Hoe ik met Thanksgiving over Bitcoin praat – Bitcoin MagazineDit is een opinieredactioneel commentaar van Joakim Book, een Research Fellow bij het American Institute for Economic Research, medewerker en redacteur voor Bitcoin Magazine en een schrijver over alles wat met geld en financiële geschiedenis te maken heeft.

Ik niet.

Dat is het. Dat is het artikel.


In alle oprechtheid, dat is de volledige boodschap: Gewoon niet doen. Het is het niet waard.

Je bent geen opgewonden tiener meer, die dringend behoefte heeft aan opscheppen of je nieuwe wijsheid uitproberen. Je bent geen predikende priesteres die verloren zielen moet redden vlak voordat de dag des oordeels nadert. We hebben tijd.

In plaats daarvan: laat mensen gewoon met rust. Ernstig. Ze kwamen naar het Thanksgiving-diner om te ontspannen en zich te verheugen met het gezin, te lachen, verhalen te vertellen en een dagje weg te gaan – niet om in een hinderlaag te worden gelokt met wat voor hen klinkt als een gestoorde tirade over een obscuur onderwerp waar ze niets om geven. Ook al is het het monetaire systeem, dat toch niemand begrijpt.

Word echt.

Als je niet overtuigd bent van deze Dale Carnegie-achtige sociale benadering, en je nog steeds naïef denkt dat je magere woorden tussen happen door iemands kijk op iets kunnen veranderen, zijn hier enkele serieuzere redenen waarom je niet doen praat met vrienden en familie over Bitcoin, het protocol, maar zeker niet over bitcoin, de troef:

  • Je familie en vrienden willen het niet horen. Ga verder.
  • Om op-sec-redenen wil je niet onnodig de aandacht vestigen op het feit dat je waarschijnlijk een behoorlijke bitcoin-stack hebt. Hopelijk zijn familie en goede vrienden veilig genoeg om in vertrouwen te nemen, maar mensen praten en die roddels kunnen je alleen maar pijn doen.
  • Mensen vinden bitcoin alleen interessant als ze er klaar voor zijn; iedereen krijgt de prijs die hij verdient. Zoals Gigi zegt in “21 Lessen:”

“Bitcoin zal zo snel door u worden begrepen jij zijn klaar, en ik geloof ook dat de eerste fracties van een bitcoin je zullen vinden zodra je klaar bent om ze te ontvangen. In wezen krijgt iedereen ₿itcoin precies op het juiste moment.”

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat je oom of schoonmoeder toevallig in dat stadium is, alleen maar wanneer je op het punt staat te gaan zitten voor het avondeten.

  • Tenzij je jeugd, ouderdom of extreme armoede kunt claimen, zijn er maar heel weinig mensen die echt nog nooit van bitcoin hebben gehoord. Dat betekent dat je evangelisatie niet zou zijn om te prediken tot verloren, onwetende zielen die klaar zijn om gered te worden, maar tot de vermoeide, ineengedoken en afgematte massa die minder geeft om de ontdekking die hun samenlevingen meer zal veranderen dan de verbrandingsmotor, het internet en de Grote Overheid samen. . Groot probleem.
  • Wat echter het geval is, is dat iedereen in uw potentiële publiek al een paar contactpunten heeft gehad en bitcoin heeft afgewezen voor deze of gene standaard FUD. Het is oplichterij; lijkt raar; het is dood; laten we de centrale bankiers vertrouwen, die het beste met ons voor hebben.
    Geen enkele hoeveelheid FUD-misbruik verandert die indruk, omdat niemand om rationele redenen ongeïnformeerde en marginale veroordelingen heeft, redenen die kunnen worden omgedraaid door uw enthousiaste argumenten tussen het afvegen van cranberrysaus en het pakken van nog een plakje kalkoen.
  • Het is echt een slechte vorm om over geld te praten – en bitcoin is het beste geld dat er is. Wees stijlvol.

Nu zeg ik niet dat we nooit over Bitcoin moeten praten. We praten graag over Bitcoin – daarom gaan we naar meetups, sluiten we ons aan bij Twitter Spaces, schrijven, coderen, runnen nodes, luisteren naar podcasts, wonen conferenties bij. Mensen daar krijgen iets over deze monetaire rebellie en hebben ervoor gekozen om er deel van uit te maken. Uw nietsvermoedende familieleden niet; ze in een hinderlaag lokken met de wonderen van multisig, de magisch snelle Lightning-transacties of hoe ze dat ook doen Echt behoefte om op deze hype-trein te stappen, zoals gisteren, zal waarschijnlijk niet goed vallen.

Maar als in de pauze na het eten op de veranda iemand een-op-een naar je toekomt, whisky in de hand en met een nieuwsgierige geest, dan is dat een heel ander verhaal. Dat is eerder persoonlijk dan openbaar, en het is zonder de tijdsdruk waar we zo vaak last van hebben. Het gaat om het verhelderen van vragen of twijfels voor iemand die zowel uitdrukkelijk nieuwsgierig is naar het onderwerp als beschikbaar is voor het gesprek. Dat is zeldzaam – koester het en koester het.

Vorig jaar schreef ik iets over de juiste rol van politieke gesprekken in sociale settings. Aangezien november ook verkiezingsmaand was, is het gepast om hier te citeren:

‘Politiek, begin ik te geloven, het beste hoort in de kast – omgedoopt en uitgebracht voor de specifieke gelegenheid. Of misschien de slaapkamer, met degenen die je het meest vertrouwt, liefhebt en respecteert. Niet in het openbaar, niet met vreemden, niet met vrienden en zeker niet met andere mensen in uw gemeenschap. Zuiver het zo veel mogelijk uit je wezen en weiger politieke kwesties de gebieden van ons leven die we koesteren binnen te laten dringen; politiek en politieke meningsverschillen horen daar niet thuis, en ons leven is te belangrijk om ze te laten regeren door (meestal gekunstelde) politieke meningsverschillen.”

Die woorden lijken vandaag in ieder geval meer waar dan toen. En ik stel u voor dat hetzelfde geldt voor bitcoin.

Iedereen heeft een soort indruk of mening over bitcoin – en de meeste hebben het ronduit fout. Maar er is niets waar mensen meer van houden dan een redder in een wit pantser, die binnenrijdt om hun fouten te verdrijven over iets waar ze net uit zijn. Net als de politiek kan het niemand iets schelen.

Laat ze alleen. Ze zullen bitcoin in hun eigen tijd vinden, net als wij allemaal.

Dit is een gastpost van Joakim Book. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie