Is Rishi Sunak Bitcoins Oktober Surprise – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Jacob Kozhipatt, een YouTuber en schrijver.

De uitdrukking “Oktober Surprise” wordt in de politiek gebruikt om een ​​last-minute, paradigmaverschuivende gebeurtenis te beschrijven die een maand voor een Amerikaanse verkiezing plaatsvindt. In 2016 heropende de FBI bijvoorbeeld hun onderzoek naar de privé-e-mailserver van Hillary Clinton, een gebeurtenis die volgens velen leidde tot haar verlies bij de verkiezingen van 2020. In 2020 liep toenmalig president Donald Trump COVID-19 op, slechts enkele weken voor de verkiezingen van november.

Bitcoin-markten hebben een opschudding nodig. 2022 was een moeilijk jaar voor de prijs van bitcoin. Op dit moment zit bitcoin nog maar een jaar geleden ~ 65% onder zijn prijs, een verre schreeuw van de zescijferige prijsvoorspelling die modellen zoals “stock-to-flow” en oude stieren, zoals Tim Draper, voorspelden.

Sommigen hopen dat de benoeming van de nieuwe cryptocurrency-vriendelijke premier van Engeland, Rishi Sunak, een grote positieve verandering zou kunnen zijn. Sunak, door velen beschouwd als een bondgenoot van innovatie, verklaarde een jaar geleden dat hij wenste dat het Verenigd Koninkrijk een “wereldwijde hub voor crypto-activatechnologie” zou worden.

Kan de verkiezing van Rishi Sunak de noodzakelijke “Oktober Surprise” zijn om bitcoin naar voren te duwen?

Bitcoin-verordening in 2022

Een van de belangrijkste vragen voor de toekomst met bitcoin is: hoe moeten overheden het reguleren?

Tot nu toe zijn de Verenigde Staten een allegaartje. Terwijl sommige wetgevers – zoals senator Cynthia Lummis – aandringen op bitcoin-vriendelijke regelgeving, dringen anderen zoals senator Elizabeth Warren aan op veel kritischere wetgeving.

Terwijl het perspectief van de Amerikaanse federale overheid op bitcoin momenteel wordt besproken, hebben veel staten op dit moment al anti-bitcoin-wetten. De financiële hoofdstad van de Verenigde Staten, New York, heeft bijvoorbeeld de strengste regels tegen cryptocurrency vanwege zijn BitLicense. Het bestaan ​​van de BitLicense betekent dat bitcoin-enthousiastelingen worden verhinderd deel te nemen aan veel innovaties. Zelfs de gekozen burgemeester Eric Adams moest zijn toevlucht nemen tot alternatieve, duurdere middelen om zijn eerste drie maandensalaris in bitcoin uitbetaald te krijgen.

Veel investeerders, zoals Kevin O’Leary van Shark Tanks, beweren dat deze onzekerheid van regelgeving ervoor zorgt dat velen de ruimte vermijden. Dit is waar Sunak een gamechanger zou kunnen zijn.

Waarom Rishi Sunak goed is voor Bitcoin?

De nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk, Rishi Sunak, kan worden gezien als een bondgenoot voor bitcoin. Sunak’s jeugd en Stanford-stamboom geven velen het gevoel dat hij openstaat voor nieuwe technologieën – vooral een die zo lucratief is als bitcoin. Als minister van Financiën drong Sunak aan op tastbare pro-cryptocurrency-wetgeving. Hij steunde de “Financial Services And Markets Bill”, die volgens Coindesk algemeen wordt gezien als cryptocurrency-vriendelijk, omdat het aandrong op een grotere acceptatie van stablecoins.

Bovendien zijn er concurrentievoordelen voor Sunak die cryptocurrency omarmt. De gevestigde wetten in Amerika in combinatie met de onzekerheid over toekomstige wetten, betekent dat velen in ’s werelds grootste Engelssprekende land op zoek zijn naar alternatieven. Dit is waar Engeland zou kunnen profiteren.

De bitcoin-gemeenschap is digitaal nomadisch van aard – zoals blijkt uit de migratie van enthousiastelingen naar locaties zoals Malta en Portugal. Als Sunak prikkels zou creëren voor bitcoin-bedrijven om naar plaatsen als Londen te verhuizen, zou het kapitaal en talent uit Amerika kunnen overhevelen.

Ten slotte, met het groeiende tekortprobleem van het Verenigd Koninkrijk, heeft de natie dringend behoefte aan oplossingen van het type buiten de gebaande paden. Niets zou meer buiten de doos zijn dan voor Sunak om van Londen de bitcoin-hoofdstad van de wereld te maken.

Waarom Rishi Sunak slecht kan zijn voor Bitcoin?

Hoewel veel Bitcoin-fans enthousiast zijn over het leiderschap van Sunak, uiten sommigen hun bezorgdheid over de authenticiteit van zijn steun voor cryptocurrency.

Velen wijzen erop dat Sunak’s rijkdom en pedigreed-educatie hem een ​​deel van het ‘establishment’ maakt, en van nature tegen het opstandige en alternatieve karakter van bitcoin. Een prominente YouTuber, Wendy O, vergeleek hem met SEC-voorzitter Gary Gensler. Gensler, die cursussen over digitale valuta doceerde aan het MIT, werd oorspronkelijk gezien als pro-cryptocurrency. Sinds zijn benoeming heeft Gensler de ruimte echter vaak bekritiseerd en aangedrongen op meer bescherming van beleggers.

Sunak’s ondersteuning van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC) bezorgt Bitcoiners ook problemen. Mensen als Matthew Kratter, van de populaire show Trader University, beweren dat CBDC’s symbool staan ​​voor alles wat er mis is met overheidsgeld. Voor Kratter zijn de CBDC’s inherent gecentraliseerd en moedigen ze staatstoezicht op de financiën van individuen aan – iets wat veel Bitcoiners zien als rechtstreeks indruisen tegen de idealen van bitcoin. Kratter ging zelfs zo ver dat hij Sunak’s visie voor een Britse CBDC een ‘spycoin’ noemde.

Zal de prijs van Bitcoin stijgen?

Sunak trad aan in een tijd van ongekende financiële problemen in het Verenigd Koninkrijk. Met een steeds groter tekort, de verzwakking van het pond, een crisis in de kosten van levensonderhoud en een groter wordende welvaartskloof, kan het veilig zijn om aan te nemen dat bitcoin en cryptocurrency niet bovenaan zijn agenda staan.

Hoewel we zijn relatie met bitcoin niet kunnen voorspellen, moet worden opgemerkt dat alleen het idee van een pro-bitcoin-premier voldoende zou kunnen zijn om de prijs van het actief te verhogen.

In dit vroege stadium is het onmogelijk om te voorspellen hoe Sunak de prijs van bitcoin direct zal beïnvloeden, maar vanaf nu laat zijn achtergrond zien dat hij een bondgenoot is van de vaak verguisde industrie.

Dit is een gastpost van Jacob Kozhipatt. De geuite meningen zijn geheel van henzelf en komen niet noodzakelijk overeen met die van BTC Inc. of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie