Hoe nu verder?! Belasting op vermogen (box 3) na uitspraak Hoge Raad!


πŸ’° DEGIRO (tip): πŸ’°
πŸ’° BUX Zero: Open op mobiel en ontvang gratis aandeel πŸ’°
πŸ‘¨β€πŸŽ“ GRATIS Minicursus beleggen: πŸ‘¨β€πŸŽ“

πŸ’¬ Onze Discord Chat: πŸ’¬
πŸ’° Aandelen kopen bij DEGIRO (tip): πŸ’°
πŸ”· Crypto kopen bij Bitvavo: πŸ”·
πŸ₯‡ Fysiek goud kopen bij GoldRepublic: πŸ₯‡

Afgelopen december deed de Hoge Raad een uitspraak over het belastingstelsel in box 3, de zogenaamde vermogensbelasting. De Hoge Raad stelt dat deze belastingstructuur ingaat tegen het verdrag van de rechten van de mens. De belastingdienst zal dus op een andere manier belasting moeten gaan heffen. Maar hoe doe je op dit moment aangifte, als de regels rondom box 3 nog niet duidelijk zijn?

Disclaimer:
Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.
De inhoud van mijn media is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. Aan de informatie uit deze video kunnen geen rechten worden ontleend, je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Niets dat ik schrijf of bespreek mag worden opgevat als investerings, juridisch, regelgevend, boekhoudkundig, fiscaal of ander soort advies.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen ben ik graag open over de posities die ik zelf bezit. Besproken posities in deze video die ik zelf bezit zijn:
– n.v.t.

In deze video wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Meer informatie over mijn samenwerkingen en vergoedingen vind je op mijn website onder /

27 gedachten over “Hoe nu verder?! Belasting op vermogen (box 3) na uitspraak Hoge Raad!”

 1. IntΓ©ressante vidΓ©o !!! Ik heb een vraagje, ik heb alleen maar 1200 euro in crypto valuta, moet ik sowieso aangifte doen? Alvast bedankt en keep up the good work !

 2. Thanks voor de informatie, gewoon belastingaangifte doen en dan zien we wel of we wat terugkrijgen. Top video!

 3. Bedankt. Over boekhouders gesproken, misschien is dat een goede onderwerp voor een volgende video.

 4. Interessante video en heldere uitleg. Toch sta ik er echt van te kijken hoe onduidelijk dit nog voor zoveel mensen is, keer op keer weer.
  Als het niet te begrijpen is laat je het toch over aan een financieel adviseur voor een paar tientjes (ik zelf laat het invullen voor €50,- en alles wordt dubbel en dik gecheckt. Geen enkele potentiΓ«le aftrekpost wordt overgeslagen)….

 5. Hoi Tim,
  Dankjewel voor deze uitleg!
  Is ook bekend wat de uitspraak van de Hoge Raad voor gevolgen heeft voor de voorgaande jaren? Oftewel, zal dit met terugwerkende kracht 'terugbetaald' worden?

 6. Ik heb de aangifte zelf gedaan, en ik heb een fiscaal partner. Maar die 50k of 100k met fiscaal partner geld niet voor de aangifte over 2021! Want de Max is 62k met fiscaal partner voor de aangifte over 2021.

 7. iemand al het jaaroverzicht van Saxo/Binck ontvangen? ik nog niet.

 8. ik dacht dat je bij de aangifte van 2021 het saldo op 1 januari 2022 moest doorgeven.

 9. Een bevestiging van wat ik al wist! Dank voor de video; helder en duidelijke uitleg. Top !!

 10. Er is toch al bekend dat per 2025 we vermogensbelasting gaan betalen over het daadwerkelijk behaalde rendement?

 11. Als ze het werkelijke rendement gaan belasten dan zijn beleggers wel fucked aangezien er in sommige jaren enorm veel rendement wordt gemaakt en ook veel wordt verloren in andere jaren vanwege het risico. Dit lijkt me zeer vervelend. Ben wel blij met het feit dat de Volkskrant allerlei kanttekeningen plaatst bij de haalbaarheid van het belasten van het werkelijke rendement. IT systemen zijn niet op orde om dit juist uit te voeren dus hopelijk mogen wij beleggers nog lang gebruik maken van de pretbox

 12. Hey Tim! Ik beleg nu bij DEGIRO. Gisteren had ik aandelen gekocht en na een dag liep het vast of iets. Niks ging meer omhoog of omlaag. Ik snap er niks meer van. Zou je mij kunnen helpen?

 13. We kunnen die mensen die naar de rechter zijn gegaan bedanken. De belasting zal hoger worden als je investeert. Ik heb tenminste meer rendement dan die paar % waar de belasting vanuit gaat.

 14. Hey Tim! Bij deze wil ik jou even bedanken voor de leerzame content die online van jou te vinden is, keep up the good work!!

 15. Hallo! Ik heb een buitenlandse broker, nou vraagt de belastingdienst een "nummer/IBAN" is dat het banknummer waarmee ik t212 aanvul?

  En ik snap ook nog niet hoe ik dividend moet aangeven, misschien dat je daar ook iets over kan maken?

 16. Ik vrees dat er even snel een nieuwe belasting op spaargeld wordt geregeld,
  geen voordeel dus.

 17. Even een praktische vraag… hoe weet de overheid nou wat het rendement is? – over een jaar krijg je dividenden, die zijn makkelijk maar alle handel bewegingen na lopen, prettige wedstrijd dat lukt je nooit… helemaal als je crypto, aandelen, vastgoed en ook nog eens leningen uit hebt staan en bedragen op crowdfund projecten…. ja…. eeeuh veel plezier

 18. bedankt voor deze video! Ik heb een vraagje, kan je een filmpje maken hoe je belastingaangifte doet van Etoro. doe ik dit nou in Box 1 of 3, hoe doe ik het want er is geen duidelijk jaaroverzicht van Etoro

 19. Hoezo rendement maken? Ik moet over mijn geld inmiddels rente betalen. Ik maak helemaal geen rendement. Per definitie -0.5%
  Ook nog eens meer dan 7% inflatie. Je wordt gewoon geknipt en geschoren zonder dat je het wil.

 20. Zijn de voorlopige en de definitieve aanslag van de belastingaangifte van dit jaar?
  (dus is deze aanslag over het vermogen van 1 januari 2021?)

 21. Tijd voor een vervolg op deze video vanwege de gisteren aangekondigde vermogensaanwasbelasting.☹️

 22. HELP! Wat als ik mijn saldo van 1 januari 2021 bij de giro niet weet?

  En buitenlandse bronbelasting. Waar vind ik dit in de giro?

 23. Inmiddels hebben die oplichters van FinanciΓ«n de Hoge Raad zodanig gemanipuleerd dat zij er straffeloos mee wegkomen als zij het geld verduisteren van mensen die geen bezwaar hebben ingediend. Dus het Strafrecht is nu aangepast : Diefstal, Verduistering en Oplichting is nu niet meer strafbaar als er geen bezwaar wordt gemaakt. Wordt tijd voor een massale opstand in vorm van constant overal bezwaar tegen indienen. Even voor de goede orde : de slachtoffers van de Spaartaks zijn in meerderheid gewone werkende mensen die met veel moeite iets gespaard hebben.

 24. Super ,,,,heel goede video …πŸ‘πŸ‘πŸ‘

 25. Of je simplificeert het gewoon en zegt 1.4 procent over je portfolio.

Reacties zijn gesloten.