, benadrukte de president het gebrek aan toezicht op Twitter en voegde hij eraan toe:

‘Er zijn geen redacteuren meer. Er zijn geen redacteuren. Hoe verwachten we dat kinderen kunnen begrijpen wat er op het spel staat.”

Sinds de lancering van Bitcoin (BTC) in 2010 heeft de cryptogemeenschap Twitter gekozen als thuisbasis voor het bespreken van verschillende nuances en het bereiken van consensus over de genomen beslissingen. Musk’s $ 44 miljard Twitter-acquisitie kwam met een belofte van vrijheid van meningsuiting. Echter, met de toename van haatzaaiende uitlatingen, hebben veel adverteerders zich teruggetrokken uit het zakendoen met Twitter vanwege zorgen over contentmoderatie.

Musk’s onmiddellijke actie voor Twitter omvat het opleggen van een vergoeding van $ 8 per maand voor gebruikers die hun accountverificatie willen behouden.

Verwant: Elon Musk wordt geconfronteerd met class-action-aanklacht wegens massale Twitter-ontslagen

Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van crypto-uitwisseling Binance, steunde Musk’s Twitter-acquisitie-actie en bracht $ 500 miljoen binnen met behulp van fiat-valuta.

Binance heeft plannen gemaakt om een ​​team te vormen om de blockchain-inspanningen van Twitter te ondersteunen, maar er wordt momenteel gewacht op een officiële verklaring.

Plaats een reactie