In 2022 onderscheidde Bitcoin zich van Crypto – Bitcoin Magazine


Dit is een opinieredactioneel commentaar van Mickey Koss, afgestudeerd aan West Point met een graad in economie. Hij bracht vier jaar door in de infanterie voordat hij overstapte naar het Finance Corps.

2022 begon met een knal, zeker in Canada. Of je het nu wel of niet eens bent met het uitgangspunt achter de Canadian Trucker Protest, ik denk dat de meesten het erover eens kunnen zijn dat vrijheid van meningsuiting een hoeksteenrecht is in moderne westerse democratieën.

Maar toen de Canadese regering demonstranten hard begon aan te pakken door bankrekeningen te bevriezen, wendden mensen zich tot Bitcoin om hen te helpen overleven. Organisaties zoals GoFundMe blokkeerden niet alleen de demonstranten om het ingezamelde geld te ontvangen, maar ze probeerden zelfs het geld door te geven aan goede doelen waarmee ze zich hadden verbonden. Na wat opschudding heeft GoFundMe uiteindelijk het geld terugbetaald, maar de boodschap was duidelijk: voldoen.

Met Bitcoin konden vrachtwagenchauffeurs deze beperkingen echter omzeilen.

Bron

Hierboven staat een fragment uit een artikel uit de Motley Fool, geschreven in maart 2022. Hoewel ik het niet eens ben met de conclusie of redenering, was het feit dat traditionele verkooppunten zulke vragen stelden een enorm signaal dat de normen misschien beginnen te aanslaan.

Meer recentelijk kondigde de Iraanse regering aan dat ze de bankrekeningen zou bevriezen van vrouwen die weigeren om hijabs, traditionele islamitische hoofdbedekking, in het openbaar te dragen. Dit kwam na de dreiging van opsluitingen en executies om de aanhoudende protesten voor de vrijheid van meningsuiting daar de kop in te drukken. Op 8 december 2022 was al één demonstrant geëxecuteerd door ophanging door de Iraanse regering.

Het feit is dat niemand je zal redden. Ethereum staat erop het nieuwe gedecentraliseerde geld van internet te zijn, en toch dwingt het protocol sancties van het Office of Foreign Asset Control (OFAC) af op de basislaag. Het wordt vrij duidelijk dat Bitcoin misschien wel het enige gemakkelijk overdraagbare vrijheidsgeld is dat nog over is. Ik denk dat dit onderscheid des te duidelijker werd naarmate 2022 vorderde.

De Altcoin Bonanza gaat in vlammen op

“Dezelfde technologie die peer-to-peer-geld mogelijk maakt, heeft peer-to-peer-zwendel mogelijk gemaakt.”

–Lyn Alden, “Zwanensignaal” aflevering 92

Van Celsius tot Three Arrows Capital, Luna, FTX, BlockFi, Voyager en zelfs Gemini, bedrijven die in altcoins handelen, voelden allemaal pijn in een of andere vorm – hefboomwerking, herhypothecatie, algoritmische Ponzi-schema’s en dergelijke. Het lijkt erop dat de grootste use-case voor crypto is om snel geld te verdienen ten koste van anderen, terwijl je aan de norm trekt als je liquiditeit verlaat. Het is alsof de tech-boom van de jaren negentig helemaal opnieuw is.

Een van de meest interessante onderdelen van dit hele debacle waren de beschuldigingen van een gebrek aan bitcoin bij FTX nadat de balans werd onthuld in faillissementsaanvragen. Of de beschuldigingen waar zijn of niet, het feit dat het een legitieme vraag is, is verhelderend. Het lijkt erop dat er brand is ontstaan. Ik denk dat mensen langzaam maar zeker het verschil beginnen te zien en beseffen dat Bitcoin en crypto toch echt niet hetzelfde zijn.

Het keerpunt van 2023

Bitcoin heeft zich niet alleen op een zinvolle manier onderscheiden van het traditionele banksysteem, maar ook van crypto.

Het FTX-debacle heeft de noodzaak van zelfbewaring benadrukt: dat uw munten misschien niet echt bestaan ​​en de enige manier om erachter te komen of ze echt zijn, is door ze in bewaring te nemen. Bitcoin verlaat nu massaal de beurzen.

2022 werd gekenmerkt door spraakmakende financiële soevereiniteitsproblemen en crypto-implosies.  De zaak voor Bitcoin is nog nooit zo duidelijk geweest.

Rocky Wold op LinkedIngeraadpleegd in december 2022

Zou dit een keerpunt kunnen zijn voor Bitcoin? Zouden mensen massaal wakker kunnen worden van het belang van zelfbeschikking? De tijd zal het leren. Ik ben optimistisch dat deze trend zich zal voortzetten, waarbij de macht wordt overgenomen van gecentraliseerde uitwisselingen en hun vermogen om censuur af te dwingen namens vijandige regimes. Wat mij betreft, hoe meer bitcoin in eigen beheer, hoe beter.

Als je nog steeds aarzelt om zelfbewaring te nemen, raad ik aan om enkele BTC Sessions-demonstraties te bekijken. Het is echt niet zo moeilijk en de gemoedsrust is onbetaalbaar. Ik verloor bijna alles eerder dit jaar toen Celsius ontplofte. Wees niet zoals ik. Stop met uitstellen en neem vandaag nog bezit van uw bitcoin. Alleen dan zul je echt begrijpen waarom en hoe het anders is.

Dit is een gastpost van Mickey Koss. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie