HTC One M8 video review (Dutch) – AndroidPlanet.nl


De HTC One M8 is het nieuwe vlaggenschip van HTC, dat een premium design combineert met slimme hard- en softwarematige features. Lees de uitgebreide review:

Met de One-serie laat HTC zien waar het goed in is: het maken van premium Android-smartphones die zijn voorzien van een fraai design en de laatste snufjes op het gebied van hard- en software. Dat is met de M8 niet anders.

De nieuwe HTC One is sinds april 2014 beschikbaar, voorzien van een iets groter scherm, betere camera’s aan de voor- en achterzijde en snelle hardware die geen enkele moeite heeft met de laatste apps. De processor heeft een upgrade gekregen, net als de accu. Zowel de 2013- als de M8-editie van de HTC One beschikken overigens over 4G en de laatste versie van Android. Het zijn high-end smartphones die hun adviesprijs dubbel en dwars waard zijn.

De HTC One M8 wijkt qua design weinig af van zijn voorganger, maar heeft virtuele knoppen op het scherm, in plaats van capacitieve toetsen eronder. Ook is het scherm iets groter (5 inch, 1080p) en zijn er twee camera’s aan de achterzijde te vinden die je achteraf foto’s laten scherpstellen. Het besturingssysteem is flink op de schop gegaan, waardoor het fraaier oogt en bovendien sneller werkt.

Conclusie HTC One M8 review: “De HTC One is op vrijwel elk punt verbeterd. Het design is mooier en steviger, de processor krachtiger en de kleuren spatten van het scherm af. Ook Sense 6 is in combinatie met KitKat een uitstekende toevoeging van HTC, dat laat zien dat software van een fabrikant niet per se vervelend of langzaam hoeft te zijn. Het grote nadeel van de HTC One blijft, net als bij zijn voorganger, de camera. Geef ‘m de camera van een willekeurige high-end concurent en het vlaggenschip van HTC zou vrijwel perfect zijn.

Het is nu te hopen dat de HTC One ook een commercieel succes wordt. De originele One werd eveneens door de media geprezen, maar was – ondanks dat het de best verkochte HTC-telefoon ooit was – geen groot commercieel succes. HTC moet meer toestellen gaan verkopen om écht weer een grote klapper te maken en de concurrentie aan te gaan met Samsung en de twee opkomende fabrikanten LG en Huawei. Maar wat HTC met de nieuwe One laat zien, biedt veel hoop voor een toekomst vol potentie, mogelijkheden en succes.”

Lees meer: /

1 gedachte over “HTC One M8 video review (Dutch) – AndroidPlanet.nl”

  1. Ik heb de m8 al ruim 1 week. Bij deze is samsung verslagen bij mij door de m8. Hij is prachtig.

Reacties zijn gesloten.