HyperPlay-game-aggregator alpha gelanceerd, met ingebouwde Web3-portemonneeHyperPlay, een Web3-native game launcher met een ingebouwde crypto-portemonnee, heeft de lancering voor vroege toegang aangekondigd.

De online game-launcher is gebouwd in samenwerking met crypto-portemonnee-aanbieder MetaMask, gericht op het integreren van de crypto-portemonnees van spelers met gamebibliotheken zoals Epic Games Store, GOG (voorheen Good Old Games) en zijn eigen HyperPlay Store.

Het nieuwe platform, opgericht door voormalig MetaMask-operatieleider JacobC.eth, rekent ontwikkelaars geen commissies aan en is in plaats daarvan van plan om te vertrouwen op cryptodiensten zoals swaps en bruggen om geld te verdienen met het platform.

Gebruikers van de nieuw gelanceerde alpha-versie van het platform kunnen binnen de interface nieuwe MetaMask-wallets maken en zelfs hun bestaande wallets importeren via een “import”-knop.

In een gesprek met Cointelegraph zei JacobC.eth dat deze portemonnee bovenop een spel kan worden gelegd, waardoor gebruikers tijdens het spelen snel transacties kunnen bevestigen.

Volgens de aankondiging van 1 maart heeft HyperPlay zijn platform gelanceerd met 21 Web3-titels, waaronder The Sandbox, Another World, Bionic Owl, DeFi Kingdoms en Moonblasters. Bovendien is het verbonden met zowel de Epic Games- als GOG-winkels, waardoor spelers de games die ze bezitten vanaf deze andere platforms kunnen gebruiken.

De oprichter van het platform vertelde Cointelegraph dat er een nieuwe game-aggregator nodig is omdat Web3-games worden gedeplatformeerd en overbelast door grote winkels, zoals hij uitlegde:

“Vandaag de dag worden Web3-game-ontwikkelaars gedeplatformeerd door Apple, Steam, Google, en die oude Web2-winkels dwingen de ontwikkelaars ook om 30% belasting te accepteren op elke in-game actie die plaatsvindt in hun economieën, dus we wilden een meer competitieve markt tussen gamewinkels.

Verwant: Unity-gaming-engine voegt MetaMask-functionaliteit toe

Hij voerde ook aan dat het platform spelers een universele portemonnee kan geven waarvoor ze niet elke keer dat ze een transactie doen een spel moeten verlaten, en verklaarde:

“We hebben Hyperplay gebouwd als een native desktop-applicatie waarmee de speler zijn portemonnee kan doorgeven aan elke game die hij speelt, en we willen interoperabiliteit, uitbreidbaarheid zonder toestemming en geweldige UX de standaard maken voor Web3-gaming.”

JacobC.eth benadrukte dat HyperPlay zich in een alfaversie bevindt en mogelijk niet stabiel is. Het team hoopt feedback te krijgen van playtesters en het product te verbeteren terwijl het in de toekomst op weg is naar een volledige openbare lancering.

Volgens een recent DappRadar-rapport vormden goktransacties bijna de helft van alle blockchain-activiteiten in de maand januari. Web3-games hebben echter nog steeds moeite om mainstream-acceptatie te bereiken vanwege complexe onboarding-processen. Square Enix heeft onlangs aangekondigd dat het grote investeringen in de ruimte gaat doen, omdat het blockchain-technologie als essentieel beschouwt voor de game-industrie van de toekomst.Plaats een reactie