Hoge Bitcoin-kosten van BRC-20 en rangtelwoorden leiden tot controverse en uitdagingenDe vergoedingen die worden verzameld in een enkel blok Bitcoin-transacties hebben de blokbeloning overtroffen, een bewijs van de groeiende vraag naar blokruimte als gevolg van Ordinals en BRC-20. Aangezien dit de eerste keer is dat dit is gebeurd zonder dat de prijs van bitcoin zich in een significante bullmarkt bevindt, is dit een mijlpaal in de evolutie van Bitcoin, omdat het het groeiende potentieel voor transactiekosten versterkt om de activiteiten van het netwerk te ondersteunen.

Volgens Dustin TrammellCEO van Trammell Venture Partners, was de eerste keer dat de vergoedingen in een blok hoger waren dan de blokbeloning in blok 500.521 in 2017.

De stijging van de transactiekosten kan worden toegeschreven aan de introductie van Ordinals en BRC-20. Inschrijvingen, gegevenssets die zijn ingeschreven met behulp van het Ordinals-protocol, hebben de vergoedingsmarkt al opgepompt en hebben de afgelopen maanden invloed gehad op mempools. Maar BRC-20, een onlangs geïntroduceerde tokenstandaard waarmee tokens aan de Bitcoin-blockchain kunnen worden gekoppeld, heeft een economische stimulans gecreëerd met het slaan, meestal gedaan op de kleinst mogelijke UTXO-grootte, wat heeft geleid tot de recente concurrentie om blokruimte.

Dit heeft ertoe geleid dat gebruikers steeds hogere vergoedingen betalen om ervoor te zorgen dat hun transacties sneller worden verwerkt, aangezien mijnwerkers natuurlijk prioriteit geven aan bitcoin-transacties met hogere vergoedingen om hun winst te maximaliseren.

Bovendien heeft de recente stijging van de prijs van Bitcoin ook bijgedragen aan een stijging (hoewel klein) van transactiekosten, aangezien gebruikers bereid zijn meer te betalen om hun bitcoinbezit te verplaatsen. De combinatie van deze factoren heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van de inkomsten die miners verdienen aan transactiekosten, die nu de vaste blokbeloning in bepaalde blokken overschrijden.

Bron: mempool.ruimte

De verhoging van de vergoedingen heeft een meetbare impact gehad op bedrijven die zowel on-chain bitcoin als Lightning gebruiken. Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, heeft het wel moeten doen stoppen en herstarten van bitcoin opnames twee keer was het beweren dat netwerkcongestie de reden was. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf verklaard dat het onderzoekt Bliksem integreren om kleine opnames beter te vergemakkelijken in omgevingen met hoge kosten. Francis Pouliot, CEO van Bull Bitcoin, een Canadese, bitcoin-only niet-bewarende uitwisseling, ging naar Twitter, gezegde “Ik denk dat het belangrijk is voor bitcoiners om te weten hoe hogere tarieven zonder verhoogd tx-volume en prijspompen van invloed zijn op bedrijven zoals de onze.”

Het zijn ook niet alleen bedrijven – burgers in landen die afhankelijk zijn van bitcoin zijn dat ook moeilijkheden zienaangezien de vergoedingen voor on-chain-transacties voor velen aanzienlijke bedragen zijn – en Lightning is dat ook niet altijd beschikbaar nog.

De beveiligingsmarkt van Bitcoin is al lang een centrum van debataangezien, afgezien van prijsstijgingen, blokruimte grotendeels goedkoop is gebleven sinds de oprichting van Bitcoin.

Hoewel de vaste blokbeloning in de loop van de tijd zal afnemen, kan de stijging van de transactiekosten deze verlaging compenseren en ervoor zorgen dat mijnwerkers gestimuleerd blijven worden om Bitcoin-transacties te verwerken. Maar veel mensen op Bitcoin Twitter zijn het schijnbaar oneens met Ordinals en BRC-20 die de beveiligingsrol van Bitcoin op de vergoedingenmarkt vervullen. roeping de stortvloed aan transacties een “DoS-aanval”.

Anita Posch, een Bitcoiner gericht op wereldwijde acceptatie, ook benadrukte uitdagingen met adoptie op Twitter, vragend, “Kan iemand uitleggen hoe ik mensen aan boord ga krijgen met deze vergoedingen? Kan on-chain niet gebruiken, kan geen kanalen openen. Maakt vrijheidsbenemende Lightning de enige optie.

Andere zijn snel herinneren hun mede-Bitcoiners dat dit fenomeen niet iets is dat gemakkelijk kan worden teruggedraaid, en dat was het ook uiteindelijk onvermijdelijk — de verhoging van de vergoedingen is een belangrijke stimulans voor mijnwerkers om de transacties die dit veroorzaken te blijven faciliteren.

“Het doel van BRC-20 tot nu toe was het benadrukken van bepaalde wrijvingspunten binnen de Bitcoin-gemeenschap en het op gang brengen van een zeer noodzakelijk debat over onveranderlijkheid, censuur en wat Bitcoin is en zou moeten zijn.” AngelBlock CEO Alex Strzesniewski zei met betrekking tot de controverse. “Een debat dat al lang had moeten wachten.”

Terwijl het debat doorgaat, zullen de vrije markt en ingebouwde prikkels van Bitcoin de situatie oplossen op de manier die het netwerk het meest waardevol vindt.Plaats een reactie