Hoeveel is Bitcoin vandaag waard?


De prijs van Bitcoin (BTC) was op 18 mei weinig veranderd in vergelijking met de dagelijkse afsluiting van gisteren, terwijl traders wachtten op meer duidelijkheid over de dreigende schuldencrisis in de Verenigde Staten.

Lichte winst voor Bitcoin naarmate het marktsentiment stijgt

Op 17 mei sprak de Amerikaanse president Joe Biden zijn vertrouwen uit in het beëindigen van de patstelling met de Republikeinen om een ​​faillissement te voorkomen, wat het marktsentiment een boost gaf. Bitcoin steeg daarna met 1,5% en bereikte op die dag meer dan $27.400.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het herstel van Bitcoin is mogelijk ook in een stroomversnelling gekomen toen Tether aankondigde dat het 15% van zijn maandelijkse operationele winst zal inzetten om Bitcoin te kopen.

Hoeveel is Bitcoin waard in andere valuta? Bekijk onze Bitcoin & Cryptocurrency Calculator

Over het algemeen is de prijs van Bitcoin 65% gestegen ten opzichte van het huidige jaar, maar nog steeds 60% lager dan het recordhoogtepunt van $69.000 in november 2021.

Bitcoin-prijs moet sterkere dollar overwinnen

Bitcoin dreigt in mei te dalen dankzij een golf van sterke economische gegevens uit de VS eerder deze week, waardoor de renteverhoging van juni weer op de kaart komt te staan.

Zo is de industriële productie van het land na twee vlakke maanden in april met 0,5% gestegen, waarmee de verwachte groei van 0,1% werd overtroffen.

Ondertussen stegen de detailhandelsverkopen in april met 0,4%, na een daling met 0,7% in de voorgaande maand. Dit suggereert dat de consumentenbestedingen stand hielden ondanks de economische tegenwind.

Amerikaanse detailhandelsverkopen van de afgelopen maanden. Bron: Bloomberg

De vooruitzichten op een nieuwe renteverhoging deden de rente op Amerikaanse staatsobligaties stijgen, wat op zijn beurt de vraag naar de Amerikaanse dollar deed toenemen.

US dollar index dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Bitcoin, dat doorgaans omgekeerd aan de dollar wordt verhandeld, zal in gevaar komen als de dollarsterkte-index een nieuwe bull-fase ingaat.

Technische gegevens BTC-prijs kantelen bearish

De technische gegevens van de Bitcoin-prijsgrafiek schetsen tegen juni eveneens een bearish doel van $ 25.000, een belangrijk psychologisch prijsniveau.

Gerelateerd: Bekijk deze BTC-prijsniveaus terwijl Bitcoin $ 27.000 ondersteuning dreigt te verliezen

De beren zullen beweren dat Bitcoin onder sterke verkoopdruk staat vanwege het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (50-daagse EMA; de rode golf) in de buurt van $27.670.

Een terugtrekking vanaf daar positioneert BTC/USD voor een daling in de richting van zijn 200-daagse EMA (de blauwe golf) in de buurt van $24.860.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Omgekeerd zou een beweging boven de 50-daagse EMA van Bitcoin de bearish setup ongeldig kunnen maken, terwijl de BTC-prijs tegen juni op koers zou kunnen worden gezet naar $30.000.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.

Plaats een reactie