Inside Bitcoin Lake: lessen uit mijn maanden als vrijwilliger bij het grensverleggende project van Guatemala


Een vrijwilliger van het Bitcoin Lake-project in Guatemala deelt de beloningen van het werken aan deze circulaire economie.

Bitcoin is een ontwrichtende technologie die naar voren is gekomen als een fundamenteel onderdeel van de financiële sector. Door mijn werk bij Bitcoin-vriendelijke bedrijven heb ik de vele manieren kunnen observeren waarop Bitcoin de industrie transformeert. Om meer bij te dragen, begon ik aan een reis met alleen Bitcoin en sloot ik me aan bij het non-profitproject Bitcoin Lake.

Bitcoin Lake, gevestigd in Panajachel, Guatemala, werd iets meer dan een jaar geleden gelanceerd. Het project heeft tot doel een circulaire economie te creëren die wordt aangedreven door Bitcoin, en een nieuwe en toegankelijke oplossing biedt voor zowel niet-bankierde als bankierde handelaren. In Guatemala heeft ongeveer 60% van de volwassen bevolking geen toegang tot formele financiële diensten, en het initiatief van Bitcoin Lake om verkopers aan boord te krijgen heeft een aanzienlijke impact op de lokale gemeenschap.

Ik heb uit de eerste hand gezien dat dit project met succes meer dan 60 handelaren aan boord heeft gekregen, van wie 90% geen bankrekening heeft en alleen contant geld en bitcoin accepteert. Het project blijft zoeken naar ondersteuning en manieren om de ervaring voor de Bitcoiners daar te verbeteren. De Bitcoin tuk tuk (zie figuur 1 hieronder) en de Bitcoin boat (slimme naam “Peer To Peer”) zijn voorbeelden van dergelijke initiatieven.

Afbeelding één: een versie met Bitcoin-thema van een tuktuk, een veelgebruikt voertuig in Panajachel.

Bitcoin Lake heeft in korte tijd aanzienlijke vooruitgang geboekt. Ondernemers staan ​​versteld van het gemak van het gebruik van Bitcoin en de onderwijsprojecten zijn een groot succes. Joshua Educatief CentrumGuatemala’s eerste school die de “Mi Primer Bitcoin” cursus, heeft zijn studenten een uitzonderlijk begrip van Bitcoin zien krijgen. De vooruitgang en impact van Bitcoin Lake zijn aanzienlijk en dienen als inspiratie voor iedereen.

Tijdens mijn eerste maand als vrijwilliger bij Bitcoin Lake, is mijn begrip van en toewijding aan Bitcoin aanzienlijk gegroeid. Als een van mijn eerste taken verzamelde ik gegevens om de voortgang in een jaar te beoordelen. Zoals te zien is in de figuren twee, drie en vier hieronder, illustreren grafieken de stroom van bitcoin in het project en het aantal transacties dat in het afgelopen jaar is voltooid, wat wijst op een aanzienlijke groei.

Figuur twee: 4.674 transacties werden gedaan in 2022, volgens de gegevens van de Bitcoin Beach Wallet
Afbeelding drie: Bitcoin Lake had een Bitcoin-volume van 7,39 BTC in 2022, volgens gegevens van Bitcoin Beach Wallet

Ik begon ook “Mi Primer Bitcoin”-cursussen te geven op de plaatselijke school, waar het de moeite waard was om kinderen het concept van geld en de potentiële voordelen van Bitcoin te zien begrijpen. In januari hielden we onze eerste bijeenkomst met 10 aanwezigen, en we zijn van plan om organiseren meer evenementen in de toekomst. We hebben ook lokale handelaren aan de sinaasappelpillen geholpen en Bitcoiners van over de hele wereld ontmoet. Al onze inspanningen geven me hoop op een betere toekomst, niet alleen voor het project maar voor het hele land.

Het afgelopen jaar was een uitdaging voor de Bitcoin-industrie, met veel verloren vertrouwen en een bearmarkt die hard toesloeg. We hebben echter doorgezet en ons blijven richten op groei en acceptatie. Ondanks de onzekerheid en het scepticisme van degenen die Bitcoin niet begrijpen, nemen steeds meer mensen de tijd om er meer over te weten te komen en de waarde ervan te erkennen. Handelaren realiseren zich dat ze kunnen profiteren van het houden van bitcoin in plaats van direct uitbetalen, en de lokale bevolking raakt meer vertrouwd met Bitcoin, waardoor ze meer ontvankelijk worden voor het idee om deze nieuwe technologie te adopteren.

Handelaren zoals Pedro, de eigenaar van Café del Arte, een klein familiebedrijf dat bitcoin accepteert, omarmen de voordelen van het gebruik van deze technologie. Zoals uitgelegd door Pedro, brengt het accommoderen van creditcardbetalingen kosten met zich mee en een vertraagd betalingsproces, terwijl kiezen voor Bitcoin een directe, goedkopere en meer gestroomlijnde weg biedt met het Lightning Network.

We hebben veel vergelijkbare succesverhalen van andere verkopers gezien, wat verheugend is. Op de plaatselijke school, Centro Educativo Josué, leren studenten over Bitcoin, de waarde ervan en het vermogen om problemen als inflatie op te lossen. Op 12 april testen we de kennis van onze studenten over Bitcoin en we zijn ervan overtuigd dat ze goed voorbereid zullen zijn. U bent van harte welkom om een ​​van de plebs te zijn om de studenten te testen door contact op te nemen Bitcoin Lake op Twitter.

Bitcoin Lake heeft enorme vooruitgang geboekt bij het promoten van een circulaire economie met Bitcoin. Ik moedig iedereen die geïnteresseerd is in het ondersteunen van adoptie en het ervaren van de prachtige uitzichten, cultuur en gastvrijheid van Panajachel aan om ons te bezoeken. Je zult versteld staan ​​van de vooruitgang die we hebben geboekt, en de verkopers zullen blij zijn om je sats te accepteren. Samen kunnen we een betere toekomst creëren met Bitcoin.

Dit is een gastpost van Rudy Gallardo. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.Plaats een reactie