Inwoner van Las Vegas aangeklaagd voor frauderegeling van $ 45 miljoen


In een belangrijke ontwikkeling hebben federale aanklagers aanklachten tegen Bryan Lee, een inwoner van Las Vegas, onthuld als onderdeel van een lopend onderzoek naar een vermeende cryptocurrency en Metaverse-zwendel. De ingewikkelde fraude, bekend als de CoinDeal-zwendel, zou naar verluidt meer dan 10.000 investeerders hebben bedrogen door hen te verleiden met beloften van astronomische opbrengsten van in totaal een biljoen dollar.

De misleidende CoinDeal-regeling

De aanklacht tegen Bryan Lee werpt licht op zijn samenwerking met drie andere personen om de CoinDeal-investeringsfraude te orkestreren. Onder het mom van het ontwikkelen van virtual reality-producten binnen een legitieme familie van bedrijven, lokten Lee en zijn mede-samenzweerders investeerders met het vooruitzicht van hun crypto-token gekoppeld aan een fictief Metaverse-project.

Ze versterkten hun plan verder door ten onrechte te beweren dat ze banden hadden met prominente miljardairs, mogelijk verwijzend naar figuren als Jeff Bezos en Elon Musk, beroemde pioniers in de technologie-industrie. Als onderdeel van de list benadrukten Lee en zijn cohorten het bestaan ​​van een potentieel consortium van rijke kopers die geïnteresseerd zijn in het verwerven van hun Metaverse-onderneming.

Deze schertsvertoning stelde hen in staat aanzienlijke bedragen te innen van nietsvermoedende investeerders onder het mom van financiering van operationele kosten totdat de lucratieve verkoop werkelijkheid werd. De realiteit achter de schermen schetste echter een heel ander beeld.

Aanklagers onthullen dat de vermeende fraudeurs zich overgaven aan weelderige persoonlijke uitgaven, luxe auto’s en onroerend goed uitgeven in plaats van de beloofde Metaverse-ontwikkeling na te streven.

Het ontrafelen van de zwendel en juridische procedures

Hoewel Lee’s naam niet voorkwam in de aanvankelijke klacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) die in januari werd ingediend, wordt hij nu samen met zijn handlangers geconfronteerd met een vervangende aanklacht. De aanklacht benadrukt Lee’s samenwerking met Neil Chandran, de persoon die claimt eigenaar te zijn van het conglomeraat dat het frauduleuze plan orkestreert, en Michael Glaspie, een inwoner van Florida die een belangrijke rol speelt bij het innen van fondsen van investeerders.

Bovendien hebben de autoriteiten een naamloze mede-samenzweerder, “Individu-1”, aangeklaagd die naar verluidt geld heeft ingezameld en witgewassen voor Chandran, mogelijk overeenkomend met de beschrijving van Garry Davidson, een man uit Nevada die wordt genoemd in de SEC-aanklacht.

De aanklachten tegen Lee, Chandran, Glaspie en anderen die betrokken zijn bij het CoinDeal-investeringsplan draaien om het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten. De SEC-aanklacht legt verder de geschiedenis van Chandran bloot als een “recidiverende overtreder van de effectenwetgeving en veroordeelde misdadiger”, en benadrukt dat de fraude voornamelijk gericht was op “minder geavanceerde investeerders”.

Deze slachtoffers werden verleid door grootse beweringen dat de Metaverse-technologie uiteindelijk voor biljoenen dollars zou worden verkocht aan het consortium van miljardairs, zoals verzonnen door de frauduleuze groep.

De wereldwijde marktkapitalisatieprijs voor cryptocurrency op de 1-daagse grafiek. Bron: Crypto TOTAL Market Cap op TradingView.com

Ondanks recent nieuws heeft de cryptomarkt de kalmte behouden. In de afgelopen 24 uur heeft de wereldwijde cryptomarkt een winst van bijna 1% gekend, met een waarde die stevig boven de $ 1 biljoen ligt.

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafiek van TradingView

Plaats een reactie