Hypovak Notariële blockchain brengt digitaal zakendoen naar een hoger niveau


Een blockchain die het notariaat, de makelaardij, hypotheekadviseurs en geldgevers met elkaar verbindt, waardoor het controleren van documenten voorgoed verleden tijd zal zijn. Dat dit geen fictie is maar werkelijkheid, dat gaat u zien tijdens het plenaire ochtendprogramma van HypoVak.

Het Privacy Ecosysteem is een initiatief van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en stelt de hypotheekadviseur in staat originele bronbestanden op te vragen bij een geïdentificeerde consument en deze veilig af te leveren bij de geldverstrekker. Het blockchainnetwerk garandeert dat de aangeleverde bestanden daadwerkelijk uit de bron afkomstig zijn en onderweg niet zijn aangepast. Door deze technologische doorbraak kan de woonreis van een consument een stuk sneller, goedkoper, maar vooral leuker worden gemaakt.

Justin Schlee, projectpartner van KNB zal de inleiding verzorgen voorafgaand aan een paneldiscussie over de impact die het KNB Privacy Ecosysteem heeft op het hypotheekproces. Deelnemers aan deze discussie zijn:

–Bernadette Verberne, Manager ICT en Innovatie bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie
–Justin Schlee, projectpartner van KNB en strategisch directeur bij ANVA
–Arjen Gielen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van NHG
–Robert Heinen, portfolio manager notariaat en accountancy bij Total Specific Solutions.