Is dit het perfecte moment om Bitcoin te kopen? TD Sequentiële en RSI suggereert dus


Beleggers in Bitcoin (BTC) hebben de markt voor cryptocurrency de afgelopen dagen nauwlettend gevolgd vanwege de aanzienlijke prijsdaling van Bitcoin. De grootste cryptocurrency op de markt heeft een neerwaartse trend in zijn prijsactie laten zien en heeft zijn belangrijkste ondersteuningsniveau op $ 27.200 verloren, wat eerder werd opgemerkt door het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen (MA).

Ondanks de bearish trend stelt handelaar en analist Ali suggereert dat er enige hoop mag zijn voor stieren. Hoewel de markt momenteel in verval is, gelooft Ali dat er nog steeds een kans is dat BTC binnenkort een ommekeer zal meemaken.

De Bitcoin-dip kopen?

Ali wijst naar de TD Sequential indicator op de Bitcoin 4-hour chart, die een koopsignaal heeft laten zien. Bovendien ontwikkelt zich een bullish divergentie op de Relative Strength Index (RSI), wat wijst op een mogelijke ommekeer binnenkort.

RSI en TD potentiële koopsignalen. Bron: Al op Twitter.

Bitcoin heeft een periode van volatiliteit doorgemaakt, waarbij de cryptocurrency de afgelopen dagen met een sterk weerstandsniveau van $ 28.000 werd geconfronteerd, na de publicatie van de Consumer Price Index (CPI) -tarieven door de Federal Reserve (Fed).

Hoewel handelaar en analist Ali gelooft dat als Bitcoin boven het $26.000 ondersteuningsniveau kan blijven, er een opleving kan zijn naar $26.860 of $27.570. Aan de andere kant suggereert Ali dat als Bitcoin niet boven het niveau van $26.000 blijft, dit een verdere daling tot $25.200 zou kunnen veroorzaken.

Er is echter goed nieuws voor Bitcoin-bulls, aangezien het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen (MA) momenteel op $ 24.700 staat. Dit niveau zou mogelijk kunnen fungeren als een cruciale drempel voor BTC, en op korte termijn als bottom line voor de cryptocurrency dienen.

Bitcoin- en cryptomarkt kwetsbaar voor short squeeze?

Volgens de laatste rapport door de in Singapore gevestigde handelsfirma voor digitale activa, QCP Capital, heeft de uitverkoop van deze week ervoor gezorgd dat Bitcoin door de trendlijn met kop en schouders is gedaald, maar een sluiting onder de $ 26.500 voorkomt nog steeds een grotere storing.

Bovendien heeft Bitcoin een negatieve divergentie op momentumindicatoren, waardoor QCP Capital neigt naar een kortetermijnonderbreking, mogelijk naar $25.000 en vervolgens naar $20.000-$22.000.

Desondanks beschouwt QCP Capital het lagere niveau van $ 20.000 – $ 22.000 als een middellange termijn koopzone met hoge overtuiging. Het bedrijf heeft zelfs eerder fysiek afgewikkelde puts op dit niveau verkocht, wat aangeeft dat het vertrouwen heeft in de langetermijnvooruitzichten van de cryptocurrency.

Verwante lectuur: belangrijkste ondersteuningsniveaus om te controleren terwijl de prijs van Ethereum vertraagt

Bovendien, volgens grafiek 3 in het rapport, zoals hieronder te zien, heeft een toename van de volatiliteit historisch gezien geleid tot een versterking van de USD en een verzwakking van risicovolle activa zoals BTC.

Het rapport merkt op dat hoewel de uitkomst van het huidige politieke drama in Washington onzeker is, de reactie van de markt in termen van impliciete volatiliteit van alle activa de sleutel zal zijn bij het bepalen van de volgende trendrichting.

Bitcoin
BTC/DXY-grafiek. Bron: QCP Capital.

Het rapport suggereert ook dat een sterke toename van de volatiliteit zou kunnen leiden tot een lagere beweging voor BTC en andere risicovolle activa. Dit kan een punt van zorg zijn voor beleggers die hebben gezien dat BTC in 2023 nieuwe jaarlijkse hoogtepunten heeft bereikt. Volatiliteit kan echter kansen creëren voor handelaren die door de ups en downs van de markt kunnen navigeren.

Op het moment van schrijven wordt de grootste cryptocurrency op de markt, BTC, momenteel verhandeld tegen $26.300, een daling van 2,1% in de afgelopen 24 uur.Plaats een reactie