Jack Dorsey’s TBD kondigt nieuwe Bitcoin Lightning Service Provider C= aanOperators van Lightning-knooppunten kunnen vanaf vandaag verbinding maken met de nieuwe Lightning-infrastructuur van TBD en Block.

TBD, een op Bitcoin gerichte dochteronderneming van Jack Dorsey’s Block, heeft een nieuw Lightning Network-bedrijf aangekondigd, genaamd c=.

Het doel van het bedrijf is om “infrastructuur te bieden met behulp van bitcoin uit de schatkist van Block om het Lightning Network van bitcoin bruikbaarder en betrouwbaarder te maken voor ontwikkelaars, bedrijven (zoals handelaren die Lightning-betalingen accepteren) en de eindgebruikers van die bedrijven”, aldus een pers release verzonden naar Bitcoin Magazine.

In de release wordt uitgelegd dat het Lightning Network nog steeds groeit en dat transacties vaak mislukken vanwege liquiditeitstekorten. Om dat aan te pakken, “zal c= infrastructuur bouwen met behulp van de bitcoin die het aan het netwerk verbindt, zodat bedrijven en portemonnees hun Lightning-transacties betrouwbaarder en betrouwbaarder kunnen maken.”

“Het exploiteren van een node op het Lightning Network draait om verbindingen; c= biedt node-operators – of het nu gaat om bitcoin-portemonnees, individuen of andere entiteiten die het Lightning Network willen gebruiken – waardevolle verbindingen met Lightning, “beschrijft de aankondiging. “Via de LSP van c= kan elk bedrijf of individu met een Lightning-node efficiënter worden en zijn transacties via Lightning uitvoeren met minimale inspanning en investeringen, zonder afhankelijk te zijn van een tussenpersoon om hun bitcoin te bewaren.”

Voor Lightning node-operators stelt c= dat het liquiditeit zal bieden om transacties mogelijk te maken en “samen te werken met ontwikkelaars om efficiëntere routering en liquiditeit te bieden aan node-operators via API’s en services.”

In 2022, toen Square werd omgedoopt tot Block, legde TBD’s leider Mike Brock uit hoe “TBD’s missie is om een ​​brug te slaan tussen het oude en het nieuwe… We bouwen vanaf het begin een nieuw open-sourcebedrijf op, gericht op open protocollen en open standaarden die allemaal deelnemers aan de economie kunnen profiteren.” Sindsdien heeft het bedrijf op Bitcoin gebaseerde gedecentraliseerde webservices onderzocht in verschillende hoedanigheden, waaronder gedecentraliseerde identifiers (DID), gedecentraliseerde webknooppunten en meer.

Met deze nieuwe toegang tot het tweedelaags schaalprotocol van Bitcoin, zal TBD nu een belangrijke aanwezigheid hebben in de Lightning-infrastructuur.

“Het Lightning Network is de toekomst van bitcoin-transacties, maar het is nog nieuw en het kan moeilijk zijn om liquiditeit te krijgen waar je het nodig hebt om je betalingen te verzenden en te ontvangen”, zegt Nick Slaney, hoofd van c=. “We zijn verheugd om de bitcoin in onze schatkist te gebruiken om het Lightning Network en ons bedrijf op een wederzijds voordelige manier te laten groeien”, vertelde hij aan Bitcoin Magazine.

c= zal onmiddellijk beschikbaar zijn voor verbinding voor diegenen die een Lightning-node willen exploiteren en willen profiteren van de infrastructuur van TBD en Block.

Plaats een reactie