India onderzoekt offline functionaliteit van CBDC’s – uitvoerend directeur van RBIIndia’s onlangs gelanceerde interne centrale bank digitale valuta (CBDC) – de digitale roepie – wordt nu getest op offline functionaliteit, onthulde Ajay Kumar Choudhary, uitvoerend directeur van de Reserve Bank of India (RBI).

De RBI – de centrale bank en regelgevende instantie van India – lanceerde op 1 november 2022 de pilot voor het groothandelssegment voor de digitale roepie, waarbij 50.000 gebruikers en 5.000 handelaren werden toegelaten voor praktijktesten. Op 25 februari zijn ongeveer $ 134 miljoen en 800.000 transacties voltooid via CBDC’s in de groothandel.

Voortbouwend op deze vooruitgang zei Choudhary dat de RBI de offline functionaliteit van de CBDC bekijkt. In een gesprek met CNBC TV18 verklaarde hij dat de RBI het potentieel van de CBDC voor grensoverschrijdende transacties en koppelingen met legacy-systemen in andere landen aan het peilen is. Hij voegde toe:

“We kijken reikhalzend uit naar de deelname van de particuliere sector en fintechs aan CBDC. We zullen hun bijdrage zien, vooral bij offline en grensoverschrijdende CBDC-transacties.”

Bovendien zei Choudhary, sprekend namens de RBI, dat de CBDC binnenkort het ruilmiddel zou worden en alle kenmerken van fysieke valuta nodig heeft, inclusief anonimiteit.

India’s motivatie voor de lancering van het CBDC was om de regionale financiële inclusie te verbeteren en de digitale economie te leiden. Choudhary vertelde CNBC TV18 ook dat CBDC uiteindelijk zou fungeren als vervanging voor cryptocurrencies.

Verwant: Crypto-advertenties en sponsors verbannen uit de cricketcompetitie voor vrouwen in India

Op 21 februari breidde het nationale betalingsnetwerk van India, de Unified Payments Interface (UPI), zijn diensten uit naar Singapore.

Dankzij de UPI PayNow-integratie kunnen burgers uit India en Singapore snel geld over de grens sturen.

In eerste instantie zullen vier grote Indiase banken – de State Bank of India, Indian Overseas Bank, Indian Bank en ICICI Bank – uitgaande geldovermakingen faciliteren. Axis Bank en DBS Bank India zullen inkomende geldovermakingen faciliteren. Singapore’s DBS Bank en Liquid Group zullen de service leveren aan gebruikers in de regio.Plaats een reactie