Je eigen crypto wallet: zo bewaar je veilig je crypto!


Not your keys not your crypto, ik heb het er regelmatig over en met de val van FTX is het de afgelopen tijd wederom duidelijk geworden dat zelf je crypto beheren de enige en beste manier is om je crypto te bewaren. Ik benoem vaak in mijn videos het belang van zelf je crypto bewaren (self-custody) en het niet op een exchange te laten staan maar krijg ook regelmatig vragen over hoe dit precies werkt. In deze video leg ik jullie uit welke verschillende wallets er zijn, hoe je een wallet aanmaakt, verschillende voor- en nadelen en deel ik tevens een aantal tips.

*Ik gebruik een Ledger als hardware wallet*
🚨🚨 Koop ook een Ledger en sla je crypto veilig op: 🚨🚨

👉 Crypto koop je eenvoudig met iDeal bij Bitvavo: (vergeet je crypto niet van de exchange af te halen en op te slaan op bijvoorbeeld een ledger!)
👉 Ik gebruik Tradingview voor het maken van mijn technische analyses:

*Verschillende typen wallets*
Metamask:
Trust wallet:
Muun (alleen Bitcoin):
Exodus:
Ledger (hardware):

*Inhoud van de video:*

00:00 – Introductie
01:35 – Verschillende type wallets
02:17 – Wat is een wallet precies?
03:40 – Not your keys not your crypto
04:21 – Waarom is een wallet van belang?
07:03 – Veiligheid van verschillende wallets
08:54 – Belang van wallets voor adoptie
09:50 – Browser wallet: Metamask
13:39 – Hoe maak je een wallet aan?
15:38 – Hoe gebruik je een wallet?
18:56 – Niet alle crypto kan in iedere wallet
22:19 – Hardware wallet: Ledger
26:46 – Hoe gebruik je een Ledger?
29:12 – Voordelen
31:43 – Nadelen
34:56 – Afsluiting

16 gedachten over “Je eigen crypto wallet: zo bewaar je veilig je crypto!”

 1. Ik gebruik een ledger om mijn crypto veilig op te slaan: https://bit.ly/koopeenledger

  Crypto koop je eenvoudig met iDeal bij Bitvavo: https://bit.ly/koop-crypto-met-ideal (vergeet je crypto niet van de exchange af te halen en op te slaan op bijvoorbeeld een ledger!)

  Er zijn scammers actief die zich voordoen als mij (soms met een whatsapp nummer in hun naam) en je vragen je aan te melden voor bepaalde diensten of groepen. Dit ben ik NIET en ik heb je ook niets te verkopen. Ik ben op dit moment enkel actief op YouTube, Twitter en Instagram.

 2. Meeste staat op ene ledger nano x. Toch gekeken. Kunt altijd iets bijleren hé. 👍

 3. Kreeg gisteren een bericht in ledger live dat NEAR nu ook ondersteund wordt…

 4. Goedenavond, goede content. 👍Ik heb helaas lang geleden de 1ste transactie gedaan van Bitvavo naar mijn Ledger Nano X account. Helaas heb ik het adres van Ethereum Classic gekopieerd in plaats van het normale Ethereum adres. De account op Ledger ETH Classic geeft geen waarde. Wat zou ik kunnen doen ?
  Zijn deze nog te bereiken ?
  Mvg Alfred

 5. Misschien het vermelden waard dat de ledger nano s plus ook zeker een goed alternatief is indien je een x te duur vind.

 6. bedankt voor je video. Gebruik zelf ook een Ledger voor mijn Crypto. Nog een vraag over. Ik swap zelf wel met Ledger. Het zijn inderdaad hoge transactie kosten. Wat zie jij als een goed alternatief om te swappen.

 7. Leuk en nuttig om te zien, gebruik zelf ook de nano X en metamask. Vandaag niet zoveel nieuws gehoord maar het werk goed als reminder!

 8. Hi David, thanks voor deze video! Een vraagje: de nano X laadt niet op en de customer service heeft mij bericht dat ze mijn ledger zullen vervangen. Wat zijn de consequenties als ik mijn ledger vervang met een nieuwe?

 9. Je kunt in je metamask ook andere chains toevoegen. Denk bijv aan Binance smart chain of polygon chain enz.
  Ik weet even niet meer of je dit ook genoemd hebt in je video maar je kan ook je ledger koppelen binnen metamask. Heb je toch veiligheid van hardware Wallet maar kan je ook makkelijk connecten via web3 applicaties

 10. Hele mooie content, en erg waardevol in deze onzekere tijden! Gebruik zelf sinds kort ook de Ledger hardware wallet, en ben benieuwd naar staking en delegatiemogelijikheden en de risico's die daarmee gepaard gaan.

 11. Sommige coins kun je niet in Ledger Live zien. Hoe kan je ze dan ontvangen of versturen?
  btw: weer een prachtige video!

 12. David, ik probeer om een klein beetje bitcoin te versturen van bitvavo naar mijn ledger nano x maar ik krijg geen toestemming om de schermopname te starten om het adres te verifiëren. Ik heb alles geprobeerd maar krijg toch elke keer deze melding. Is dit een systeemfout of doe ik iets verkeerd wat natuurlijk best zou kunnen. Zoals je weet ben ik nog nieuw en niet helemaal bekend met alle handelingen. Als je een antwoord zou hebben zou top zijn.

 13. Hoi David, inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder na deze video. Is dit nog actueel? Ik bedoel, zou je hetzelfde “adviseren”?

  Ik wil graag mijn crypto van Bitvavo veiliger gaan wegzetten en ben mij aan het oriënteren wat hierin voor mij het meest verstandig is.

  Bij voorbaat dank voor je reactie.

  Koen

Reacties zijn gesloten.