Instagram zou naar verluidt een op tekst gebaseerde app lanceren om Twitter te evenaren


In een geheime ontmoeting met geselecteerde videomakers zou het moederbedrijf van Instagram, Meta, naar verluidt zijn plan hebben onthuld om een ​​op tekst gebaseerde conversatie-app te lanceren. De uitgelekte screenshots van de vermeende aankomende app tonen een gebruikersinterface vergelijkbaar met Twitter.

Het plan van Instagram om Twitter te evenaren was dat wel onbedekt door Lia Haberman, docent influencer marketing en social media marketing aan de University of California, Los Angeles Extension. Volgens Haberman is de op tekst gebaseerde app weliswaar bovenop Instagram gebouwd, maar is hij gedecentraliseerd en zal hij functioneren als een aparte app. De app zal ook compatibel zijn met andere gedecentraliseerde sociale media-apps zoals Mastodon, waardoor gebruikers meer doelgroepen kunnen bereiken.

De aankomende app zal een Twitter-achtige gecentraliseerde feed onderhouden, waardoor gebruikers inhoud zoals tekst, afbeeldingen en video’s kunnen bekijken die worden gedeeld door volgers en aanbevolen accounts. Elke op tekst gebaseerde post is beperkt tot een aantal woorden van 500 tekens.

Screenshots van de nieuwe op tekst gebaseerde app van Instagram. Bron: Twitter

Hoewel de app die Twitter evenaart onafhankelijk van Instagram zal werken, zullen de bedieningselementen voor makers en accountbeveiligingsfuncties, zoals geblokkeerde accounts en trefwoorden, worden overgedragen naar de nieuwe app.

Bloomberg-verslaggever Sarah Frier heeft naar verluidt de ontwikkeling van de Twitter-achtige app van Instagram van insiders bevestigd. Meta bevestigde voor het eerst plannen om een ​​stand-alone gedecentraliseerd sociaal netwerk te ontwikkelen in maart toen het zei: “We onderzoeken een stand-alone gedecentraliseerd sociaal netwerk voor het delen van tekstupdates. We geloven dat er een mogelijkheid is voor een aparte ruimte waar videomakers en publieke figuren tijdig updates over hun interesses kunnen delen.”

Verwant: Meta trekt de stekker uit NFT’s op Instagram en Facebook

Met de visie om het internet verder te decentraliseren, kondigde TBD – een divisie van Jack Dorsey’s fintech-bedrijf Block – een gedecentraliseerd Web5-webplatform aan dat tot doel heeft “gedecentraliseerde identiteits- en gegevensopslag” in applicaties te introduceren.

Om deze gedecentraliseerde webervaring mogelijk te maken, introduceert het web5-platform van TBD verschillende belangrijke componenten en maakt het gebruik van gedecentraliseerde identifiers.Plaats een reactie