Is Miami nog steeds een thuis voor crypto? Dit rapport zegt ja


Is het Miami-verhaal rond crypto dood en verdwenen? De omstandigheden op de bearmarkt hebben de dialoog rond de meest crypto-vriendelijke markten in de VS zeker afgeremd, maar een nieuw rapport suggereert dat het niet allemaal kommer en kwel is.

Miami’s eens zo dominante crypto-eerste positie is uitgedaagd door concurrerende markten, maar dankzij de investeringen van de stad in innovatie en op crypto afgestemde cultuur (om nog maar te zwijgen van het gunstige weer) heeft de markt de toppositie weten te behouden.

Welke andere in de VS gevestigde steden doen blockchain-initiatieven en investeringen? Laten we eens kijken naar een nieuw rapport.

Regionaal respect: de uitstraling van het landschap

Miami, San Francisco, Austin … oh mijn? Afgezien van technische steunpilaren, waren er in de tweede helft van 2022 innovatie-investeringen in markten die u zouden kunnen verrassen. Een nieuw rapport van Telstra Ventures, verkregen door Bitcoinist, laat zien dat hoewel op blockchain gebaseerde investeringen zijn vertraagd, ze nog steeds meer groei zien dan andere vergelijkbare categorieën – en Miami blijft ook een steunpilaar voor die investeringen.

De mensen van Telstra Ventures evalueerden gegevens van meer dan 40.000 startups die tussen 2021 en 2022 financiering ontvingen in 28 regio’s.

The crypto marketcap storyline is vastly different in the second half of 2022 compared to the first half of the year. The market has shown signs of rebounding to start 2023. | Source: CRYPTOCAP-TOTAL on TradingView.com

Het zit hem allemaal in de cijfers

De omstandigheden op de bearmarkt hebben het landschap zeker veranderd van 2021 naar 2022. Halverwege vorig jaar voelde het soms alsof de sector tot een dieptepunt aan het afbrokkelen was. De cijfers weerspiegelen echter slechts een daling van 5% in investeringen in de blockchain-sector – vergeleken met een daling van 31% in media en reclame, een daling van 32% in SaaS en enterprise/fintech, en andere substantiële dalingen in vergelijkbare categorieën.

Dit suggereert dat ondanks een daling ten opzichte van 2021, er ondanks ongunstige marktomstandigheden nog steeds veel opwinding en interesse was in op blockchain gebaseerde investeringen.

Wat betekende dat voor het zonnige Zuid-Florida? 2021 was een bruisend jaar voor burgemeester Suarez van Miami, die praktisch een openbare ambassadeur van crypto werd; maar de marktomstandigheden van 2022 kwamen hard aan. De ondergang van FTX laat in het jaar was een belangrijke pijler, aangezien FTX een sponsor was van de NBA-arena in Miami; CeFi-platform Voyager had voor de ondergang ook een relatie met de Miami Heat en Heat-speler Victor Oladipo.

Dienovereenkomstig, als we kijken naar de tweede helft van 2022 ten opzichte van de tweede helft van 2021, kreeg Miami een klap; uit het rapport van Telstra Ventures blijkt dat Miami in 2H 2022 jaar op jaar een daling van 17% zag in alle opkomende technologiecategorieën. Terwijl andere grote Amerikaanse markten, waaronder LA, San Francisco, Austin, Seattle en New York, in vergelijking allemaal nog grotere klappen kregen, waren er een paar markten die daadwerkelijk een stijging van de investeringen zagen.

Philadelphia, Dallas, Salt Lake City en Raleigh zagen allemaal groei in dezelfde periode in bredere technologie-investeringen; zou een van deze markten de volgende grote speler kunnen zijn in het aantrekken van op blockchain gebaseerde investeringen?

Plaats een reactie