Jack Dorsey’s Block kondigt mijnbouwontwikkelingskit aan voor nieuwe use-cases voor Bitcoin-mijnbouwHet is de bedoeling dat de ontwikkelingskit meerdere componenten bevat die de toegankelijkheid en openheid van bitcoin-mininghardware mogelijk maken.

Jack Dorsey’s Block heeft een nieuwe blog gepost met details over de Mining Development Kit, een nieuw project dat schijnbaar de Lightning Development Kit- en Bitcoin Development Kit-projecten zou repliceren, waardoor ontwikkelaars toegang krijgen tot bitcoin-miningprojecten gericht op het integreren van bitcoin-mining in verschillende nieuwe use-cases.

De blog beschrijft ook hoe het bedrijf is begonnen met het ontwikkelen van hun eigen halfgeleiderchips voor bitcoin-mining, door te zeggen dat “Deze speciaal gebouwde applicatiespecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC’s) de leidende manier zijn waarop bitcoin vandaag wordt gedolven en zal dienen als basis voor een volledige suite van bitcoin-mijnbouwproducten die bedoeld zijn om het innovatietempo in bitcoin-mijnbouw te verhogen.

Block zegt vervolgens dat het overweegt om de MDK te bouwen en dat ze verdere feedback van de gemeenschap zoeken. De MDK zoals Block “zich momenteel voorstelt” zou vier componenten hebben:

  1. Een “krachtig, betrouwbaar, industrieel” bitcoin-mining-hashboard.
  2. Een aangepast controllerbord dat is ontworpen om met het hashboard te werken.
  3. Open-source firmware, een software-API en een web-front-end waarmee ontwikkelaars de belangrijkste prestatieparameters van het hashboard kunnen wijzigen.
  4. En uitgebreide referentiematerialen en ondersteunende documentatie “om eenvoudige aanpassing van het hashboard te vergemakkelijken.”

“De bedoeling achter de MDK is om ontwikkelaars een reeks tools te bieden om creativiteit en innovatie in bitcoin-mininghardware te helpen ontsluiten”, beschrijft de blog. “Met de MDK zien we een belangrijke kans om de toegankelijkheid en openheid van bitcoin-mininghardware te vergroten, om innovatie in het veld te versnellen.”

Het bericht eindigt met een belofte van toekomstige updates in de komende weken en maanden, en een oproep tot actie voor feedback die kan worden doorgestuurd naar mining@block.xyz.

Plaats een reactie