Jack Dorsey’s TBD lanceert Bitcoin Lightning Provider


Jack Dorsey, CEO van Block, heeft een nieuwe Bitcoin Lightning Network (LN)-serviceprovider aangekondigd met de naam “C=”. Volgens een officiële aankondiging maakt de nieuwe service deel uit van het TBD-initiatief, dat tot doel heeft een reeks op BTC gebaseerde tools te creëren om gebruikers meer controle over hun financiën te geven.

Het Lightning Network is een betalingsoplossing op de tweede laag waarmee gebruikers BTC “off-chain” kunnen verzenden en ontvangen. De oplossingen versnellen transacties op deze blockchain en vermijden lange wachttijden om een ​​transactie op het netwerk te valideren.

De prijs van BTC beweegt zijwaarts op de daily chart. Bron: BTCUSDT-handelsoverzicht

TBD’s nieuwe project en Bitcoin als de toekomst van betalingen

Volgens de aankondiging zal C= de infrastructuur bouwen om mensen in staat te stellen gebruik te maken van de tweedelaagsoplossing van Bitcoin en om de “toekomst van betalingen” te ondersteunen. De nieuwe serviceprovider identificeerde het gebrek aan liquiditeit in het LN als een belangrijk probleem voor de acceptatie en toekomst.

Via hun officiële Twitter-account verklaarden ze:

Liquiditeit van betrouwbare knooppunten kan moeilijk te verkrijgen zijn wanneer u het nodig heeft, waardoor betalingen moeilijk worden. We willen het u gemakkelijk en betrouwbaar maken om betalingen via Lightning te verzenden en te ontvangen. We hebben achter de schermen gewerkt met de Cats Spiral om een ​​routeringsknooppunt te ontwikkelen dat Lightning gemakkelijker en betrouwbaarder zal maken voor bedrijven en mensen die transacties uitvoeren op het netwerk.

De nieuwe serviceprovider is op zoek naar partners uit verschillende sectoren met verschillende behoeften om te werken aan hun op LN gebaseerde betalingsinfrastructuur. Op de lange termijn wil C= een miljard gebruikers naar het BTC-ecosysteem halen en de huidige betalingsrails verbeteren.

BTC Bliksem Op Een Bull Rull

Het Bitcoin Lightning Network is de afgelopen twee jaar snel gegroeid. Deze betalingsoplossing op de tweede laag kent kritieke acceptatieniveaus, zelfs nu de cryptomarkt naar beneden gaat.

Zoals Bitcoinist vorig jaar oktober meldde, registreerde onderzoeksbureau Messari een exponentiële toename van de openbare capaciteit van LN. Met andere woorden, er was meer liquiditeit in de betaaloplossing, waardoor meer mensen betalingen konden versturen.

De onderstaande grafiek laat zien dat de LN-capaciteit sinds november 2018 gestaag is gegroeid, ondanks de prijsprestaties van BTC. De cryptomarkt maakte op dat moment ook een brede marktdaling door. In tegenstelling tot de ontluikende sector, blijft het Lightning-netwerk omhoog duwen.

Bitcoin BTC BTCUSDT Grafiek 1
De openbare capaciteit van BTC Lighting Network neemt toe. Bron: Messari

Omslagafbeelding van Unsplash, grafiek van Tradingview.Plaats een reactie